Smaken av Oslo

  • Ut i Oslo
    • Amerikansk
    • Asiatisk
    • Burger
    • Fransk
    • Italiensk
    • Meksikansk
    • Norsk
    • Peruansk
    • Spansk
    • Diverse
  • Oppskrifter
    • Brød ++
    • Cocktails
    • Desserter
    • Drikker
    • Kaker
    • Middag
    • Supper
  • Kokebøker
  • Nytt & nyttig
  • Reise
  • Om Oss
You are here: Home / Oppskrifter / Desserter / Ispinner til folket!

Ispinner til folket!

12. mai 2016 by Tjodunn 4 Comments

Ispinner til folket!

Ispinner til folket!

Jeg er hekta på ispinner!

Jeg mener – what’s  not to love? Det er kjapt, enkelt og superdigg! I tillegg til det fakta at all mat på pinne er morsommere enn mat som ikke er på pinne.

Før påske begynte jeg å eksperimentere med smaker og konsistenser på ispinner. Og snart så min første oppskrift på ispinner dagens lys på Smaken av Oslo – nemlig verdens beste granola-ispinne – som jeg beskjedent kalte den. Så ble det mere røffe saker og dans på bordet med en to die for mojito poptail – cocktail på pinne!

Nesten det første jeg tenker på når jeg spiser noe nå er: Lurer på hvordan det vil smake som ispinne… Jeg startet en ny instagramkonto – @daily_popsicle (popsicle = ispinne på amerikansk) – to share the LOVE!

Min misjon og parole er: Ispinner til folket!

Ikke et øyeblikk hadde jeg trodd at jeg skulle møte noen som digger ispinner like mye som jeg – men der tok jeg feil. Hos Melk.no (Opplysningskontoret for Meieriprodukter) traff jeg mine åndsfrender og vi bestemte oss for å samarbeide. Det vil altså si at dette innlegget er et annonsesamarbeid  mellom meg og Melk.no.  Til sammen skal jeg lage oppskrifter til 30 ispinner – yay!- som jeg håper du har lyst til å teste.

Følg med – for alle de 30 oppskriftene kommer du etterhvert til å finne HER!

17 mai is mix

Ispinnene mine er:

Gode! Hvorfor skal man ellers lage ispinner?

Kjappe! Sommeren er for kort til å bruke lang tid inne på kjøkkenet.

Enkle! Ispinnene skal ikke ha for mange ingredienser og ikke noen komplisert oppskrift å følge.

Hjemme på kjøkkenbenken har jeg følt meg som en blanding av Ingrid Espelid  Hovig og Magica fra Tryll – rørt i gryter og boller, mikset og matchet – og spist bøttevis med ispinner. Det samme har familien min, venner, naboer og bekjente. Heldigvis har vi en enorm fryseboks i kjelleren som har plass til alle isene.

Kompisene til Storm ga meg det ultimate komplimentet når de smakte på 17. mai-ispinnene jeg hadde laget. «De smaker dobbelt så godt som isene i butikken. Dere burde selge dem på 17. mai!» Og dette er gutter som har konsumert mange ispinner i sitt liv! For en is-lykke!

Dropp kjøpe-is, kaker og dessert og lag dine egne panna cotta ispinner!

Dropp kjøpe-is, kaker og dessert og lag dine egne panna cotta ispinner!

Det blir neppe noe salg, men her er oppskriften på de supermegadeilige 17. mai-isene mine: Panna cotta ispinner med flagg-bær og strøssel! Hipp, hipp, hurraaaaaaaaaaaaaa!

Panna cotta ispinner med bær & strøssel
Prep time: 6 mins
Cook time: 4 hours
Total time: 4 hours 6 mins
Serves: 6
Ingredients
  • 2 ½ dl helmelk (du kan også bruke fløte for en litt rundere smak – da blir ispinnene også gulere i fargen)
  • 3 ss sukker
  • 3 dl creme fraiche (eller du kan bruke vaniljekesam)
  • ½ vaniljestang – bare frøene
  • 6 store jordbær
  • Blåbær
  • Strøssel i rødt, hvitt og blått
Instructions
  1. Kok opp melken sammen med sukkeret og frøene fra den halve vaniljestangen og la det småkoke tre-fire minutter. Ta kjelen av platen og la den kjølne.
  2. Bland sammen melkeblandingen og creme fraiche. Smak om du synes den er søt nok. Skulle du trenge litt ekstra søtsmak bruk litt sirup som er lettere å blande inn enn sukker nå når blandingen har kjølnet.
  3. Rens jordbærene og del dem i to. Press to halve jordbær ned i hver av formene med snittflaten utover – da får du frem fine jordbær i isen når den stivner. Legg også i 4-5 blåbær per ispinne. Hell over panna cotta-blandingen.
  4. Finn frem strøsselet og strø et fint lag på toppen av isblandingen (bunnen av isen). Sett i ispinnene – forsiktig så du ikke ødelegger strøsseltoppen og frys.
  5. Har du flere bær igjen kan du servere dem i en skål sammen med ispinnene eller drysse dem over selve fatet du serverer ispinnene på.
3.4.3177

Dette innlegget er laget som del av mitt samarbeid med Opplysningskontoret for Meieriprodukter –  melk.no

Filed Under: Desserter, Ispinner, Oppskrifter Tagged With: @daily_popsicle, 17. mai ispinner, annonse, bær, cocktail, deilig, elsker, enkel, flagg, godt, isheledagen, ishverdag, ispinne, ispinner, melk.no, opplysningskontoret for meieriprodukter, oppskrift, panna cotta, panna cotta ispinner, poptail, samarbeid, strøssel, vanilje, yummy

« Liten ferieguide til fine Fyn
Sommerens beste ispinner lager du selv! »

Comments

  1. Isak says

    15. mai 2016 at 15:11

    Det var veldig godt. Jeg likte dem mega mye.

    Svar
    • Tjodunn says

      15. mai 2016 at 16:19

      Åh – så bra! Nå ble jeg glad. Tusen takk for tilbakemeldingen. Håper du har lyst til å prøve enda fler av isene. 🙂
      Hilsen Tjodunn

      Svar
  2. Isak says

    15. mai 2016 at 15:12

    Det var en veldig god is.

    Svar
    • Tjodunn says

      15. mai 2016 at 16:20

      Topp! Glad du like dem!

      Hilsen
      Tjodunn

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

IMG_1061













Jeg startet denne bloggen som et familieprosjekt, et kulinarisk eventyr og en dannelsesreise for meg selv, mannen min Per og sønnen vår Storm.. Les mer→

Stikkord

amerikansk anmeldelse asiatisk barnevennlig blogg burger cafe cocktail cocktails enkel enkel oppskrift familievennlig favoritt foodie grünerløkka guide hvor skal vi spise i dag kafe kokebok kortreist kylling København lunsj mat mathallen middag new york ny oppskrift oslo Per Bremer reise reisetips restaurant restauranttips sentrum sjokolade smakenavoslo spisested tips Tjodunn Dyrnes Ukategorisert ut i oslo økologisk øl

Kategori

Arkiv

Søk

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress