Smaken av Oslo

  • Ut i Oslo
    • Amerikansk
    • Asiatisk
    • Burger
    • Fransk
    • Italiensk
    • Meksikansk
    • Norsk
    • Peruansk
    • Spansk
    • Diverse
  • Oppskrifter
    • Brød ++
    • Cocktails
    • Desserter
    • Drikker
    • Kaker
    • Middag
    • Supper
  • Kokebøker
  • Nytt & nyttig
  • Reise
  • Om Oss
You are here: Home / Oppskrifter / Brød ++ / Crostini – enkel og imponerende kosemat

Crostini – enkel og imponerende kosemat

30. august 2015 by Tjodunn 1 Comment

Crostini 2

Første gang Smaken av Oslo la ut et crostinibilde på Instagram fikk jeg følgende spørsmål fra en venninne: «Er ikke dette en bruschetta? Det pleier jeg å kalle det.»

Og hva er nå egentlig forskjellen mellom crostini og bruschetta?

Tja, same – same – but different, vil nå jeg si. Jamie Oliver mener forskjellen ligger i at man bruker surdeigsbrød i bruschettaen og ikke i crostinien, andre mener at det er størrelsen og fyllet det kommer an på, at crostiniene er mindre og mer varierte i topping. Men egentlig er jeg  likeglad  – uansett hva man kaller det – så er det på grensen til uanstendig deilig!

Crostini er perfekt til tapasbordet – og du kan variere toppingen i det uendelige. 15. juni er det Verdens Tapasdag – og en god grunn til å lage crostini og til å feire! Les mer HER!

Akkurat denne oppskriften ble vi hektet på i sommer med deilige, nyplukkede jordbær, chevre, balsamico crema og mynte – sykt godt og like enkelt og lage som det ser imponerende ut. Et lite glass champagne og disse yummy godbitene, og jeg garanterer suksess blant gjestene enten du har stor fest, jentekveld, romantisk aften for 2 eller barnedåp – eller om du rett og slett lager dem til lørdagskos i sofakroken bare til deg selv – fordi du fortjener det!

Enjoy!

Crostini – enkel og imponerende kosemat
Recipe Type: Appetizer
Cuisine: Italian
Author: Tjodunn
Prep time: 10 mins
Cook time: 2 mins
Total time: 12 mins
Serves: 1 – 100
Ingredients
  • Brød – (jeg har brukt ferdig kjøpt focaccia – chiabatta vil også være yummy – men ikke la mangel på riktig brød hindre deg i å lage disse lekkerbiskenene!)
  • Olivenolje
  • Chevre
  • Litt fløte
  • Jordbær
  • Mynte
  • Balsamico Crema
Instructions
  1. Sett ovnen på høy temperatur – 200 grader.
  2. Rør ut chevren med litt fløte for en lettere smørbar konsistens.
  3. Skjær brødet i tynne skiver, plasser på bakepapir på stekeplate og ringle over olivenoljen.
  4. Sett inn bakeplaten og skru på grillelementet. (Nå må du passe på som en hauk – for det er en tynn linje mellom delish suksess og svartbrent katastrofe!)
  5. Ta ut brettet, snu brødstykkene og grill dem på andre siden også.
  6. Når brødet er ferdig grillet og crunchy smører du chevren på skivene, kutter jordbærene i skiver og legger på, lager fine striper med balsamicokremen og drysser over revne mynteblader!
  7. Dander din duftende crostini på fint fat – eller gjør som meg – velg en mer rustikk variant og server med bakepapiret fortsatt på plass.
3.3.3077

 

 

Filed Under: Brød ++, Oppskrifter Tagged With: balsamico, bruschetta, chevre, crostini, den internasjonale tapasdagen, enkel, enkel oppskrift, imponer, italiens, Jamie Oliver, jordbær, kosemat, lettvint, oppskrift, romantisk mat, sommer, tapas, til jentekvelden

« Holisten – ny økologisk butikk i Mathallen
Ete Supper Club – et mateventyr »

Trackbacks

  1. Kantarellpizza - en kjærlighetshistorie - Smaken av Oslo sier:
    2. september 2015, kl. 11:45

    […] pizzaselskapet ble en suksess. Crostini med jordbær og chevre og pizzaer i alle varianter ble godt mottatt blant gjestene. Og en ting var vi voksne enige om […]

    Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

IMG_1061













Jeg startet denne bloggen som et familieprosjekt, et kulinarisk eventyr og en dannelsesreise for meg selv, mannen min Per og sønnen vår Storm.. Les mer→

Stikkord

amerikansk anmeldelse asiatisk barnevennlig blogg burger cafe cocktail cocktails enkel enkel oppskrift familievennlig favoritt foodie grünerløkka guide hvor skal vi spise i dag kafe kokebok kortreist kylling København lunsj mat mathallen middag new york ny oppskrift oslo Per Bremer reise reisetips restaurant restauranttips sentrum sjokolade smakenavoslo spisested tips Tjodunn Dyrnes Ukategorisert ut i oslo økologisk øl

Kategori

Arkiv

Søk

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress