Jeg er hekta på ispinner!
Jeg mener – what’s not to love? Det er kjapt, enkelt og superdigg! I tillegg til det fakta at all mat på pinne er morsommere enn mat som ikke er på pinne.
Før påske begynte jeg å eksperimentere med smaker og konsistenser på ispinner. Og snart så min første oppskrift på ispinner dagens lys på Smaken av Oslo – nemlig verdens beste granola-ispinne – som jeg beskjedent kalte den. Så ble det mere røffe saker og dans på bordet med en to die for mojito poptail – cocktail på pinne!
Nesten det første jeg tenker på når jeg spiser noe nå er: Lurer på hvordan det vil smake som ispinne… Jeg startet en ny instagramkonto – @daily_popsicle (popsicle = ispinne på amerikansk) – to share the LOVE!
Min misjon og parole er: Ispinner til folket!
Ikke et øyeblikk hadde jeg trodd at jeg skulle møte noen som digger ispinner like mye som jeg – men der tok jeg feil. Hos Melk.no (Opplysningskontoret for Meieriprodukter) traff jeg mine åndsfrender og vi bestemte oss for å samarbeide. Det vil altså si at dette innlegget er et annonsesamarbeid mellom meg og Melk.no. Til sammen skal jeg lage oppskrifter til 30 ispinner – yay!- som jeg håper du har lyst til å teste.
Følg med – for alle de 30 oppskriftene kommer du etterhvert til å finne HER!
Ispinnene mine er:
Gode! Hvorfor skal man ellers lage ispinner?
Kjappe! Sommeren er for kort til å bruke lang tid inne på kjøkkenet.
Enkle! Ispinnene skal ikke ha for mange ingredienser og ikke noen komplisert oppskrift å følge.
Hjemme på kjøkkenbenken har jeg følt meg som en blanding av Ingrid Espelid Hovig og Magica fra Tryll – rørt i gryter og boller, mikset og matchet – og spist bøttevis med ispinner. Det samme har familien min, venner, naboer og bekjente. Heldigvis har vi en enorm fryseboks i kjelleren som har plass til alle isene.
Kompisene til Storm ga meg det ultimate komplimentet når de smakte på 17. mai-ispinnene jeg hadde laget. «De smaker dobbelt så godt som isene i butikken. Dere burde selge dem på 17. mai!» Og dette er gutter som har konsumert mange ispinner i sitt liv! For en is-lykke!
Det blir neppe noe salg, men her er oppskriften på de supermegadeilige 17. mai-isene mine: Panna cotta ispinner med flagg-bær og strøssel! Hipp, hipp, hurraaaaaaaaaaaaaa!
- 2 ½ dl helmelk (du kan også bruke fløte for en litt rundere smak – da blir ispinnene også gulere i fargen)
- 3 ss sukker
- 3 dl creme fraiche (eller du kan bruke vaniljekesam)
- ½ vaniljestang – bare frøene
- 6 store jordbær
- Blåbær
- Strøssel i rødt, hvitt og blått
- Kok opp melken sammen med sukkeret og frøene fra den halve vaniljestangen og la det småkoke tre-fire minutter. Ta kjelen av platen og la den kjølne.
- Bland sammen melkeblandingen og creme fraiche. Smak om du synes den er søt nok. Skulle du trenge litt ekstra søtsmak bruk litt sirup som er lettere å blande inn enn sukker nå når blandingen har kjølnet.
- Rens jordbærene og del dem i to. Press to halve jordbær ned i hver av formene med snittflaten utover – da får du frem fine jordbær i isen når den stivner. Legg også i 4-5 blåbær per ispinne. Hell over panna cotta-blandingen.
- Finn frem strøsselet og strø et fint lag på toppen av isblandingen (bunnen av isen). Sett i ispinnene – forsiktig så du ikke ødelegger strøsseltoppen og frys.
- Har du flere bær igjen kan du servere dem i en skål sammen med ispinnene eller drysse dem over selve fatet du serverer ispinnene på.
Dette innlegget er laget som del av mitt samarbeid med Opplysningskontoret for Meieriprodukter – melk.no
Det var veldig godt. Jeg likte dem mega mye.
Åh – så bra! Nå ble jeg glad. Tusen takk for tilbakemeldingen. Håper du har lyst til å prøve enda fler av isene. 🙂
Hilsen Tjodunn
Det var en veldig god is.
Topp! Glad du like dem!
Hilsen
Tjodunn