Smaken av Oslo

  • Ut i Oslo
    • Amerikansk
    • Asiatisk
    • Burger
    • Fransk
    • Italiensk
    • Meksikansk
    • Norsk
    • Peruansk
    • Spansk
    • Diverse
  • Oppskrifter
    • Brød ++
    • Cocktails
    • Desserter
    • Drikker
    • Kaker
    • Middag
    • Supper
  • Kokebøker
  • Nytt & nyttig
  • Reise
  • Om Oss
You are here: Home / Oppskrifter / Desserter / Årets peneste spiselige julegaver

Årets peneste spiselige julegaver

30. november 2016 by Tjodunn 4 Comments

Lekreste og beste spiselige julegaver 2016!

Lekreste og beste spiselige julegaver 2016!

Ikke for å skryte – jo, ok da, det er på sin plass å skryte litt av årets vakreste spiselige julegaver. For å moderere litt – den vakreste som jeg har laget i alle fall. Nå kan du si at det ikke er utseendet som teller, men der er jeg helt uenig.

Jeg blir skikkelig glad fordi jeg fikk til å lage noe fint (som også var latterlig enkelt å lage) – og jeg blir oppstemt av å gi bort fine ting – og nåde den som ikke blir henrykt over å få de fine hjemmelagede julegavene mine! Så det så.

I fjor stod også spiselige julegaver på programmet, men da laget jeg konfektversjonen pepperkaker med peanøttkaramell. Ingen klaget på disse heller, så må nok lage en porsjon til jul i år også. Men tilbake til i år.

Årets julefarge er grønn! Matcha-grønn! Denne vakkert grønne japanske teen som skal ha alle slags helsefordeler i tillegg til å være mer oppkvikkende enn kaffe – viser seg også å være fantastisk i sjokolade.

spiselige julegaver

Gode ingredienser er viktig!

spiselige julegaver

Når alt er på plass i formen, skal herligheten bare stivne.

Grønn og skjønn

Jeg må innrømme – først syntes jeg den grønne drikken bare smakte sunt! Og da mener jeg sunt på en litt ubehagelig måte. Sunt på en sånn måte som syltynne modeller og Gwyneth Paltrow bare eeelsker – og som normale mennesker med en gang skjønner smaker… yuck! Men altså – det er en smak som faktisk blir bedre med litt tilvenning. Litt som kaffe! Det er vel de færreste som kan si med hånden på hjertet at de digget kaffe første gang de smakte?

Nå hjalp det kanskje at min første tilvenning til matcha var å blande den med sjokolade for å dekorere ispinner. Det var en deilig smakskombinasjon for en matchanybegynner – den hvite – nesten litt vel søte sjokoladen og den mer umamismakende teen. Siden har jeg faktisk drukket mye grønn te – og setter pris på den sunne smaken – uten at jeg har blitt syltynn som Gwyneth av den grunn, dessverre. Men kanskje litt sunnere i alle fall?

Sarah Hambro skrev en liten sak i DN om matcha teen – som jeg leste med stor interesse. Du kan sjekke den ut HER.

Brukte enkel celofanpose fra Søstrene Grene så de lekre sjokoladebitene vises.

Brukte enkel cellofanpose fra Søstrene Grene så de lekre sjokoladebitene vises.

spiselige julegaver

Julens vakreste….

Må jo være sunn…

Jeg har tenkt mye på å lage grønn sjokolade igjen – og nå har tiden kommet for spiselige julegaver. Resultatet ble både vakkert og meget smakfullt. Det er latterlig enkelt – og en perfekt venninnegave. Eller du kan servere denne på fin fest – for alle må bare bli begeistret for denne godbiten.

Du trenger bare gode råvarer – så blir det ho ho ho og spiselige julegaver til alle – om du ikke spiser for mye av lasset…

La meg legge til – den må jo være sunn også! Matcha er supersunt, nøtter er sunt, usøtet kokos og bringebær – hallo! Dette er årets sunneste spiselige julegaver også.

Lykke til – her kommer oppskriften.

spiselige julegaver

Jo bedre ingrediensene smaker – jo bedre blir julegavene!

Årets peneste spiselige julegaver
Recipe Type: Sjokolade
Author: Tjodunn
Prep time: 20 mins
Total time: 20 mins
Serves: 6-9 pers
Ingredients
  • 200 gram hvit sjokolade (jeg brukte Summerbird)
  • 2-3 ts matcha te (jeg brukte Super Nature)
  • 1 håndfull pistasjnøtter
  • 1 håndfull usøtet kokos
  • 1 håndfull tørkede, usøtede bringebær
Instructions
  1. Finhakk sjokoladen.
  2. Smelt 2/3 deler av sjokoladen i en bolle over varmt vannbad. Varm til ca 45 grader (lurt å bruke termometer) og rør til alt er smeltet.
  3. Ta av bollen og rør inn den siste 1/3 av sjokoladen. Rør tålmodig til alt er smeltet.
  4. Rør inn matchapulveret i sjokoladen. (Du kan også marmorere den om du ikke rører inn alt til det er jevnt. Det har jeg ikke forsøkt, men tenker at det kan være ganske kult.)
  5. Ha bakepapir i en form du vil ha sjokoladen din i, en brødform, kakeform – eller en annen form.
  6. Fyll din vakre, grønne sjokolade i formen.
  7. Strø over pistasjnøtter, kokos og bringebær i ønsket mengde. Nyyydelig!
  8. Sett til side for å kjølne i romtemperatur i minimum 2 timer.
  9. Brekk i viter og pakk gjerne inn som gave i cellofanposer og med en fin sløyfe på.
3.4.3177

 

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Filed Under: Desserter, Oppskrifter Tagged With: årets vakreste julegave, enkel oppskrift, gave, lett å lage, matcha, oppskrift, sjokolade, spiselig gaver, spiselige julegaver

« Pepperkaker på tre måter
Zoodles eller squashnudler »

Comments

  1. Terje Dyrnes says

    1. desember 2016 at 12:01

    Gleder meg til jul.

    Svar
    • Tjodunn says

      15. desember 2016 at 15:15

      Satser på mange godsaker til julefeiringen i år!

      Hilsen

      Tjodunn

      Svar
  2. Aina & Mie says

    3. desember 2016 at 19:16

    Nydelig! Vi ble inspirert 🙂

    Hilsen Aina og Mie

    Svar
    • Tjodunn says

      15. desember 2016 at 15:14

      Åååh, så hyggelig å høre. Takk for kommentar.

      Hilsen Tjodunn

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

IMG_1061













Jeg startet denne bloggen som et familieprosjekt, et kulinarisk eventyr og en dannelsesreise for meg selv, mannen min Per og sønnen vår Storm.. Les mer→

Stikkord

amerikansk anmeldelse asiatisk barnevennlig blogg burger cafe cocktail cocktails enkel enkel oppskrift familievennlig favoritt foodie grünerløkka guide hvor skal vi spise i dag kafe kokebok kortreist kylling København lunsj mat mathallen middag new york ny oppskrift oslo Per Bremer reise reisetips restaurant restauranttips sentrum sjokolade smakenavoslo spisested tips Tjodunn Dyrnes Ukategorisert ut i oslo økologisk øl

Kategori

Arkiv

Søk

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress