Jeg elsker rips og spiser gjerne tallerken på tallerken med rips med vaniljesaus. Men det er jeg dessverre alene om her hjemme.
Derfor hadde jeg lyst til å lage noe annet som også resten av voksenpopulasjonen også kunne bli begeistret for. Mens jeg plukket vår eneste, men veldig bugnende ripsbusk, lot jeg de små grå jobbe.
Skulle jeg lage ripskake? Ripsmuffins? Ripsgele? Ripssmoothie? Rips-ispinner? (har jeg allerede laget, de ble kjempegode og oppskriften finner du her!) Ripsdrink? Ripscocktail? Før har vi laget drinker av rabarbraen fra hagen og det slo også godt an: Vår digge rosa rabarbra fizz!
Til slutt kom jeg opp med svaret: Rips mojitos!
Oppskriften ligger tett på en vanlig mojito – som får et ekstra syrlig sting av ripsen. Deilig! En umiddelbar hit i heimen! Nå er resten av bærene fra ripsbusken frosset, og kan brukes utover sensommeren og høsten til deilige cocktails.
Her kommer oppskriften på to solide mojito cocktails.
- 1 dl rom (ja, vi bruker litt generøse mål hjemme hos oss…)
- 1 dl rips
- 1/2 lime delt i båter
- 2 ss sukker
- 10 mynteblader
- 1 flaske Club Soda
- Isbiter
- Bruk en shaker eller et syltetøyglass om du ikke har.
- Fyll opp med: Myntebladene, ripsen, limebåtene og sukkeret. Bruk en mudler eller en treskje og mos bestemt ingrediensene sammen.
- Tilsett 1 dl rom. Sett på lokket og shake godt til alt er blandet!
- Fyll to glass med isbiter og fordel blandingen fra shakeren.
- Fyll opp med Club Soda og server.
Legg igjen en kommentar