Smaken av Oslo

  • Ut i Oslo
    • Amerikansk
    • Asiatisk
    • Burger
    • Fransk
    • Italiensk
    • Meksikansk
    • Norsk
    • Peruansk
    • Spansk
    • Diverse
  • Oppskrifter
    • Brød ++
    • Cocktails
    • Desserter
    • Drikker
    • Kaker
    • Middag
    • Supper
  • Kokebøker
  • Nytt & nyttig
  • Reise
  • Om Oss
You are here: Home / Oppskrifter / Halloweens skumleste Milkshakes

Halloweens skumleste Milkshakes

25. oktober 2018 by Tjodunn Leave a Comment

Halloween by @smakenavoslo

Knask eller knep?

Halloween er en super anledning til å leke litt ekstra med isen. Lag noe gøy, noe skummelt, noe kult!

Jeg har, på oppdrag for Hennig-Olsen Is, forvandlet noen helt vanlige syltetøyglass til tre Halloween-monstershaker: En fryktelig Frankenstein, et skummelt Gresskar og en mystisk Mumie.

For å lage glassene til Frankenstein og gresskaret trenger du bare en penn som kan tegne på glass, og sukkertøy-øyne (disse får du kjøpt i hobbybutikker). Mumien lager du med litt gasbind og sukkertøy-øyne. 

Tips! Halloween-glassene kan også brukes til andre skumle godiser når milkshaken er spist opp!

Jeg elsker is – og lager gjerne ispinner selv – sjekk ut Verdens beste frokost-ispinner med granola og cocktail-ispinnene Mojito-is!!!

Halloween by @smakenavoslo

Halloween by @smakenavoslo

Sjokolade-nett

For å lage edderkoppnett av sjokolade tegner du først et nett på hvitt papir med en blyant. Legg over et bakepapir, slik at du ser mønsteret gjennom. Smelt mørk sjokolade i mikroen eller over vannbad, og hell den opp i en plastpose.

Klipp et lite hull i hjørnet av posen og tegn edderkoppnettet med sjokoladen. La det stå til sjokoladen stivner igjen. Da er Halloween-nettene klare til å brukes.

Ellers trenger du litt strøssel og svarte lakrislisser for å gjøre milkshakene perfekt skumle til Halloween.

Halloween by @smakenavoslo

Halloween by @smakenavoslo

Halloween shakes

Jeg har brukt Sørlandsis i alle milkshakene. Pistasjis gir Frankenstein den grønne fargen. For å få gresskar-milkshaken oransje har vi brukt litt gulrotjus sammen med vaniljeis. Den gir en naturlig, lys oransje farge på shaken. Mumien har fått karamell-is med salte crispkuler!

Mengdeforholdene er enkle:

Liker du milkshaken tykk – tar du tre kuler is og én dl melk. Medium – tre kuler is og to dl melk. Lett – tre kuler is og tre dl melk.

Personlig liker jeg milkshaken deilig og tykk. 🙂

Halloween by @smakenavoslo

Halloween by @smakenavoslo

Frankenstein milkshake

  • Sørlandsis Pistasj
  • Melk

Pynt:

  • Svart lakris-strøssel
  • Svarte lakris-snører til hår

Halloween by @smakenavoslo

Skummel Gresskar-milkshake

  • Sørlandsis Vanilje
  • Melk
  • Litt gulrotjus – gir shaken en naturlig, oransje farge

Pynt:

  • Grønt strøssel

Halloween by @smakenavoslo

Mumie Milkshake

  • Sørlandsis Karamellsmak med salte crispkuler
  • Melk

Pynt:

  • Svart lakris-strøssel
  • Sjokolade edderkoppnett

Sponset: Du finner flere av mine digge is-oppskrifter hos Hennig-Olsen Is!

Filed Under: Oppskrifter Tagged With: dessert, DIY, edderkopper, edderkoppnett, frankenstein, gresskar, Halloween, halloweenoppskrift, Hennig-Olsen, hjemmelaget, is, iskrem, Jack O Lantern, knask eller knep, melk, milkshakes, monster milkshake, monster shakes, monstershakes, mumie, oppskrift, sjokolade, skumle tips, skummel, Sørlandsis, sponset, trick or treat

« Kumi – ny cafe i Schweigaardsgate
Grønn seier hos Ben Reddik på Løkka »

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

IMG_1061













Jeg startet denne bloggen som et familieprosjekt, et kulinarisk eventyr og en dannelsesreise for meg selv, mannen min Per og sønnen vår Storm.. Les mer→

Stikkord

amerikansk anmeldelse asiatisk barnevennlig blogg burger cafe cocktail cocktails enkel enkel oppskrift familievennlig favoritt foodie grünerløkka guide hvor skal vi spise i dag kafe kokebok kortreist kylling København lunsj mat mathallen middag new york ny oppskrift oslo Per Bremer reise reisetips restaurant restauranttips sentrum sjokolade smakenavoslo spisested tips Tjodunn Dyrnes Ukategorisert ut i oslo økologisk øl

Kategori

Arkiv

Søk

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress