Det enkle er ofte det beste og dette enkelt og latterlig godt!
Appelsinene er knallgode nå og fulle av sunne, solgule C-vitaminer er de også. Men du kan gi dem et lite løft med litt sjokolade og da blir de rene godteriet og kan til og med passere som en enkel dessert. Passer perfekt i vinterferien – eller egentlig – når som helst.
For barn, og barnlige voksne, er fargerikt sukkerstrøssel en vinner, men også nøtter kan funke bra. Her kan ungene også hjelpe til uten at det blir for mye klin.
Selv liker jeg mine aller best med en litt mørk, bitter sjokolade på de søte appelsinene… At det kun tar et par minutter passer meg utmerket, for da kan jeg også rekke å lage dem mens de andre er ute en kort tur og jeg kan da nyte et par biter helt for meg selv før de er tilbake.
Prøv da vel!
- 2 appelsiner
- 100 gram sjokolade, her kan du bruke enkel kokesjokolade, lys eller mørk, eller flotte deg med en Valrhona
- 1 ts smør, jeg brukte Rørossmør
- Ev. strøssel – fargerike funker særlig bra om du har barn, nøtter kan være digg for voksne
- Skrell appelsinene og del dem i båter
- Smelt sjokoladen og smøret forsiktig og rør blandingen godt sammen til den er silkemyk og skinnende
- Dypp enden av appelsinbåtene i sjokoladen og sett dem på et bakepapir for å tørke.
- Vil du ha på strøssel eller nøtter må ta på dette før sjokoladen blir for tørr.
Legg igjen en kommentar