Smaken av Oslo

  • Ut i Oslo
    • Amerikansk
    • Asiatisk
    • Burger
    • Fransk
    • Italiensk
    • Meksikansk
    • Norsk
    • Peruansk
    • Spansk
    • Diverse
  • Oppskrifter
    • Brød ++
    • Cocktails
    • Desserter
    • Drikker
    • Kaker
    • Middag
    • Supper
  • Kokebøker
  • Nytt & nyttig
  • Reise
  • Om Oss
You are here: Home / Oppskrifter / Middag / Kyllingburger med gresk vri

Kyllingburger med gresk vri

14. mars 2015 by Tjodunn Leave a Comment

nyIMG_3425

Burgere er noe hele familien har som pasjon, og Smaken av Oslo har spist seg gjennom både gode og dårlige varianter rundt om på hovedstadens restauranter. Taster du inn burger i søkefeltet på bloggen får du opp både vinnerne og taperne.

Når vi skal mekke deilig, smakfulle burgere hjemme blir det oftest kyllingburgere, et litt lettere alternativ. Vi synes kanskje kyllingkjøttdeig i seg selv blir litt tam, så vi eksperimenterer med smaker og tilsetninger for å jazze burgerne litt opp – og så har vi mye tilbehør da! Kyllingburgeren fungerer både som hverdagsmiddag, men også som ekstra helgekos og det er en rett som slår an både hos voksne venner og den yngre garde.

Fjorårets sommerferie tilbragte vi i Kykladene, og fordi vi lengter mot sommer og sol og greske lukter og smaker ble det denne gangen en kyllingburger med gresk vri. Håper dere vil like den like mye som vi gjør!

Kyllingburger med gresk vri
Author: Tjodunn
Prep time: 20 mins
Cook time: 20 mins
Total time: 40 mins
Serves: 6 store burgere
Ingredients
  • 800 gram kyllingkjøttdeig (Dette gir seks store burgere og er dobbel porsjon for oss, men når vi først lager burgere er det finfint å lage nok til to middager. Resten kan fryses – om du ikke da får sultne burgergjester på besøk!)
  • 2 ts harissa
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 egg
  • 1/2 finhakket rødløk
  • grovhakket oliven – her tar du så mye du har lyst på og liker
  • smuldret fetaost – så mye eller lite du vil ha i burgerne, vi brukte 100-150 gram
  • litt smør og olje til steking
  • Tilbehør vi liker, her kan du velge litt eller bruke Ole Brumm-prinsippet – ja, takk til alt): hjemmelaget guaccamole, bacon, ost, salat, tomater, rå løkringer, sylteagurker, rødløk-kompott, ketsjup, sennep, ovnsbakte rosmarin-potetbåter,
Instructions
  1. Ta kyllingkjøttdeigen ut av kjøleskapet og la den stå litt på benken og temperere seg.
  2. Legg kjøttdeigen i en bolle og tilsett salt, pepper, harissa og egg og rør dette forsiktig inn med en sleiv. Vi synes resultatet blir best når vi ikke rører for mye, slik at burgerne ikke blir så kompakte. Rør inn løk, oliven og fetaost i deigen.
  3. Ta litt olje og smør i panna og la dette smelte sammen på medium varme. Ta litt vann eller olje på hendene og form burgere i den størrelsen du ønsker.
!!! Viktig at du gjennomsteker burgerne.
  1. Vi lager ofte egne burgerbrød eller bruker rundstykker, men vanlige brødskiver eller kjøpte burgerbrød funker like bra. Fyll burgeren med alle slags godsaker og kos dere!
3.2.2885

 

 

Filed Under: Middag, Oppskrifter Tagged With: burger, enkel oppskrift, fetaost, gjestemat, gresk, gresk burger, harissa, hverdagsmiddag, kos, kylling, kyllingburger, lett, lørdagskos, middag, oliven, oppskrift, sunn

« Handwerk – Norges første økologiske surdeigsbakeri
Stockholms beste burger »

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

IMG_1061













Jeg startet denne bloggen som et familieprosjekt, et kulinarisk eventyr og en dannelsesreise for meg selv, mannen min Per og sønnen vår Storm.. Les mer→

Stikkord

amerikansk anmeldelse asiatisk barnevennlig blogg burger cafe cocktail cocktails enkel enkel oppskrift familievennlig favoritt foodie grünerløkka guide hvor skal vi spise i dag kafe kokebok kortreist kylling København lunsj mat mathallen middag new york ny oppskrift oslo Per Bremer reise reisetips restaurant restauranttips sentrum sjokolade smakenavoslo spisested tips Tjodunn Dyrnes Ukategorisert ut i oslo økologisk øl

Kategori

Arkiv

Søk

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress