Smaken av Oslo

  • Ut i Oslo
    • Amerikansk
    • Asiatisk
    • Burger
    • Fransk
    • Italiensk
    • Meksikansk
    • Norsk
    • Peruansk
    • Spansk
    • Diverse
  • Oppskrifter
    • Brød ++
    • Cocktails
    • Desserter
    • Drikker
    • Kaker
    • Middag
    • Supper
  • Kokebøker
  • Nytt & nyttig
  • Reise
  • Om Oss
You are here: Home / Ut i Oslo / Asiatisk / Babes & buns på restaurant Huy på Aker Brygge

Babes & buns på restaurant Huy på Aker Brygge

23. oktober 2015 by Tjodunn Leave a Comment

IMG_9416

Etter å ha delt steamed bun-fantasier og tidligere opplevelser fra inn- og utland bestemte Smaken av Oslo seg for å møte sin venninne Bahareh (@intitials_bb) til lunsj på den nye restauranten Huy på Aker Brygge. Etter flere år i New York regner vi Bahare for rene bun-eksperten!

Dagens restaurant ligger skviset inn mellom oldtimerne Beach Club og Cafe Sorgenfri. Sist Smaken av Oslo var på Beach Club for å gjenoppleve sin ungdoms storhet ble det en matmessig depressjon av dimmensjoner. Sorgenfri står fortsatt på to-do-listen. Bra på blåskjell, mener spisevenninnen.

– Tapashi?

Vi ser litt spørrende på hverandre før det går opp et lys:

– Asiatisk tapas-ish, fniser Tjodunn, som allerede er høy på det fine høstværet og sitt favorittvann Pellegrino. Restaurant Huys kjøkken er japansk/koreansk. Men selv om det er mye fristende på tapashi-listen ceviche, sashimi og østers blant annet – har vi kommet for buns’ene.

Her er fire varianter: Laks, entrecote, kylling og ibericosvin.

– Er det mulig å få alle fire – og så dele dem  i to? Kan kjøkkenet dele dem i to? spør vi den engelsktalende servitøren. Men det er ikke så enkelt. Skjære må vi gjøre selv, forklarer hun, men hun er ikke negativ til delingen.

IMG_3205

Og kan vi dele en ramen? Javisst – ikke noe problem. Vi går for okseversjonen.

Men hva bør vi drikke? En øl? Et glass vin? Servitøren anbefaler en tørr riesling og siden det er torsdag ble det en flaske på deling.

– Jeg skal komme med kniver, sier servitøren – og det gjør hun.

Min fellow bun-elsker får den litt tvilsomme og klissete æren av å sage seg gjennom buns og fyll. Vi starter spente med laksen.

– Litt tunge buns? Eller – kanskje mer riktig litt fastere enn jeg er vant til, mumser hun.

– Mmm. Enig. Har absolutt spist mer luftige buns hos for eksempel Hitchhiker på Mathallen, nikker Tjodunn. – Men smakene er bra. De søte bunsene, laksen, spicy mayo og kimchi (Koreas nasjonalrett – fermenterte grønnsaker). Og koriander.

– Men veldig viktig at man får med seg alle ingredienser i samme bit, påpeker Bahareh. – En bit med bare laks og buns – uten spicy kick – ble tamt og alt for søtt. Men sammen – alle sammen!

Så deles biffen søsterlig. Det er bare to andre bord i restauranten som er befolket til lunsj denne dagen. Synd! Tipper det er mange som spiser mye dårligere lunsj i dag enn vi gjør.

Skål! Den tørre Rieslingen passer perfekt til de ulike smakene vi har valgt.

Så er det biffens tur. Den er ikke så kjempestor, men den er deilig mør. Kyllingen er panert og stor. Kanskje ørlitegranne tørr? Ibericosvinet har vi gledet oss til og det smaker også bra, men det er kanskje biffen som går av med bun-seieren på Huy.
IMG_9444

– Så går det an å si at bunen er den nye burgeren? Eller at den vil danke ut tacoen?

– Tja, kanskje – men da må Huy skjerpe buns’a sine, mener Tjodunn og Bahareh nikker enig:

– Det er gode buns – og jeg kunne lett spist flere, men de er ikke blant de aller beste jeg har spist. Jeg blir ikke hysterisk av lykke, men både Aftenpostens og Dagbladets anmeldere har vært over seg av begeistring – kanskje de ikke har spist så mange virkelig gode buns?

Uansett – her kommer ramen med nudler, egg, biffspyd, kvernet kjøtt og med en ekstra bolle kimchi ved siden av. Vi får øse og en liten skål hver og da kan vi slurpe i vei – for nudelsuppen er det lov å slurpe i seg. Suppen er kraftig og god. Kjøttet er ikke like mørt som det som kommer i bun’en, men nudlene er gode og silkemyke, perfekt kokt.

Om det er vinen som har skylden er ikke godt å si – men vi velger også en assortert dessert på deling. Creme brulee med ingefær, mangosuppe og sjokolade parfait.
IMG_9449

– Jeg elsker creme brulee! sier Bahareh og lar skjeen knekke sukkerlokket. – Oj! Jeg får ingefærsmak i hele munnen og likevel smaker det liksom ikke ingefær, sier en overrasket spisevenninne.

– En snodig smaksopplevelse. Ingefæren må være i lokket, men ikke i puddingen under, og fyller munnhulen på en måte uten at den treffer tungen.

Sjokoladeparfaiten er like tung i sjokoladesmaken som mangsuppen er lett. Smart å velge tre smådesserter hvis du har vanskeligheter med å velge. Vi enes om at kanskje mangosuppen var vår favoritt.

– Håper flere folk finner veien hit både på dag- og på kveldstid. Bra mat og god service. Prisene er ikke så avskrekkende heller. Må bli godkjent! Løp til Aker Brygge før det blir trangt om plassen her!

Passer for:

Romantikk: Ja, her kan du trygt dra på date. Et lite minus at det er litt tett mellom bordene.
Barnefamilier: Ja. Buns burde være en vinner for små spisegjester også. Kylling er kanskje den mest barnevennlige. Be om å få kimchi og mayo ved siden av.
Ut med jobben: Ja. Her er det god plass uansett om dere er en liten eller litt større bedrift.
Enestående spisegjester: Ja! Her er det som ved mange asiatiske spisesteder full oppdekning ved disken.

Pris: 4 buns, en solid ramen, trippel dessert, sprudlevann og vin – 1 237 kroner.IMG_3234

Hjem til restaurant Huy HER!

 

Filed Under: Asiatisk, Ut i Oslo Tagged With: Aker brygge, anmeldelse, buns, burger, Hitchhiker, huy, japansk, kimchi, koreansk, nudler, oslo, ramen, restaurant, restaurant huy, steamed buns, suppe, taco, tapashi

« Kjekskake med brunt smør og karamellisert hvit sjokolade
Oppskrift på sticky, spicy kyllingvinger »

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

IMG_1061













Jeg startet denne bloggen som et familieprosjekt, et kulinarisk eventyr og en dannelsesreise for meg selv, mannen min Per og sønnen vår Storm.. Les mer→

Stikkord

amerikansk anmeldelse asiatisk barnevennlig blogg burger cafe cocktail cocktails enkel enkel oppskrift familievennlig favoritt foodie grünerløkka guide hvor skal vi spise i dag kafe kokebok kortreist kylling København lunsj mat mathallen middag new york ny oppskrift oslo Per Bremer reise reisetips restaurant restauranttips sentrum sjokolade smakenavoslo spisested tips Tjodunn Dyrnes Ukategorisert ut i oslo økologisk øl

Kategori

Arkiv

Søk

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress