– Dette ser lovende ut! Vi må snarest få testet varene!
I Smaken av Oslos Instagram-feed har det de siste dagene dukket opp bilder av fristende hamburgere fra et sted som kaller seg Kverneriet. Vi sier aldri nei takk til skikkelige burgere, og de siste månedene har vi blitt mer enn imponerte over både Munchies og Illegal i sentrum, utrolig mette og godt fornøyde hos Døgnvill ved Mathallen, betalt skjorta for grei vare hos Burger Joint på Aker Brygge, mens Beach Club samme sted skuffet skikkelig.
En rask sjekk bringer på det rene at Kverneriet holder til i Majorstuhuset, åpnet i slutten av april og satser på det uslåelige konseptet burgere, spare ribs og kyllingvinger. Samt noen salater og pulled pork. Kverneriet har i flere år holdt til i Tønsberg, etablert av to brødre fra Gøteborg som tydeligvis traff planken. Lokalavisen rapporterer om en fjorårsomsetning på over 10 millioner, og et daglig salg av over 200 burgere.
Eierne forteller at de ikke frykter konkurransesituasjonen i hovedstaden.
– Burgermarkedet i Oslo er stort, men jeg tror at vi klarer å skille oss ut der også. Det handler uansett om å levere en totalopplevelse uansett hva produktet er, sier en av brødrene, David Dørrich til Tønsbergs Blad.
– Det kan kanskje være et sjakktrekk å etablere seg på Majorstua. For her er det vel ikke noe godt burgersted fra før, ikke noe som vi vet om i alle fall, sier Per, etter at vi er blitt avvist plass ved et bord midt i lokalet. Bitte litt snurt, for på telefonen tidligere på dagen når han reserverte, ba han om et vindusbord. Men de er opptatt ved vår ankomst, viser det seg.
Lokalet er stilig, med plass til et hundretall gjester oppe og nede, vil vi tro. Høyt under taket, og med utsikt til travle Sørkedalsveien, i alle fall for de som heldige og får vindusplassene…
– Jeg klarer ikke å huske hvem som har hatt restaurant her før, men det er flere som har forsøkt seg i disse lokalene – og det kan jo ikke ha gått så bra… Tjodunn grubler et sekund, men så kommer servitøren.
Den blide og entusiastiske svensken guider oss gjennom burgermenyen, som byr på åtte varianter.
– Burgerne er laget etter oppskriften til en eller annen kokk…. Ja, han har Michelinstjerne….
– Kan det være Heston Blumenthal? foreslår Tjodunn.
– Neeei… Eh. Det var ikke det, tror jeg, sier servitøren.
Nei, da så. Junior velger en cheeseburger, Tjodunn lander på The Boss med honningglasert bacon, sopp, chipotle mayo og jarlsbergost. Per vil ha Mexican Jorge (oppkalt etter chef’en) med Pico de Gallo, guacamole og cheddarost.
Servitøren er ikke sikker på hvor kjøttet kommer fra, men han sjekker gjerne på kjøkkenet, og kan gledesstrålende fortelle at det kommer fra selveste Gilde!
– Og så preparerer vi dem på en helt spesiell måte. Akkurat som han stjernekokken…. Hva heter han nå igjen…
– Heston Blumenthal, kanskje, foreslår vi igjen. For Smaken av Oslo har sett Heston-style burgers i kjøttdisken hos Annies Pølsemakeri i Mathallen og på Heston-TV.
– Ja, just precis, smiler svensken denne gangen. Han forteller at de bruker en blanding av høyrygg, okseribbe og oksebryst som kvernes, og den lange pølsa som kommer ut av kverna, blir skåret i skiver. Dermed blir strukturen i burgeren perfekt.
Vi har også bestemt oss for å teste ribbene og kyllingvingene, og vi slenger også på noen løkringer. Per, som ikke kjører i dag, bestiller en chili mojito, som viser seg å være usedvanlig hissig. Han faller også for Reparationsbajer fra det danske bryggeriet To Øl, mest på grunn av navnet. Det er en meget kraftfull Pale Ale, sikkert perfekt dagen derpå.
Hvordan er så burgerne? Slettes ikke verst. Heston-oppskriften merkes tydelig både i tekstur og smak. Har vi spist bedre burgere i Oslo? Ja, det har vi nok gjort. Ikke minst Spicy-burgeren hos Munchies (98 kr), som er vår ubestridte håndholdte favoritt. Hos Kverneriet må man ty til kniv og gaffel for å ha tjangs til å få den i seg, det kanskje litt for store brødet og burgeren er tilsammen som en liten pyramide. Vi synes kanskje noe av poenget med en burger forsvinner når du ikke kan holde den i hånden.
Men dette er en marginal innvending. Per er kanskje litt skuffet over sin meksikaner, og hadde ventet seg litt mer futt og fart etter å ha svettet over drinken. Her er det for mye mild guacamole. Etter hans smak. Men Tjodunns The Boss og Storms cheeseburger passerer uten protester.
Løkringene er store, med knasesprø frityrrøre og rikelig med løk. Kyllingvingene har fått masse kruttsterk saus over seg, smaken er sterk og god, men behovet for våtservietter er betydelig. Det samme med spareribsen, kokken har vært raus med glasuren. Ribbene er litt tørre i kantene, og er nok måltidets skuffelse.
Eller… chipsen er dessverre slapp og myk. Parmesansmaken er ikke så pigg heller – så ville vel valgt vanlige fries neste gang.
Pris: Tre burgere, ribs, løkringer, vinger, to brus, en cocktail, en øl og en milkshake: 1 144 kroner
Passer for:
Barnefamilier: Anbefales! Burger og milkshake blir aldri feil. Servitøren tilbød også junior barneporsjon, men den ble avvist med et lite snøft.
Ut med jobben: Jadda. Du får billigere, og kanskje bedre, burgere andre steder, men her kan en gjeng sitte ned og tilbringe en kveld med mat, øl og cocktails, hvilket kan være vanskelig på de mer hardcore burgerstedene i sentrum.
Romantikk: Øl og burger, kanskje ikke den mest romantiske menyen, men godt er det. Og dermed et bra alternativ hvis dere skal videre på Colosseum kino borti gata for en romantisk film…
Kverneriet på face finner du HER!
Hm! Interessant!
Selv om det kanskje ikke når helt opp så må man jo på en måte teste likevel – bare for å se hvor det havner på kartet i forhold til ovennevnte Munchies, Illegal og Døgnvill.
Hvordan var milkshaken kontra Døgnvill sin? Hvor tykk var den? Kunne man velge mellom flere Ben & Jerry’s issmaker?
Haha, jeg stiller de viktige spørsmålene! ;))
Ojoj- du stiller knallharde spørsmål. 🙂
Ja, de hadde flere varianter av Ben & Jerry – Storms favoritt-is (vi digger Chunky Monkey)! Jeg husker ikke hvilke – sorry! Hvordan var den i forhold til Døgnvill sin – tja – jeg må vel si at jeg holder en knapp på Døgnvill-shaken, selv om Kverneriets var bra også.
GOOD mat,men opplevte utrolig dårlig service. Var innom første og for siste gang i dag!
Åh, det er alltid kjipt med dårlig service. Håper de skjerper seg. Takk for at du delte din opplevelse. 🙂
Jeg synes absolutt Kverneriet holder mål, jeg, definitivt en av de beste, sammen med Munchies, Illegal, Burger Joint og Burger Bar. Det er litt vanskelig å kåre en vinner blant de, synes alle er såpass forskjellige at det blir nesten litt som å skulle kåre favoritten mellom indisk, thai, italiensk, osv…forskjellig burgersted til forskjellig craving! De burgerstedene som ikke har nådd helt opp hos meg er Nighthawk Diner, Eldhuset og Døgnvill (kun besøkt en gang da, så bør kanskje besøke flere ganger for en ordentlig mening), disse stedene har gode burgere, men føler det blir sånn at jeg er litt lei før burgeren er oppspist, og det er definitivt ikke tilfelle med favorittene – der vil jeg gjerne fortsette å spise i evigheter etter at jeg er mett også. Neste til testing er Grill’s Ville på Frogner! 🙂
Hei Ingebjørg!
Enig i at det er vanskelig å kåre en vinner – det er også forskjell, synes vi, på håndholdte og ikke håndholdte burgere. Vi har ikke testet Grill’s Ville – så send oss gjerne noen linjer når du har testet det. Alltid spennende å høre hva andre synes. Takk for kommentar! 🙂