Smaken av Oslo

  • Ut i Oslo
    • Amerikansk
    • Asiatisk
    • Burger
    • Fransk
    • Italiensk
    • Meksikansk
    • Norsk
    • Peruansk
    • Spansk
    • Diverse
  • Oppskrifter
    • Brød ++
    • Cocktails
    • Desserter
    • Drikker
    • Kaker
    • Middag
    • Supper
  • Kokebøker
  • Nytt & nyttig
  • Reise
  • Om Oss
You are here: Home / Oppskrifter / Middag / Kantarellpizza – en kjærlighetshistorie

Kantarellpizza – en kjærlighetshistorie

2. september 2015 by Tjodunn 2 Comments

kantalrellpizza (1)

Smaken av Oslo-familien har i utgangspunktet ikke vært noen store soppelskere. Det tok lang tid før Per og jeg skjønte at sopp var noe annet enn metallsmakende champignoner på boks, men det sank inn og skepsisen forsvant. Men – vi har ikke vært flink til å innkorporere ingredisensen i hverdagen.

Joda – vi bruker ferske champignoner og aromasoppene de fleste dagligvarebutikker kan tilby. Men vi har jo både smakt og likt andre sopper når vi har fått dem servert, men uten at det liksom har tatt av. Det skal nå endre seg!
pizzafest (3)

Tilfeldighetene ville ha det slik at jeg på Instagram kom i kontakt med en super jente som hjalp meg når jeg lurte på hva jeg skulle bruke en ukjent ingredisens til – sort, tørket lime. Resultatet ble at hele Smaken av Oslo-familien ble invitert hjem til @initials_BB og familien på full iransk helaften. Det var litt rart å bli invitert til noen jeg bare kjente fra Instagram, men vi var nysgjerrige på å møte nye, spennende mennesker som inviterer vilt fremmede på middag – og det ble full klaff for både store og små! Fantastisk mat og sprudlende mennesker – en opplevelse vi vil huske for alltid.

Og det var alt for bra til at det skulle slutte med det. Derfor inviterte vi hele gjengen hjem til oss – og denne gangen ble det italiensk aften i hagen, for værgudene var med oss. Vi har en vedfyrt pizzaovn vi får brukt i rykk og napp – så vi tenkte pizzavariasjoner ville bli en hit blant både store og små, og kjøpte inn til selskapet. På det ukentlige Bondens Marked stod vi i kø for å sikre oss de fantastiske tomatene fra Korsvold Gård til kveldens tomat- og mozzerellasalat da vi så det lyse oransje fra en annen bod: Kantareller!
pizzafest (1)

Ingen av oss hadde særlig erfaringer med kantareller – eller mer riktig: Ingen av oss har laget mat med det før – altså – det må forsøkes. Kantarellpizza? Ja – vi gjør det!

Og pizzaselskapet ble en suksess. Crostini med jordbær og chevre og pizzaer i alle varianter ble godt mottatt blant gjestene. Og en ting var vi voksne enige om – den hvite kantarellpizzaen var kveldens vinner!

Så nå er jeg forelsket i en ny ingrediens – kantarellen – og må komme meg ut i marka for å se om jeg kan finne mer av denne skogens gull – kanskje sammen med mine nye venner.
Vi satte sammen ingredienser til vår pizza fra forskjellige flinke folk – blant annet Arne Brimi og Lise Finckenhagen. Lager du deigen selv blir det aller best – men har du lite tid – funker også en ferdigdeig helt finfint.

Oppskriften på vår nye favoritt får du her!

PS! Og er vi heldige kan jeg kanskje overtale @intitials_BB til å dele sine fantastiske kakeoppskrifter her på bloggen senere.

Kantarellpizza – en kjærlighetshistorie
Recipe Type: Pizza
Cuisine: Italian
Author: Tjodunn
Prep time: 60 mins
Cook time: 10 mins
Total time: 1 hour 10 mins
Ingredients
  • Pizzadeig (lag selv eller kjøp ferdig)
  • Hvit pizzasaus:
  • Creme fraiche
  • noen kvister fersk timian
  • 1 ts finhakket chili
  • salt
  • pepper
  • Kantarellfyllet (a la Brimi):
  • Kantareller
  • Litt rapsolje
  • 2 store ss smør
  • Pepper
  • Salt
  • +
  • Italiensk speskeskinke
  • Løk i ringer
  • Litt ost (her kan du bruke det du har og liker)
Instructions
  1. Sett ovnen på max. Legg inn pizzastein e.l. om du har.
  2. Rens kantarellene godt – du bør børste dem rene – ikke skylle med vann! Varm rapsoljen i stekepanne og fyll på med soppen. La dem ligge i pannen et par minutter på middels varme før du rører rundt.
  3. Deretter legger du et par, gode spiseskjeer med smør i panna. La smøret smelte – så kan du røre det inn. Smak til med salt og pepper og sett til side.
  4. Bak ut pizzadeigen til passe porsjon.
  5. Bland ingrediensene til den hvite pizzasausen og bre et godt lag over deigen.
  6. Legg på noen skiver spekeskinke, kantarellene og dryss litt ost over.
  7. Steketiden kommer an på ovnen din – så følg med. Det er ikke så lang tid som skal til. Ca 8-10 minutter i vanlig ovn og ca 5 minutter i pizzaovn.
3.3.3077

 

 

Filed Under: Middag, Oppskrifter Tagged With: hvit pizza, italiensk, kantarell, kantarellpizza, middag, oppskrift, party, pizza, pizza bianca, pizzafest, sopp

« Ete Supper Club – et mateventyr
Mølleren Sylvia – ny økologisk butikk »

Comments

  1. Terje Øystein says

    3. september 2015 at 10:01

    Ein fantastisk måte å bli kjent på, over eit måltid med spennande ingrediensar. Fellesskap rundt eit bord kan skape vennskap og auke både kunnskap og forståing.

    Svar
    • Tjodunn says

      6. september 2015 at 18:14

      🙂

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

IMG_1061













Jeg startet denne bloggen som et familieprosjekt, et kulinarisk eventyr og en dannelsesreise for meg selv, mannen min Per og sønnen vår Storm.. Les mer→

Stikkord

amerikansk anmeldelse asiatisk barnevennlig blogg burger cafe cocktail cocktails enkel enkel oppskrift familievennlig favoritt foodie grünerløkka guide hvor skal vi spise i dag kafe kokebok kortreist kylling København lunsj mat mathallen middag new york ny oppskrift oslo Per Bremer reise reisetips restaurant restauranttips sentrum sjokolade smakenavoslo spisested tips Tjodunn Dyrnes Ukategorisert ut i oslo økologisk øl

Kategori

Arkiv

Søk

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress