– Grådi? sier vaktsjefen og fomler mentalt etter rødblyanten. – Burde vel hatt med -g eller?
– Er det så nøye? mener bloggeren. – Bare maten er Grådi god!
Vi bruncher oss på Oslo øst sitt nye tilskudd til kafe og restaurantbransjen: Grådi! Rett nedenfor Tøyen Senteret med både Postkontoret og Nord & Natt finner vi det på hjørnet i Sørligata 40.
– Det lå da en kafe eller noe her før også, undrer Tjodunn. Lyst? Ja, det tror jeg det var.
Grådi fullt
Tilbake til nåtiden – jammen bra vi bestilte bord. Selv om Grådi startet opp forrige helg er det allerede ventetid på bord, og fullt i baren. Kult! Det ser ut til at de har truffet en nerve og et behov i lokalmiljøet.
Brunch er et deilig konsept. En blanding av breakfast og lunch. Vi bestemmer oss en New York-kind of brunch med tre retter, to brunchdrinker og kaffe.
Tjodunn blir megaskuffet fordi de ikke kan mekke en Tokyo Mule – for det er tomt for ingefærøl! Dermed blir det to solide Bloody Mary´s – en Blodi livredder (Himkok vodka, rødvin og klassisk bloody mary miks) og en Blodi GRÅDI (Himkok aquavit, tomatjuice, portvin, sitron, dijonsennep, salt, pepper, worchestersaus og basilikum). Gode begge to – men det var vel livredderen som falt mest i smak denne søndagen.
Grådi trivelig
På menyen er det mye digg å velge i, og vi får litt New York-vibe her også. Valget faller på: Madammen (Speilegg på sprø toast m. dijonaise, ost og skinke), Avokadoen (avokado på rugbrød med basilikummajones og tomat) og pannekaker med stivpisket rømme og blåbær!
– Det kan ta litt tid, sier Natalia Tunheim, en av eierne og daglig leder som også serverer, og slår ut med armen mot det fulle lokalet. Men både kaffen og cocktailene kommer rimelig kjapt, så da virker ventetiden helt overkommelig. Med seg på eier-/daglig leder-siden og i serveringen har hun også Julia Holmboe og to investorer Johan Berwald og Gurpreet Sing Bajwa(fra Munchies).
– Mye spennende som skjer i Oslo! Vi var på nyåpnede Skippergata 22 tidligere i uken, forteller Tjodunn. – Kult, smiler Natalia. – Venner av oss!
Grådi er full av folk rundt 30. Noen spiser brunch med barn – flere smårollinger stabber rundt mellom bordene, andre hygger seg med venner, noen reparerer lørdagskvelden med Mimosaer og andre drinker, mens noen nyter sunne valg med grøt og kombucha. Felles for alle er at trivselsnivået er høyt. Rommet vibrerer av lyd: gode samtaler, latter og blide ansikter.
Vi kikker litt mer på menyen. Oj, sjekk ut prisen på Corona – 190 kroner!!! Byens dyreste? Og Carlsbergen 110! Vi spør svenske Richard, om dette er en spesial-Corona? Men det viser seg å være tastefeil. Ikke så Grådi, altså.
…og ikke minst – Grådi godt!
Maten kommer og ser deilig ut! Litt små porsjoner, kanskje? sier en bekymret Per. Vi er glade for at vi valgte tre retter, for med bare én hver ville vi vært fortsatt sultne.
De små sandwichene er virkelig gode. Rene og tydelige smaker. – Denne avokadoen er den beste jeg har spist på lenge, mener Tjodunn. – Og den lille tomatsalaten… Nam! Per er like fornøyd med Madammen.
De fire pannekakene, rømmedotten og blåbærene deles med pinlig nøyaktighet og jafses ned. Perfekt!
Og prisen: 620 for to cocktails, to kaffe og tre retter. Det var det verdt! Grådi skal ellers ha åpent både til lunsj og middag, med unntak av mandager. Sjekk facebooksidene for åpningstider og nyheter.
En ting kan vi si helt sikkert her og nå: Det blir ikke lenge før vi kommer tilbake!
På veien hjem i solen går vi forbi våre to andre lokalsteder på Tøyen: Postkontoret og Nord – og gleder oss over at også her er det fullt av folk som ser ut til å kose seg på en søndag. Tøyen ass!
Legg igjen en kommentar