Det som egentlig skulle være en finslig jentelunch med små porsjoner og kaffe latte utartet seg til et mer seriøst, amerikansk etegilde. Etter å ha diskutert både indiske Agra og asiatiske Noodle Pie, men ingen av dem var åpne så tidlig, møttes vi i minus 10 på Olaf Ryes plass – og siden det da var for kaldt til å tenke – ble det første og nærmeste alternativ: Ryes.
– Er det sånn det ser ut! Jeg har vel vært her før, men da var det sent om kvelden, masse folk, cocktails, øl og stor stemning, sier spisevenninne Lise og ser seg interessert rundt. Nå er det bare et par bord som har spisegjester og et par karer i baren. Bak baren hilser en hyggelig jente oss velkommen og gir oss menyene for på Ryes bestiller man i baren. Det er alltid noe snålt med å bestille og betale og tipse før man har fått maten. Hvordan kan man da vite om man er fornøyd? Ikke alle har cash de kan legge igjen på bordet. Jaja, jeg vil tro det er et større problem for spisestedet enn for gjesten.
Ryes er en skikkelig amerikansk diner og må være en konkurrent til Nighthawk Diner litt høyere oppe i Thorvald Meyers gate. 50-60-talls interiør, rosa flamingo-maleri på veggen, mengder med skilt på veggene og andre spennende ting å hvile blikket på.
– Det burde vært lørdag og vi burde vært fyllesjuke, hvisker Tjodunn halvhøyt til spisevenninne Lise, etter å ha tatt en titt på menyen. – Sjekk frokostburgeren – det perfekte alternativ når du er litt sliten og ikke kan bestemme deg for om du vil ha egg og bacon-frokost eller du skal ta en burgerlunsj! Og – kombinert med en Hillbilly Chili – Ryes egen whiskydrink – må verden igjen komme i vater og nervene roe seg.
Det blir ingen drink – biler, barn og møter venter, men det blir burger på begge. En Hawaii og en frokostburger (enkelte klarer aldri å begrense seg).
– Usikker på om jeg orker å ta av meg jakka, hutrer Lise. De to damene ved vindusbordet har både jakker og skjerf på. Bygningen er gammel og de store vindusrutene slipper inn kulden denne formiddagen og hver gang døra går det et kaldt gufs gjennom lokalet. Når vi tar det opp med bar-damen setter hun på en ekstra ovn. Forhåpentligvis hjelper det senere gjester, men vi var dessverre fortsatt kalde.
Maten kommer kjapt Ryes og vi kaster oss over burgerne. Lise har bestilt gultenfritt brød og smatter fornøyd på det. – Smaker skikkelig godt, synes jeg. – Litt søtt, men det passer godt til Hawaii-burgeren.
Det er mye mat for pengene – ikke noe fancy, men realt kjøtt med god kjøttsmak og medium stekt, kanskje litt løs i fisken (det kan man kanskje ikke si om en burger?). Brødet er godt og saftig med mye smak. Potetene er stekte, ikke så mye mer å si om dem. Hjemmelaget thousend island dressing til begge burgerne og en slags tomatsalsa og en pickles-salsa.
Vi blir gode og mette, men det er fortsatt bikkjekaldt – så de fristende milkshakene får vente. Faktisk orker vi heller ikke ta kaffen her på grunn av kulden, men avslutter måltidet. Regningen er allerede betalt ved bestillingen i baren så vi pakker oss inn i dunjakkene og vinker til barndamen.
Ryes slår ikke Munchies, Døgnvill eller Illegal, men er et trivelig alternativ om du har lyst til å sitte litt, ta en drink eller øl i tillegg til burgeren, suse litt på wifi eller lese en avis. MEN – det må være en dag det ikke er iskaldt ute!!!
Pris for en frokostburger og en brus – 172 kroner.
Passer for:
Barnefamilier: Absolutt. Barnevennlige burgere, milkshakes og amerikanske pannekaker – her kan kidsa løpe rundt i sukkertåke!
Ut med jobben: Ja. Laidback og supert for en øl og en burger etter jobben.
Romantikk: I de mørke krokene på Ryes kan vi godt se for oss at romantikken blomstrer både på dagtid og kveldstid!
Pluss for: Gratis wifi og glutenfritt brød
Hjem til Ryes: HER!
Legg igjen en kommentar