Smaken av Oslo

  • Ut i Oslo
    • Amerikansk
    • Asiatisk
    • Burger
    • Fransk
    • Italiensk
    • Meksikansk
    • Norsk
    • Peruansk
    • Spansk
    • Diverse
  • Oppskrifter
    • Brød ++
    • Cocktails
    • Desserter
    • Drikker
    • Kaker
    • Middag
    • Supper
  • Kokebøker
  • Nytt & nyttig
  • Reise
  • Om Oss
You are here: Home / Ut i Oslo / Norsk / Ingen bakrus på Bacchus

Ingen bakrus på Bacchus

22. september 2016 by Tjodunn Leave a Comment

 

bacchus-1

Det er en av de magiske høstkveldene i Oslo. Sommeren har ikke sluppet taket, så selv i skyggen fra den majestetiske domkirken er det deilig å sitte ved uteserveringen hos Bacchus og nyte et iskaldt glass cremant.

– Her har vi vel aldri vært før, sier Per, men Tjodunn graver frem et minne om mektige bakverk fra den gang Bacchus mer var et kake- og kaffested. For ikke mange månedene siden ble etablissementet i Oslo sentrum gjort om til det de selv kaller spiseri og vinhus. Chef er den rocka tattis-kokken vi husker fra Top Chef på TV 2, Jon Marius Sletten, som sammen med Tommi Bjørnsen serverer det de kaller «moderne nordisk mat med rustikk eleganse».

Hallooo?!?!

RING-RIIING!!! Ukjent nummer, Per vil helst ikke ta telefonen ved bordet, men svarer likevel.

En myndig kvinnestemme sier: «Det er fra Bacchus. Du har reservert bord som står og venter på dere.»

Vi hadde da gitt beskjed til ute-servitøren om at vi hadde ankommet, men bare ville starte kvelden ute i høstvarmen?  Vi triver likevel med oss Cremant’en, og styrer ned den bratte trappen til bordet som venter.

Vi er tre stykker som skal spise på Bacchus denne fredags ettermiddagen. 11-åringen ville heller være hjemme med kamerat og pizza, så vi har fått selskap av vår venninne fra Ålesund – @anotherdestination Yvonne.

bacchus-4

Rått og godt

Menyen er ikke særlig omfattende. Syv forretter og fire hovedretter, fem desserter pluss ost.  Så lenge østers står på spisekartet, er Tjodunn knallhard: Det skal jeg ha!

Østersen serveres naturell med litt rødvinseddik og sjalottløk, og smaker – helt greit østers. Godt, men ikke de beste jeg har smakt, sier Tjodunn. De to andre er østersskeptikere og velger hjorten i stedet.

bacchus-3

Hjortecarpaccio med kantarell, knutekål, gresskar, fritert grønnkål og trollkrem er kveldens kanskje beste rett. Den er innbydende presentert, og den søt-beske trollkremen overrasker i smaksbildet. Men kantarellene steker vi bedre selv. Disse henger slappe fra gaffelen.

Lekker liten sak

Kremet linguini med reker og blåskjell kommer også fra forrett-kartet, og er en lekker liten rett. Den er kremet, men samtidig deilig fresh. Syrligheten kommer fra sellerien som er syltet i sukkerlake med sitron, får vi vite etter å ha spurt servitøren, som igjen måtte konsultere kjøkkenet.

bacchus-6bacchus-7bacchus-5

Dagens fisk er breiflabb, som bestilles med en viss skepsis. Selv om den kalles havets indrefilet, blir den ofte servert i tørreste laget. Men her har kjøkkenet truffet planken, det bastante fiskekjøttet er saftig og mørt. Servert med sesongens grønnsaker, nypoteter, løpstikke og creme fraiche, er dette årets beste fiskemåltid!

Kjip kylling

Men nedturen følger. Kyllingbryst tempura er pregløs, og i bunnen av asjetten flyter olje i litt for rikt monn, mener Yvonne.

Tjodunn venter og venter, mens de to andre spiser hovedrettene. Det var kanskje dumt å bestille to småretter i stedet for en hovedrett, men servitøren lovet å komme med de to fortløpende. Hrmf.

Ikke før Per og Yvonnes tallerkner er fjernet fra bordet kommer Tjodunns siste rett. Heldigvis er den verdt å vente på – kalvetartaren med rødbet, løk, kapers, pepperrot og rugcrumble.

bacchus-8

XXXL dessert

Tid for dessert. Ostekake med vaniljerømme blir i mektigste laget. Vaniljerømmen burde hatt følge av en mer syrlig kontrast, og kakestykket er – enormt! Sitronpaien kunne vært enda mer syrlig, og er også i størrelse XL.  Prisen på kakene er også oppblåst. 125 kroner er for mye. Vårt tips må være; del kakestykkene i to, og ta halv pris.

Og espresso, den liker vi best når den kommer i små espresseso-fingerbøl, og ikke som her, i store kaffekopper.

bacchus-9

Oppsummert: Vi har absolutt hatt en hyggelig kveld på Bacchus. Kalvetartar, hjortecarpaccio og breiflabb var alle gode retter, ingen av rettene fikk oss til å bryte ut i trestemt sang og det var også litt rusk i servicemaskineriet.

Men hvem vet –  en varm sommerkveld vil kanskje uteserveringen bak domkirkemurene lokke med iskald cremant igjen?

Pris: 1 flaske cremant, en flaske chablis, fem forretter, to hovedretter, to desserter, tre kaffe: 2149 kroner

Passer for:

Barnefamilier: Ikke perfekt, men er barna over gjennomsnittet matvante, og sitter stille ved bordet (trangt lokale), så kanskje.

Ut med jobben: Perfekt plassering hvis dere jobber i Oslo sentrum. I sommerhalvåret er uteserveringen ideell, innendørs kanskje verre å få plass hvis forsamlingen er stor.

Romantikk: Ja, kan gå an, men vil nok ikke være førstevalget for oss.

Enestående gjester: Ta deg et bord ved utekjøkkenet (all mat til kveldsserveringen lages der). Det virket i alle fall under vårt besøk at rockekokken Sletten var åpen for å slå av en prat.

img_7965img_7958

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Filed Under: Norsk, Ut i Oslo Tagged With: anmeldelse, bacchus, dessert, forrett, guide, hovedrett, hvor skal vi spise, jon marius sletten, kalvetartar, kveite, kylling, meny, østers, restaurant, restaurantguide, spiseguide, tartar, tempura, Top Chef, TV

« Best og verst på Bass Mat & Bar
Digg baconpai med squash »

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

IMG_1061













Jeg startet denne bloggen som et familieprosjekt, et kulinarisk eventyr og en dannelsesreise for meg selv, mannen min Per og sønnen vår Storm.. Les mer→

Stikkord

amerikansk anmeldelse asiatisk barnevennlig blogg burger cafe cocktail cocktails enkel enkel oppskrift familievennlig favoritt foodie grünerløkka guide hvor skal vi spise i dag kafe kokebok kortreist kylling København lunsj mat mathallen middag new york ny oppskrift oslo Per Bremer reise reisetips restaurant restauranttips sentrum sjokolade smakenavoslo spisested tips Tjodunn Dyrnes Ukategorisert ut i oslo økologisk øl

Kategori

Arkiv

Søk

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress