Jeg er ingen superbaker, langt i fra, men jeg synes det er gøy å prøve ut oppskrifter. Noen ganger går det skikkelig dårlig og noen ganger går det bra. Denne gangen gikk det riktig så bra, heldigvis.
En ting jeg ikke liker er å kaste mat – og når bananene er for brune til at jeg får prakket dem på noen – lever de et farlig liv i fruktskåla. En ting du kan gjøre er å skjære bananene i biter og fryse dem til fremtidige smoothier eller senere bakeprosjekter, men nå fikk jeg ånden over meg til å bake noen kjappe muffins – noe gutta i familien satte stooor pris på.
Enkle oppskrifter er alltid de beste og denne er en av de aller beste! 🙂
Deilige muffins med banan, sjokolade og valnøtter
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 12 stk
Ingredients
- 125 gram smør, mykt
- 125 gram sukker, (jeg brukte brunt sukker, men du kan godt bruke hvitt også)
- 2 egg, medium størrelse
- 125 gram hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 2 bananer, godt modne og moste
- 75 gram sjokolade (finn det du har i skapet og bruk det, mengden og type sjokolade bestemmer du selv)
- 75 gram valnøtter (kan byttes med andre nøtter eller utelukkes)
- Tørkede bananchips til pynt
Instructions
- Sett ovene på 180 grader.
- Visp smør og sukker godt i kjøkkenmaskinen, i mens kan du hakke sjokolade og nøtter og mose bananene.
- Tilsett eggene ett av gangen og rør godt mellom hvert egg.
- Rør forsiktig inn hvetemel og bakepulver.
- Når blandingen er jevn kan du vende inn de moste bananene, sjokoladen og nøttene.
- Fyll røren i muffinsforemene. Røren er perfekt stor til mitt IKEA-muffinsbrett med plass til 12 kaker.
- Stekes midt i ovnen.
- Steketiden kan variere litt ut fra hva slags ovn du har – så følg med!
- Etter ca 10 minutter vil kjøkkenet ditt fylles av de deiligste dufter og etter 20 kan du ta ut muffinsene og la dem få kjølne på rist. Så er det bare å lange innpå.
Notes
Bananmuffins kan godt fryses – om dere ikke spiser opp alle med en gang. Varmer du dem i ovnen når du tar dem ut av fryseren – blir de som nybakte igjen. Nam!
Legg igjen en kommentar