Smaken av Oslo

  • Ut i Oslo
    • Amerikansk
    • Asiatisk
    • Burger
    • Fransk
    • Italiensk
    • Meksikansk
    • Norsk
    • Peruansk
    • Spansk
    • Diverse
  • Oppskrifter
    • Brød ++
    • Cocktails
    • Desserter
    • Drikker
    • Kaker
    • Middag
    • Supper
  • Kokebøker
  • Nytt & nyttig
  • Reise
  • Om Oss
You are here: Home / Oppskrifter / Brød ++ / Hvordan lage majones på 30 sekunder!

Hvordan lage majones på 30 sekunder!

8. april 2015 by Tjodunn Leave a Comment

 

chili mayo smakenavosloMAYO

Dette er så latterlig enkelt at oldefaren din kan gjøre det med bind for øynene og minst en hånd på ryggen. Vi så Matt Preston lage denne juksemajonesen på Masterchef Australia, en favorittserie her i familien, og tenkte: WOW!!!!

Kunne det virkelig være så lett? Var det TV-juks og fanteri? Slett ikke! Er du ikke overbevist – sjekk vår amatørvideo, totalt uten triks, og se selv.

 

5 ingredienser + en stavmikser er alt som skal til. Prepp-tiden er kanskje 3 minutter. Det aller viktigste er at alle ingrediensene har romtemperatur.

Og så kan du hevde at det er kanskje ikke helt ekte majones etter boka – men den smaker skikkelig godt, så who cares?

Du MÅ bare prøve!
Og – lag din egen variant – ha i fersk chili, Sriracha saus, urter – ha i smaker du digger og få din helt egen majones.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Make mayo in 30 seconds!
Author: Tjodunn
Prep time: 3 mins
Total time: 3 mins
Serves: 3 dl majones
Ingredients
  • 300 ml druekjerneolje eller raps
  • 1 egg
  • 1 klype salt
  • 1 ts Dijon sennep
  • 1 ss sitronsaft
Instructions
  1. OBS – alle ingrediensene må ha samme temperatur – romtemperatur!
  2. Knekk egget i en bolle.
  3. Hell på oljen og sitronsaften fra den halve sitronen.
  4. Tilsett en halv teskje Dijon sennep og en klype salt.
  5. Ta frem stavmikseren og det er viktig at du plasserer selve mikseren direkte over eggeplommen før du starter den slik at plommen blandes med oljen umiddelbart.
  6. Miks i 30 sekunder – og voila – god majones!
3.4.3177

 

Filed Under: Brød ++, Oppskrifter Tagged With: 30 sekunder, australia, enkel, enkel oppskrift, how to, lær å lage, majones, masterchef, matt preston, mayo, mayonnaise, oppskrift, oslo, smakenavoslo, video

« Restaurant Gastrologik i Stockholm
Overnight oats eller kjøleskapsgrøt »

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

IMG_1061













Jeg startet denne bloggen som et familieprosjekt, et kulinarisk eventyr og en dannelsesreise for meg selv, mannen min Per og sønnen vår Storm.. Les mer→

Stikkord

amerikansk anmeldelse asiatisk barnevennlig blogg burger cafe cocktail cocktails enkel enkel oppskrift familievennlig favoritt foodie grünerløkka guide hvor skal vi spise i dag kafe kokebok kortreist kylling København lunsj mat mathallen middag new york ny oppskrift oslo Per Bremer reise reisetips restaurant restauranttips sentrum sjokolade smakenavoslo spisested tips Tjodunn Dyrnes Ukategorisert ut i oslo økologisk øl

Kategori

Arkiv

Søk

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress