
Birdmans er stedet for kyllingelskere, eller som Family Guy så perfekt sier det: Bird is the word!
Dette må være den perfekte dagen derpå maten, mener Per etter en rask titt på meny-veggen. Det er liksom ikke så mye å lure på – her er det stekt kylling med variasjon.
De har riktignok en «kylling»-burger for veggiser, men ellers er det denne gyldne, friterte fuglen som gjelder.


Arvtageren til Way Down South
Birdmans ligger i Way Down South sine gamle lokaler i Thorvald Meyersgate på Grünerløkka – vis a vis burgerfavoritten Munchies.
– Det er samme folka som driver begge stedene, forklarer servitøren. – Og vi som jobbet her på Way Down South, jobber nå på Birdmans!
På veggen kan vi velge hele og halve porsjoner (to eller ett stykke kylling), ulike tilbehør eller sides, og et par ferdige komboer som Chicken pickin’s, Chicken dinner og Chicken and gravy loaded fries. Pluss en vanlig Chicken burger.
Vi har med oss to tenåringer, og vi sprer oss menymessig for å få testet litt forskjellig.

Fully loaded
En full portion, med Mustard slaw, Chipotle Cheddar macaroni salad og spicy fries. En kyllingburger og en Chicken and gravy loaded fries.
Ikke akkurat Grete Roede-friendly! Høres kanskje mer ut som tette blodårer, mener Tjodunn, men kan likevel ikke annet enn å glede seg. Og så er det jo kylling – så hvor galt kan det være?
Vi er noen av dagens første gjester og kunne velge bord fritt, men det tar ikke lange stunden før de fylles opp. Det tar ikke så lang tid før maten kommer, servert på brett.
Mens Per gliser bredt over sin fulladede porsjon, kaster tenåringene seg over hver sin krønsji kylling.

Dritgod kylling, litt slappe fries
Dritgod! Beste kyllingen ever, mumler Storm mellom bitene. Kyllingen er perfekt stekt – saftig i kjøttet og med en sjenerøs krønsji, fritert røre utenpå. Amalie synes også at sennepsversjonen av coleslaw’en er en innertier.
Burgeren er samme friterte kylling med slaw og sauser, og servert med spicy fries.
Mine fries kunne vært piggere – altså både sterkere og ikke minst bedre stekt. De er greie, men litt for myke og for lite crispy, sier Tjodunn. Hot-heten fikses med saus fra bordet – en BBQ og en Jalapeno. Servitøren har også informert om heitere saker som kan bringes ved etterspørsel, blant annet en chili-saus med 5 eller var det 7 forskjellige chilier? Vi lar det være med de sausene vi har foran oss.
Per graver seg nedover i sitt lass av Birdmans kylling, saus, potetmos, fries og litt grønt. En slags sørstats pytt i panne. Null klager, kun tommel opp!
Tenåringene vil også teste desserter, og deler en sjokoladefondant og en karamellshake. Det smattes og slurpes og begge deler sklir glatt ned og legger seg på toppen av comfort fooden.
Sjokoladefondanten er digg! Shaken er for alt for søt, er dommen!
Prisen for oss fire blir 1 126 kroner.
Birdmans bidrar med hyggelig og god semi fast food. Et godt alternativ til burger, men litt dyrere.



Birdmans passer for:
Folk flest, men ikke helsefanatikere!
Romantikk: Man kan være romantisk over alt, men nei, dette er ikke stedet for romantikk. Tenk heller hygge og comfort.
Familier: Ja, kidsa vil elske kyllingen!
Ut med jobben: Ja, finfint sted for mat alle vil like og en øl.
Enestående spisegjester: Perfekt med plasser langs disken der du kan dingle og snakke med sidemannen, -kvinnen eller den hyggelige betjeningen.
Birdmans har også take away.
Legg igjen en kommentar