Dette er så latterlig enkelt at oldefaren din kan gjøre det med bind for øynene og minst en hånd på ryggen. Vi så Matt Preston lage denne juksemajonesen på Masterchef Australia, en favorittserie her i familien, og tenkte: WOW!!!!
Kunne det virkelig være så lett? Var det TV-juks og fanteri? Slett ikke! Er du ikke overbevist – sjekk vår amatørvideo, totalt uten triks, og se selv.
5 ingredienser + en stavmikser er alt som skal til. Prepp-tiden er kanskje 3 minutter. Det aller viktigste er at alle ingrediensene har romtemperatur.
Og så kan du hevde at det er kanskje ikke helt ekte majones etter boka – men den smaker skikkelig godt, så who cares?
Du MÅ bare prøve!
Og – lag din egen variant – ha i fersk chili, Sriracha saus, urter – ha i smaker du digger og få din helt egen majones.
- 300 ml druekjerneolje eller raps
- 1 egg
- 1 klype salt
- 1 ts Dijon sennep
- 1 ss sitronsaft
- OBS – alle ingrediensene må ha samme temperatur – romtemperatur!
- Knekk egget i en bolle.
- Hell på oljen og sitronsaften fra den halve sitronen.
- Tilsett en halv teskje Dijon sennep og en klype salt.
- Ta frem stavmikseren og det er viktig at du plasserer selve mikseren direkte over eggeplommen før du starter den slik at plommen blandes med oljen umiddelbart.
- Miks i 30 sekunder – og voila – god majones!
Legg igjen en kommentar