Smaken av Oslo

  • Ut i Oslo
    • Amerikansk
    • Asiatisk
    • Burger
    • Fransk
    • Italiensk
    • Meksikansk
    • Norsk
    • Peruansk
    • Spansk
    • Diverse
  • Oppskrifter
    • Brød ++
    • Cocktails
    • Desserter
    • Drikker
    • Kaker
    • Middag
    • Supper
  • Kokebøker
  • Nytt & nyttig
  • Reise
  • Om Oss
You are here: Home / Nyheter / Glade lakser på restaurant Barnemeny

Glade lakser på restaurant Barnemeny

14. september 2016 by Tjodunn Leave a Comment

Jepp - sashimi er tingen!

Jepp – sashimi er tingen!

Salmalaks har pop up restaurant i Stortingsgata 4 denne uken og Smaken av Oslo ble invitert til å teste menyen, (det vil si at vi ble påspandert middag). Men når det er sagt – er det ingen ublu pris å få smake 7 ulike lakseretter for 180 kroner – eller 5 for 100.

Restauranten heter Barnemeny – og er en reaksjon på at mange foreldre synes barnemenyer ofte består av – ja, la oss si det rett ut: Drittmat. Mens de voksne har deilige retter med freshe råvarer avspises ungene med pizza, pølse og burgere – ofte av dårlig kvalitet.

Deilig å slippe å lage middag en dag – og vi hadde lyst til å utfordre poden på laks. Her i huset elsker nemlig poden rå laks og sushi på Jonoe i særdeleshet, men er ikke begeistret for laks når den er stekt eller kokt.

img_7286

Middagsmenyen på restaurant Barnemeny.

 

Sleipe foreldre

Som de utspekulerte foreldrene vi er – inviterte vi med oss en lakseelskende kompis – Alfred. Tanken bak var:

a) Teste laks ute på restaurant og ikke hjemme. Fordi: Alt smaker bedre andre steder enn hjemme.

b) Teste laks på nye måter enn slik vi vanligvis lager det. Fordi: Nye, spennende vrier kanskje kan trigge mer lakselyst?

c) Teste sammen med lakesglad venn. Fordi: Vi vet alle hvor bra vennepåvirkning fungerer på både store og små.

Det var mange flere enn oss som var sugne på laksemiddag – og det var både folk med barn og uten. I freshe lokaler med morsomme detaljer som benker med krydderurter i ryggen.

Menyen er utarbeidet av Salma i samarbeid med flinke Ina-Janine Johnsen aka matbloggeren «Mat på bordet«. Matrettene er også godkjent av et barne-smakspanel.

img_7311

Laksepizza! 🙂

 

Dommen over restaurant Barnemeny:

God og sunn middag til en grei pris. Dette er ikke gourmetmat, men mat mer tilpasset barneganer enn voksne. Spennende å smake laks i mange forskjellige retter. De voksne savnet litt salt, men ikke gutta. Det er også åpent til lunsj – og torsdag kan du delta på sushikurs. Restaurant Barnemeny er bare åpen denne uken – til og med søndag 18.9. – så har du lyst til å ta deg en tur – haster det. Du kan bestille bord her.

Storms favoritt: Salmarullen med rispapir og hoisinsaus. (Det er fortsatt rå laks som ruler!)

Alfreds og Tjodunns favoritt: Salmapizzs med mocerella, avocado og spinat.

Pers favoritt: Salmatartar på nachochips med lime og chili.

Men koster det ikke mye å lage restaurant bare for en uke og mister dere jobben når uka er slutt?

Gutta lurte på mye: Men koster det ikke mye å lage restaurant bare for en uke og mister dere jobben når uka er slutt?

Restaurant Barnemeny er godkjent av to glade lakser.
Testpanelet som har godkjent menyen.
Jusbrusen slo an hos både store og små.

 

 

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Filed Under: Nyheter, Nytt & nyttig Tagged With: blogger, burger, laks, Mat på bordet, matblogger, oslo, pizza, pop up restaurant, pop-up, salma, salmalaks, sponset, Stortinget, Stortingsgata, taco

« Kremet gulrotsuppe med ingefær, chili og hvitløk
Best og verst på Bass Mat & Bar »

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

IMG_1061













Jeg startet denne bloggen som et familieprosjekt, et kulinarisk eventyr og en dannelsesreise for meg selv, mannen min Per og sønnen vår Storm.. Les mer→

Stikkord

amerikansk anmeldelse asiatisk barnevennlig blogg burger cafe cocktail cocktails enkel enkel oppskrift familievennlig favoritt foodie grünerløkka guide hvor skal vi spise i dag kafe kokebok kortreist kylling København lunsj mat mathallen middag new york ny oppskrift oslo Per Bremer reise reisetips restaurant restauranttips sentrum sjokolade smakenavoslo spisested tips Tjodunn Dyrnes Ukategorisert ut i oslo økologisk øl

Kategori

Arkiv

Søk

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress