Smaken av Oslo

  • Ut i Oslo
    • Amerikansk
    • Asiatisk
    • Burger
    • Fransk
    • Italiensk
    • Meksikansk
    • Norsk
    • Peruansk
    • Spansk
    • Diverse
  • Oppskrifter
    • Brød ++
    • Cocktails
    • Desserter
    • Drikker
    • Kaker
    • Middag
    • Supper
  • Kokebøker
  • Nytt & nyttig
  • Reise
  • Om Oss
You are here: Home / Oppskrifter / Brød ++ / Mammas gode rundstykker

Mammas gode rundstykker

1. april 2015 by Tjodunn Leave a Comment

Her kommer oppskriften på mammas gode rundstykker!

Her kommer oppskriften på mammas gode rundstykker!

Det er utrolig deilig å komme hjem til mor – uansett hvor gammel man blir – og ekstra stas å bli traktert med både det ene og det andre. Smaken av Oslo har lagt årets påskefeiring til Vestlandet med utsikt til Fedje og med mye vær og vind.Vi satser på utstrakt fiskerivirksomhet for å kunne nyte både fisk og annen sjømat.

I påsken har vi god tid til både å lage mat sammen og kose oss mens vi spiser  sammen. Å samles rundt bordet er noe både store og små setter pris på og særlig når mamma har bakt.

Egentlig stammer oppskriften fra pappas lillesøster, tante Reidun, men den er noe modifisert i mammas utgave. Uansett – gode er de og når kjøkkenet begynner å lukte deilig gjærbakst samler vi oss alle, som et rent fuglefjell, mens vi utålmodige sitter og venter på at godbitene skal hentes ut av ovnen.

Mammas gode rundstykker
Recipe Type: Brød
Author: Tjodunn
Prep time: 1 hour 45 mins
Cook time: 15 mins
Total time: 2 hours
Serves: 24 stk
Ingredients
  • 1 kg hvetemel
  • 50 gr gjær
  • 2 ts bakepulver
  • 100 gr smør
  • 2 ts sukker
  • 2 ts salt
  • 3 dl vann
  • 4 dl helmelk
Instructions
  1. Bland hvetemel og bakepulver.
  2. Smøret smuldres i melblandingen.
  3. Gjæret løses opp i lunken melk.
  4. Alt blandes sammen og eltes godt, fint å bruke kjøkkenmaskin.
  5. La deigen heve til dobbel størrelse, 30-40 minutter
  6. Ta deigen ut av bollen og ut på bakebordet ditt. Her deler du opp i rundstykkeemner og ruller dem ut. (Du kan også lage fine horn av denne deigen!) Vi lagde 24 rundstykker av deigen.
  7. La rundstykkene heve i romtemperatur i 30-45 minutter, gjerne under klede.
  8. Pass på at det ikke trekker på gjærbaksten!!!
  9. Pensle med egg og dryss med frø etter smak rett før du setter dem i ovnen.
  10. Stekes på nederste rille på 190-200 grader til de er passe brune/gyldne. 12 til 15 minutter – følg med!
3.2.2885

 

Filed Under: Brød ++, Oppskrifter Tagged With: gjærbakst, mammas, oppskrift, rundstykker, sesamfrø, valmuefrø

« Oppskrift på knasende sprø pai
Restaurant Gastrologik i Stockholm »

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

IMG_1061













Jeg startet denne bloggen som et familieprosjekt, et kulinarisk eventyr og en dannelsesreise for meg selv, mannen min Per og sønnen vår Storm.. Les mer→

Stikkord

amerikansk anmeldelse asiatisk barnevennlig blogg burger cafe cocktail cocktails enkel enkel oppskrift familievennlig favoritt foodie grünerløkka guide hvor skal vi spise i dag kafe kokebok kortreist kylling København lunsj mat mathallen middag new york ny oppskrift oslo Per Bremer reise reisetips restaurant restauranttips sentrum sjokolade smakenavoslo spisested tips Tjodunn Dyrnes Ukategorisert ut i oslo økologisk øl

Kategori

Arkiv

Søk

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress