Smaken av Oslo

  • Ut i Oslo
    • Amerikansk
    • Asiatisk
    • Burger
    • Fransk
    • Italiensk
    • Meksikansk
    • Norsk
    • Peruansk
    • Spansk
    • Diverse
  • Oppskrifter
    • Brød ++
    • Cocktails
    • Desserter
    • Drikker
    • Kaker
    • Middag
    • Supper
  • Kokebøker
  • Nytt & nyttig
  • Reise
  • Om Oss
You are here: Home / Drikke / Grønn smoothie med kokos og grønnkål

Grønn smoothie med kokos og grønnkål

4. mars 2016 by Tjodunn Leave a Comment

Fresh og ferdig til å nytes!

Fresh og ferdig til å nytes!

Smoothies har ikke stått på programmet i det siste, for det har vært et par røffe uker for Smaken av Oslo med influensastafett mellom Storm og meg. Feber, hoste og elendighet har preget både vinterferie og uka etter, men endelig er det lys i tunnelen.

Jeg vet ikke om det var fordi Fern Greens bok «Grønne smoothier» dumpet så beleilig ned i postkassen med oppskrifter på «Vekk med influensaen», styrkedrikker og smoothier som renser – eller ganske enkelt fordi influensaen endelig var over…

Eller jo – jeg vet jo at det var fordi influensaen var ferdig med oss, men jeg følte meg i alle fall litt psykisk oppkvikket bare ved synet av boken. Snakk om placeboeffekt!

Boken:

Grønne smoothier ble lansert på selveste skuddårsdagen og forfatteren er Fern Green – som det ikke står en linje om. Heldigvis har vi google – som kan fortelle at damen er en kjent matblogger, matstylist og boutiquehotell-eier. Så vet vi det. Boken er paperback, 160 sider og du får 66 oppskrifter på juicer, smoothier og styrkedrikker. Prisen er 199 kroner. På cover lover boken: Juicer og smoothier med få kalorier som gir økt velvære.

Bildene:

Her er det ikke snakk om feelgood. Her er det snakk om fakta. Du får bilde av ingrediensene i riktig mengdeforhold og av det ferdige produktet ved siden av. Selv om jeg egentlig elsker å bli forført av bildene i kokebøker, funker dette likevel bra.

 

Oppskriftene:

Veldig enkle oppskrifter som kan lages i blenderen eller i juicemaskinen. Inspirerende for oss som ikke alltid har nye, spennende oppskrifter i hodet som vi vil teste ut. På denne måten kan du bli sikrere på hva som fungerer bra før du eksperimenterer selv. Du får også vite hva drikken er bra for – fordøyelsen, immunforsvaret eller kanskje stimulerer den sexlysten. Hvem visste at rucola er en så potent grønnsak…

 

Klar, ferdig - blend!

Klar, ferdig – blend!

Leseropplevelsen:

Grønne smoothier gir deg lyst til å finne frem blenderen fra kjøkkenskapet. Men det er ikke en «kose seg med»-bok som du vil ha på salongbordet. Det finnes også et detox-program, men det kommer jeg aldri til å orke – så det hoppet jeg over. Du må nok være riiimelig ihuga for å fyse på en syvukers grønndiett, men er du det – så for all del!

Det står litt i innledningen om hvor bra det er med grønt, og de ulike grønne grønnsakenes gode, medisinske egenskaper. Men – jeg blar fort videre for jeg får så lyst til å lage smoothiene og det ser så enkelt ut at jeg tenker – dette får jeg lett til. Måten boken er løst på gjør at også den vil være grei og lettforståelig for barnekokker også.

Hva lagde vi?

Jeg lagde tre smoothier når jeg først var i gang – fordi det var lettvint og moro. Grønnkål og kokos-smoothie – «en fin antibakteriell smoothie som er rik på A-, C- og K-vitaminer. Bra for immunforsvaret, styrker muskler og skjelett – og skyller ut fett.» (Ikke tilfeldig at den ble valgt!) Basisk smoothie (som jeg en stund trodde var baskisk, spansk og fyrrig, før jeg fikk stavet meg gjennom tittelen en gang til) – «denne smoothien er full av A-, C- og K-vitaminer, og er kjent for å dempe stress. Bra for blodet, betennelsesdempende og vanndrivende.» Og til slutt – crowd pleaseren – Ananas – «en fin kilde til C-vitaminer og hjelper på fordøyelsen. Den er i tillegg også betennelsesdempende og detoksifiserende».

Grønnkål – eller kale – som det heter på engelsk, var trendgrønnsaken her til lands i 2014 og i USA godt før dette. Supermodell Heidi Klum, skuespillerne Jennifer Aniston og Kevin Bacon(!) skal være ihuga kålelskere sammen med et helt kobbel av andre celebriteter. Jeg tror at det er mange som fortsatt ikke har smakt grønnkål – selv om andre grønnsaker kanskje trender mer i 2016. Grønnkål er uansett en supergrønnsak med mye fiber og vitaminer. «Visste du at 100 gram grønnkål faktisk inneholder mer kalsium enn 1 dl melk? » skriver Bama. Nå synes jeg vel det er litt enklere å få i meg 1 dl melk enn 100 gram grønnkål, men tenker som Ole Brumm, ja takk til begge deler.

Dommen over smoothiene

Det ble tre gode smoothier, men ikke alle smoothiene passer for alle. Det ble blindtesting for Storm og Per – og panelet delte seg. Storms barnevennlige favoritt: Ananas smoothie. Voksenfavoritten ble Grønnkål og kokos-smoothie. Bare Tjodunn likte den bitre Basiske smoothien – og kanskje mest fordi den smakte så sunt og da må den jo gjøre noe bra for kroppen.

Grønn smoothie testing

Hvem passer boken for?

For deg som trenger litt inspirasjon for å få hentet blender og juicemaskin ut av skapet. Passer også bra for små-chefer som har lyst til å lage smoothies, et tips er å begynne med de søteste som er lettest å like. Passer for deg som er lettpåvirkelig og har høy placebofaktor, som meg, og føler deg mye bedre etter et grønt glass.

Ville vi kjøpt den?

Jepp! Denne vil få plass i hylla sammen med blenderen.

Grønn smoothie med kokos og grønnkål
Author: Fern Green
Prep time: 3 mins
Cook time: 2 mins
Total time: 5 mins
Serves: 5 dl smoothie
Ingredients
  • 2 never grønnkål
  • 1 banan
  • 1/3 ananas
  • 2 ss revet kokos
  • 1/2 boks kokosvann (ca 2 1/2 dl)
Instructions
  1. Kjør alle ingredienser i en blender, og tilsett eventuelt vann til ønsket konsistens.
Notes
I følge boken er dette en fin antibakteriell smoothie som er rik på A-, C- og K-vitaminer. Bra for immunforsvaret, skyller ut fett og styrker muskler og skjelett.
3.4.3177

 

«Grønne smoothier» av Fern Green

Gyldendal forlag

Pris 199,-

Filed Under: Drikke, Drikker, Kokebøker, Oppskrifter Tagged With: ananas, banan, barnefavoritt, blogger, bra for fordøyelsen, bra for immunforsvaret, enkel oppskrift, favoritt, fern green, grønnkål, immunforsvar, kokebok, kokebokprosjekt, kokos, matblogger, mineraler, ny, nyhet, oppskrift, smoothie, sunn, vitaminer, voksenfavoritt

« Clam chowder med torsk, blåskjell og bacon
Hurra for restaurant Sentralen »

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

IMG_1061













Jeg startet denne bloggen som et familieprosjekt, et kulinarisk eventyr og en dannelsesreise for meg selv, mannen min Per og sønnen vår Storm.. Les mer→

Stikkord

amerikansk anmeldelse asiatisk barnevennlig blogg burger cafe cocktail cocktails enkel enkel oppskrift familievennlig favoritt foodie grünerløkka guide hvor skal vi spise i dag kafe kokebok kortreist kylling København lunsj mat mathallen middag new york ny oppskrift oslo Per Bremer reise reisetips restaurant restauranttips sentrum sjokolade smakenavoslo spisested tips Tjodunn Dyrnes Ukategorisert ut i oslo økologisk øl

Kategori

Arkiv

Søk

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress