Cocktailen er den nye vinen og ølet, for den saks skyld. Cocktailbølgen er over oss og det er mer trendy enn noen sinne å drikke drinker på byen eller mekke sine egne. SmakenavOslo elsker drinker og rister og shaker litt på hjemmebane. Tidligere har vi delt en ny oppdagelse – Sloe gin – og anbefaler at du kjøper med deg en om du er i utlandet, oppskrift på cocktail HER! Men dette er en ny sommerfavoritt som delvis er dyrket i hagen:
For den perfekte drinken i sommervarmen, som kommer og går – så egentlig – glem varme eller ikke varme – dette er den perfekte drinken punktum!!! Og du kan lage din egen versjon med enkle remedier.
Jeg fant oppskriften i matmagasinet Maison Mat & Vin og den inkluderte min favoritt rabarbra – så da var det ingen unnskyldning for ikke å lage den. Et raskt raid i hagen – du kan eventuelt rane naboens om du ikke har selv, eller kjøpe på butikken. Jeg vet at egentlig skal rabarbraen brukes før Sankthansaften, men serr… Til vodkainfusering funker den også etter denne datoen, synes nå jeg i alle fall!
Men du har ingen tid å miste om du er tørst – for det tar en uke å lage vodkaen…
- 1 flaske vodka
- 4 rabarbrastilker
- 200 g sukker
- skall fra 1 sitron i store stykker, ikke finrevet
- 1 vaniljestang, delt i to på langs
- boblende mineralvann
- isbiter
- Skyll rabarbraen grundig og skjær vekk den nederste delen. Del stilkene i ca. 4 cm store biter. Legg rabarbraen på et stort glass med helt tett lokk. Glasset må romme 1 1/2 liter eller mer. Tilsett sukker, vodka, vaniljestang og sitronskall. La vodkaen stå og trekke i kjøleskap i minst en uke. Vend på glasset noen ganger undervies. Når man synes at vodkaen har tatt nok smak, hellers den over på flaske uten rabarbra og sitron, men gjerne med vaniljestangen.
- For å lage cocktailen fyller du glasset med is, rabarbravodka etter smak og behov, en skvis sitron og fyll opp med boblende mineralvann.
- Voila! Så enkelt og så godt!
Legg igjen en kommentar