
Bakt havregrøt? Hva er det for noe nymotens tull?
Pappa digger havregrøt, og spiser det gjerne flere ganger i uka. Men han er nok mer den tradisjonelle typen, som koker grøten. Men selv om han var kritisk i utgangspunktet, var han var ikke uvillig til å teste denne nye versjonen, bakt havregrøt, som vi har fått dilla på her hjemme.
Du må også sjekke ut mine andre favorittoppskrifter til frokosten, som kjøleskapsgrøt eller Overnight Oats – eller hva med min superyummy chiapudding?
Koke eller bake?
Jeg skal ikke skryte på meg å være i forkant av den bakte grøtbølgen. Det er nemlig ikke lenge siden vi bare kokte grøten her i huset også. Kokt havregrøt har jeg variert med smaker og tilsetninger lenge.
For en stund siden så jeg en bakt havregrøt på Insta, og tenkte at det så smart ut. Jeg elsker mat som kan røres kjapt sammen, og som så passer seg selv.
Jeg har forsøkt å lage bakt havregrøt både med og uten egg. Begge deler funker bra. Uten egg smaker den mer som vanlig grøt. Tilsetter du et egg, blir det litt mer kake-aktig. Og det er den versjonen jeg liker best. Den andre lager jeg når jeg får besøk av egge-allergikere!
Is til frokost?
Klart det! Mine granolaispinner er både deilige og sunne! Verdens beste, har jeg hørt…
Her kommer den superenkle oppskriften på min versjon av bakt havregrøt med peanøttsmør og banan. It’s to die for!

Bakt havregrøt med peanøttsmør og banan
Du trenger:
4 dl økologiske havregryn
1 ts bakepulver
0,5 ts salt
1 ts kanel
2,5 dl melk – hvilken som helst, men ekstra godt med kokosmelk
1 egg
1 most banan
2 ss peanøttsmør (bruk et med høyest mulig peanøttinnhold)
1 ts vaniljepulver ev vaniljesukker
Topping:
- 1-2 bananer
- Mandelspon
- Honning
Sett ovnen på 175 grader. Smør en ildfast form. Miks alle ingrediensene, og hell røren over i formen. Del bananene i to og legg på toppen. Ha over mandelspon og sett formen i ovnen. Bak i rundt 20 minutter. (Jo lenger du steker grøten, jo fastere vil den bli.) Server grøten varm med kald melk og litt honning på toppen om du ønsker den søtere. (Jeg synes ikke det er nødvendig, men her er vi ulike)
Når du har forsøkt oppskriften håper du vil elske bakt havregrøt like mye som vi gjør her i familien.
PS! Pappa ble også omvendt, og lager nå bakt havregrøt hjemme!
Og gidder du ikke lage grøt hjemme, kan du spise en skikkelig god en hos Ur på Grünerløkka! Les mer om den HER!
Vil du lese mer om hvorfor havregryn er sunt for deg, kan du sjekke ut denne artikkelen fra Time.com.
Har allerede prøvd. Prima.
Det er jeg glad for å høre! 🙂
Inspirerende – skal prøves i løpet av uken 🙂
Herlig! Spent på hva du synes. 🙂