Smaken av Oslo

  • Ut i Oslo
    • Amerikansk
    • Asiatisk
    • Burger
    • Fransk
    • Italiensk
    • Meksikansk
    • Norsk
    • Peruansk
    • Spansk
    • Diverse
  • Oppskrifter
    • Brød ++
    • Cocktails
    • Desserter
    • Drikker
    • Kaker
    • Middag
    • Supper
  • Kokebøker
  • Nytt & nyttig
  • Reise
  • Om Oss
You are here: Home / Nyheter / Brugata Landhandleri – nytt spisested i sentrum

Brugata Landhandleri – nytt spisested i sentrum

13. september 2017 by Tjodunn Leave a Comment

Brugata Landhandleri-1

 

Brugata Landhandleri ligger ikke på latsida, og har allerede fått omtaler i media – selv om de først skal ha åpningsfest på fredag!

I strålende sol og med stor uteservering var det blide mennesker både ute og inne, og bak disken også. Lokalet i første etasje er fint; åpent, men likevel intimt. Bord til to eller flere i tre og marmor og plass til å henge ved bardisken. I andre etasje er stolene dypere og det serveres både kombucha og cocktails.

Brugata Landhandleri-8

Brugata Landhandleri-3

Valgets kvaler hos Brugata Landhandleri

Brugata er livlig både by day og by night. Her finner du flere gamle klassikere som Teddy’s Softbar og Café Con Bar. Det blir spennende å se hvordan nykommeren klarer seg i miljøet.

I landhandleri-delen er det mye lekre småsaker å få kjøpt: Salt, såper, sardiner og en masse ting som ikke starter på bokstaven S, men felles for alle ser ut til å være bra design og kvalitet.

Og så ganske så dyrt, da. 234 kroner for en boks sardiner?

Men tilbake til misjonen – lunsj!

Den asiatiske salaten, som fikk tyn av DN, er ute av menyen, mens Egg Benedict, som fikk skryt, er fortsatt inne. Vi får gode tilbakemeldinger på den, melder de bak disken.

Sykt sulten har jeg umiddelbart lyst på alt på menyen. God havregrøt er aldri feil, og her får du to varianter: Én med pære, akasiehonning og rosmarin, og én med brunost, ristet mandel og brun farin. Eller kanskje Røros yoghurt?

Brugata Landhandleri-5

Smørbrød-konkurranse

Men så får jeg øye på den:

– Hva med toasten med kantarell?

Bare tanken på skogens gull på brødskiva fikk tennene til å løpe i vann.

– Den er helt ny, men skal være veldig god!

Og da ble det kantarell, kaffe og sprudlevann.

Å ha åpent kjøkken gir en transparens som er både hyggelig for oss spisegjester og skjerpende for de som jobber der. Det å høre at kantarellene freser i panna – ja, det er pur godlyd.

Toasten koster 145 kroner – 10 kroner mer enn min deilige tartar hos Vintage Kitchen – og jeg er spent på hvem som vil gå av med seieren i smørbrødkonkurransen!

Brugata Landhandleri-7

…and the winner is…

Rykende varm og med et speilegg på toppen kommer toasten seilende de få metrene fra kjøkkenet og til bordet.

Så hva synes jeg om kantarelltoasten?

Litt slapt, lite og kjedelig smak og ingen høydare. Dessverre. Der Vintage Kitchen serverer et enkelt smørbrød, men likevel med elegant finesse og detaljer som løfter og gleder – blir kantarelltoasten en gedigen skuffelse. Brugata Landhandleri taper smørbrødkrigen med Vintage Kitchen med høye kneløft.

Burde kanskje gått for havregrøten, men for sent å angre på det. Stemningen, miljøet og servicen er det ingenting å si på – så jeg er villig til å gi dem en sjanse til.

Hjem til Brugata Landhandleri HER!

Filed Under: Nyheter, Nytt & nyttig, Ut i Oslo Tagged With: Brugata, Brugata Landhandleri, cocktails, Egg Benedict, kantarell, kantarelltoast, kombucha, lunsj, lunsjsted, ny cafe, ny restaurant, nyhet, nytt sted, retstaurant, Vintage Kithcen

« Vintage Kitchen – spennende nykommer
The Golden Chimp åpnet dørene i går! »

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

IMG_1061













Jeg startet denne bloggen som et familieprosjekt, et kulinarisk eventyr og en dannelsesreise for meg selv, mannen min Per og sønnen vår Storm.. Les mer→

Stikkord

amerikansk anmeldelse asiatisk barnevennlig blogg burger cafe cocktail cocktails enkel enkel oppskrift familievennlig favoritt foodie grünerløkka guide hvor skal vi spise i dag kafe kokebok kortreist kylling København lunsj mat mathallen middag new york ny oppskrift oslo Per Bremer reise reisetips restaurant restauranttips sentrum sjokolade smakenavoslo spisested tips Tjodunn Dyrnes Ukategorisert ut i oslo økologisk øl

Kategori

Arkiv

Søk

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress