Smaken av Oslo

  • Ut i Oslo
    • Amerikansk
    • Asiatisk
    • Burger
    • Fransk
    • Italiensk
    • Meksikansk
    • Norsk
    • Peruansk
    • Spansk
    • Diverse
  • Oppskrifter
    • Brød ++
    • Cocktails
    • Desserter
    • Drikker
    • Kaker
    • Middag
    • Supper
  • Kokebøker
  • Nytt & nyttig
  • Reise
  • Om Oss
You are here: Home / Oppskrifter / Middag / Digg baconpai med squash

Digg baconpai med squash

3. oktober 2016 by Tjodunn Leave a Comment

 

Tjodunns enkle baconpai.

Tjodunns enkle baconpai.

Baconpai med squash er perfekt til middag med en salat ved siden av – og får du rester kan du skjære paien i tynne skiver og ha den på brødskivene. Stor suksess her hjemme hos oss i alle fall.

Vi er skikkelig glade i pai både til middag og til dessert. Sjekk også ut de sprø, småpaiene og den himmelske pærepaien.

Alt blir bedre med bacon! Det er hele familien enige i.

I denne baconpaien – som egentlig er en squashpai – er baconet med til å lekre opp grønnsakspaien. Kanskje strengt tatt ikke nødvendig – men så himla godt da!

Squashen er nøytral på smak, men tar til seg smaker. Den er rik på kostfiber, men har lite kalorier! Altså perfekt til å bruke som fyllmasse. Og få kalorier – det liker vi – særlig når vi har tenker å bruke bacon, som jo ikke er helt kalorifritt.

Men jeg har også lagt inn litt Cottage Cheese – så hvor galt kan det egentlig bli?

FullSizeRender(11)

IMG_6360

I denne oppskriften har jeg revet squashen på et rivjern og latt den stå med et ørlite saltdryss – for å drenere ut væske. På den måten får du ikke så våt røre.

Oppskriften på min baconpai er også så stor at du  garantert har nok rester du kan ha i lunsjboksen neste dag! Her var det kamp om hvem som skulle få ha med seg pai – derfor brukte vi den som pålegg på brødskivene og dermed fikk alle baconpai til lunsj!

Klar til å sette i gang?

Digg baconpai med squash
Author: Tjodunn
Prep time: 25 mins
Cook time: 30 mins
Total time: 55 mins
Serves: 8 pers
Ingredients
  • 1 ss olivenolje – og litt ekstra til å pensle squashen med
  • 1 løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 450 gram squash, revet
  • 1 hel squash – i tynne skiver – bruk potetskreller eller ostehøvel
  • 150 gram Cottage Cheese
  • 150 gram creme fraiche
  • 50 g revet parmesan
  • 1 bunt vårløk, hakket
  • 6 egg
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 pk bacon
  • salt og pepper
Instructions
  1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. Varm olivenoljen i en stekepanne. Tilsett løk og hvitløk og la det steke til det er gyldent. (Ikke la det svi seg – for brent hvitløk smaker ikke særlig godt.)
  3. Hell av eventuell overskuddsvæske fra den revne squashen og bland grønnsaken sammen med løken fra stekepannen, Cottage Cheese, creme fraiche, vårløk og parmesan. Ha i to klyper salt og så mye pepper du ønsker. Bland igjen.
  4. Så tilsetter du eggene, mel og bakepulver og bland godt.
  5. Kle en form – ca 20 x 30 cm med baconskivene.
  6. Hell i squashblandingen og legg de tynne squashstrimlene på toppen. Fold over baconet.
  7. Pensle med olivenolje og strø litt flaksalt og grov pepper på toppen.
  8. Sett i ovnen og la stå i 30-35 minutter til blandingen har satt seg.
3.4.3177

 

 

 

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Filed Under: Middag, Oppskrifter Tagged With: Bacon, baconpai, cottage cheese, creme fraishe, enkel oppskrift, middag, pai, pålegg, parmesan, Squash, zucchini

« Ingen bakrus på Bacchus
Restaurant Txotx – txatch – tjuks? »

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

IMG_1061













Jeg startet denne bloggen som et familieprosjekt, et kulinarisk eventyr og en dannelsesreise for meg selv, mannen min Per og sønnen vår Storm.. Les mer→

Stikkord

amerikansk anmeldelse asiatisk barnevennlig blogg burger cafe cocktail cocktails enkel enkel oppskrift familievennlig favoritt foodie grünerløkka guide hvor skal vi spise i dag kafe kokebok kortreist kylling København lunsj mat mathallen middag new york ny oppskrift oslo Per Bremer reise reisetips restaurant restauranttips sentrum sjokolade smakenavoslo spisested tips Tjodunn Dyrnes Ukategorisert ut i oslo økologisk øl

Kategori

Arkiv

Søk

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress