Når man har mye lekker squash, men ingen klar tanke om hva man skal gjøre med herlighetene – hva gjør man da?
Henvender seg til sin gode venn Google, selvfølgelig!
My man, Jamie Oliver
Squashen på bildet ble med Smaken av Oslo hjem etter en fantastisk foodie-ferietur til Malmö og Österlen og har holdt seg godt i kjøleskapet. Så ikke ut som tradisjonell squash vi har kjøpt i butikken, men i følge den fantastiske Mandelmanns Trädgård er dette sommersquash. Les mer om ulike squash her.
Etter å ha surfet rundt på nett og lest mye digg og spennende fra mange land, landet jeg på at vi skulle forsøke squashfritters, en slags squashpannekaker Det var mange som har laget ulike versjoner, men til slutt endte jeg opp hos den ikke ukjente fembarnsfaren Jamie Oliver.
Han har nettopp avslørt navnet på sistemann – og etter arverekken: Poppy Honey Rosie, Daisy Boo Pamela, Petal Blossom Rainbow og Buddy Bear Maurice – var det kanskje ikke så veldig overraskende med River Rocket Blue?
Enkel oppskrift
Oppskriften på pannekakene med squash er enkel og smaken genial! Vanligvis lager vi tradisjonelle pannekaker her – for Per lager verdens beste pannekaker! Men vi var klare for å prøve noe nytt og spennende.
Det ble ikke helt som hos Jamie. Vi måtte ha i mer mel enn Jamie, droppet saltet og la til litt ekstra kjøttpålegg før vi ble fornøyde. Pannekakene falt ikke i smak hos poden her hjemme – Storm mente de var sterke, syrlige og slett ikke barnevennlige.
Men denne gangen blåste vi egoistisk nok en lang marsj i det – for da ble det mer på oss! 🙂
Og – de kan brukes som pålegg på brødskiva!
Fry, baby, fry!
Hadde sikkert vært perfekt å lage i en friteringsgreie – deep fryer – men det har vi ikke – så jeg måtte bruke steikepanne med olje i. Det gikk også finfint.
Jeg har ikke drevet så mye i friterbransjen tidligere, så fordi jeg var kjip på oljen og forsiktig med temperaturen ble de første pannekakene litt slappe og bleke. Heldigvis skjønte jeg da at temperaturen måtte betydelig opp og helte på med mer olje – da ble det fart i sakene.
De kan gjøres helt uten kjøtt, men fordi vi hadde litt leftovers pepperoni etter en pizzafest hev vi disse i røra. Det høres jo helt fantastisk sunt ut med vegetar squashpannekaker, men det er vel sånn ikke helt kalorifritt uansett.
Men godt er det og enkelt å lage – så hva venter du på?
- 3 squash – rundt 400 gram, det trenger ikke være helt nøyaktig
- 1 økologisk sitron
- 1 rød chili
- 1 god neve fersk mynte (det finnes også frossen å få kjøpt i frysedisken)
- 1 økologisk egg
- 3 store spiseskjeer hvetemel
- 20 gram parmesan
- 1 lite dryss tørket oregano
- 1 bit fetaost – min var på 150 gram, men du klarer deg med halvparten
- Pepperoni – eller annet kjøttpålegg du har. Kan droppes.
- olje til steking – du kan bruke olivenolje eller raps
- Riv squashene grovt med rivjern og legg dem med tørkepapir under og over for å få ut mest mulig væske. Det er viktig – for røra blir alt for flytende om du ikke får ut vannet.
- Riv parmesanen og det ytterste skallet på sitronen på et fint rivjern.
- Hakk chilien, mynten og pepperonien fint. Ta ut noen av frøene i chilien om du ikke vil ha dem så sterke
- Visp egget i en bolle. Press mest mulig væske ut av squashen og legg det i eggeblandingen. Tilsett alle de andre ingrediensene, bortsett fra fetaosten, og bland godt.
- Smul opp fetaosten med fingrene rett i bollen og bland på nytt.
- Er røra for rennende kan du justere med litt ekstra mel.
- Ha olje i stekepannen, ikkek være kjip, og varm opp til en høy temperatur.
- Stek en prøvepannekake. Den skal være gylden, henge godt sammen og være sprø på utsiden.
- Er deilige nystekte – servert med litt sitronskvis og sweet chilisaus, men tåler godt å serveres kalde senere. Kan også brukes som pålegg på brødskiva.
Legg igjen en kommentar