Salmalaks har pop up restaurant i Stortingsgata 4 denne uken og Smaken av Oslo ble invitert til å teste menyen, (det vil si at vi ble påspandert middag). Men når det er sagt – er det ingen ublu pris å få smake 7 ulike lakseretter for 180 kroner – eller 5 for 100.
Restauranten heter Barnemeny – og er en reaksjon på at mange foreldre synes barnemenyer ofte består av – ja, la oss si det rett ut: Drittmat. Mens de voksne har deilige retter med freshe råvarer avspises ungene med pizza, pølse og burgere – ofte av dårlig kvalitet.
Deilig å slippe å lage middag en dag – og vi hadde lyst til å utfordre poden på laks. Her i huset elsker nemlig poden rå laks og sushi på Jonoe i særdeleshet, men er ikke begeistret for laks når den er stekt eller kokt.
Sleipe foreldre
Som de utspekulerte foreldrene vi er – inviterte vi med oss en lakseelskende kompis – Alfred. Tanken bak var:
a) Teste laks ute på restaurant og ikke hjemme. Fordi: Alt smaker bedre andre steder enn hjemme.
b) Teste laks på nye måter enn slik vi vanligvis lager det. Fordi: Nye, spennende vrier kanskje kan trigge mer lakselyst?
c) Teste sammen med lakesglad venn. Fordi: Vi vet alle hvor bra vennepåvirkning fungerer på både store og små.
Det var mange flere enn oss som var sugne på laksemiddag – og det var både folk med barn og uten. I freshe lokaler med morsomme detaljer som benker med krydderurter i ryggen.
Menyen er utarbeidet av Salma i samarbeid med flinke Ina-Janine Johnsen aka matbloggeren «Mat på bordet«. Matrettene er også godkjent av et barne-smakspanel.
Dommen over restaurant Barnemeny:
God og sunn middag til en grei pris. Dette er ikke gourmetmat, men mat mer tilpasset barneganer enn voksne. Spennende å smake laks i mange forskjellige retter. De voksne savnet litt salt, men ikke gutta. Det er også åpent til lunsj – og torsdag kan du delta på sushikurs. Restaurant Barnemeny er bare åpen denne uken – til og med søndag 18.9. – så har du lyst til å ta deg en tur – haster det. Du kan bestille bord her.
Storms favoritt: Salmarullen med rispapir og hoisinsaus. (Det er fortsatt rå laks som ruler!)
Alfreds og Tjodunns favoritt: Salmapizzs med mocerella, avocado og spinat.
Pers favoritt: Salmatartar på nachochips med lime og chili.

Gutta lurte på mye: Men koster det ikke mye å lage restaurant bare for en uke og mister dere jobben når uka er slutt?
- Restaurant Barnemeny er godkjent av to glade lakser.
- Testpanelet som har godkjent menyen.
- Jusbrusen slo an hos både store og små.
Legg igjen en kommentar