Jeg elsker sjokoladekake – men det sitter langt inne å lage en bare fordi jeg har lyst på en, selv om jeg skriver Smaken av Oslo og har en god unnskyldning. Driver jo med knallhard jobbing for å skaffe meg #SK2015 etter at #SK2014 kokte bort i kålen eller sjokoladefrostingen eller noe sånt. (#SK=sommerkroppen for de som er så heldige de ikke har engasjert seg i dette)
Men – jeg har funnet ut at det er lett å bruke ungene som unnskyldning for å lage noe søtt og syndig på kjøkkenet. Storm (9) elsker brownies – og var ikke vanskelig å lede da jeg helt tilfeldig lot det falle et par ord om at jeg hadde sett en oppskrift på brownie cookies. Gjett om det ble mas! Og da måtte jeg jo bare prøvelage det, lissom. Ikke sant?
Bare et problem: Den flinke PT’en min følger meg på Instagram og vet derfor nøyaktig hva jeg driver med i matveien. For å please ham litt, selv om han sier det er lov å kose seg – bare man kan begrense seg – fant jeg ut at vi kunne lage en fresh og høyprotein yoghurtis med bringebær som følge til de tynne browniekjeksene. Smart? Vet ikke helt om det kommer innenfor å begrense seg, men likvel. 🙂
Som sagt så gjort – og det ble en deilig kombo med den litt syrlige og friske bringebærisen mot de søte kjeksene. Isen legger jeg snart ut oppskrift på, må bare justere litt – men her kommer kjeksene.
PS – jeg forsøkte å lage små sandwich-iser av brownie og is – men – det var ikke så lett å spise! Ble veldig lekkert, men ble masse griseri – og vi endte opp med å spise is med cookies til. Så da vet du det. For mindre søl – kan du bruke icing eller annet fyll som er fastere i fisken!
- 350 gram mørk sjokolade, hakket
- 40 gram smør
- 2 egg
- 150 gram caster sukker (superfint sukker)
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 35 gram hvetemel (siktet)
- 1/2 ts bakepulver (siktet sammen med melet)
- Sett ovnen på 180 grader.
- Hell 200 gram av sjokoladen i en liten gryte sammen med smøret og varm forsiktig opp mens du rører så det blir silkemykt. Sett til side for å kjølne.
- Ha egg, sukker og vanilje i kjøkkenmaskinen din og miks i vei – ca 15 minutter – til blandingen er blek og kremete i konsistensen.
- Rør inn melet, bakepulveret og sjokoladen du har i gryten pluss resten av sjokoladen som er i biter. La blandingen stå i 10 minutter for å sette seg.
- Legg ca en spiseskje av blandingen på et bakepapir på stekebrettet. La dem få god avstand mellom seg for de flyter utover.
- Sett midt i ovnen og la bake i 8-10 minutter – eller til de har hevet og krakelert på toppen.
- La cookiene avkjøle helt på stekebrettet.
Legg igjen en kommentar