Inne på Lille Tøyen på beste Oslo øst var dagen endelig kommet – Lille Tøyen Kolonial åpnet dørene for publikum og Smaken av Oslo.
– Jeg tror halve nabolaget har tatt fri i dag for å komme hit i dag, sier en blid nabofrue over en kanelbolle og kaffe. Det er sammenstimling foran disken og kø for å skaffe seg et bord. Voksne, barn og babyer koser seg snart i det lekre lokalet. Det er også fullt bak disken i dag med ekstrabemanning fra Operasjon Dagsverk.
Bak prosjektet står Lille Tøyen-boer Kaja Rambæk Holmeboe Bang og Christine Hammer. Med seg i styret har de blant annet Kajas ikke ukjente ektemann Esben Holmboe Bang, stjernekokken bak Maaemo.
Sortimentet hos Lille Tøyen Kolonial kaller de selv for» ærlig, kortreist mat fra småskalaprodusenter og bønder». Her finner du blant annet økologisk frukt og grønnsaker, brød, egg fra Korsvold Gård, meieriprodukter fra Røros, kornprodukter fra en av Smaken av Oslos bakefavoritter – Saltå Kvarn.
Legg merke til designet – plassbygd i heltre, noe som kler både lokalet og imaget til kolonialen. Designet står Heartwood Norway bak, de har tidligere også samarbeidet med Maaemo.
I tillegg er det kaffebar med Wendelboe-kaffe og søte bakverk. Det skal også komme enkle middagsretter som suppe, men så langt var de altså ikke kommet på åpningsdagen.
Lille Tøyen Kolonial satser friskt med åpningstider 10-18 mandag til og med fredag, samt 10-17 lørdag og søndag. Lørdag 31.10 er det åpningsfest med pølser og is og konsert.
To andre og lignende nykommere som også er verdt å besøke er Mølleren Sylvia i Hegdehaugsveien og Holisten i Mathallen.
Følg med på hva som skjer hos Lille Tøyen Kolonial HER!
Lørdag 3.11? Nå på lørdag 31.10 det skal være?
Hel riktig, Anders! 🙂 Sees vi?