Smaken av Oslo

  • Ut i Oslo
    • Amerikansk
    • Asiatisk
    • Burger
    • Fransk
    • Italiensk
    • Meksikansk
    • Norsk
    • Peruansk
    • Spansk
    • Diverse
  • Oppskrifter
    • Brød ++
    • Cocktails
    • Desserter
    • Drikker
    • Kaker
    • Middag
    • Supper
  • Kokebøker
  • Nytt & nyttig
  • Reise
  • Om Oss
You are here: Home / Oppskrifter / Kaker / Oppskrift på pepperkaker med peanøttkaramell

Oppskrift på pepperkaker med peanøttkaramell

5. november 2015 by Tjodunn Leave a Comment

Spiselig julegave eller ny vri på julekakene - pepperkaker med peanøttkaramell passer uansett!

Spiselig julegave eller ny vri på julekakene – pepperkaker med peanøttkaramell passer uansett!

Hvor har du vært hele mitt liv?

Denne kombinasjonen av pepperkaker og peanøttkaramell er en smaksbombe av en konfektkake!

– En slags Snickerskake med julevri, mener Per.

Hjemme hos Smaken av Oslo scorer den 110 av 100 mulige poeng i alle aldersgrupper. Og æres den som æres bør – oppskriften har vi lånt og fornorsket, og den kommer opprinnelig fra min nye bestevenninne fra Australia – Donna Hay. Jeg elsker den dama og det er et bra nettips til deg!

Men tilbake til kakene:

Strø litt flaksalt på – og du får en litt annerledes smak! Hva med et lite lakrisstrø på toppen? Heaven for lakriselskeren. Uansett – du blir garantert hekta!

Skjær i passe biter, dryss med flaksalt eller lakris - og server!

Skjær i passe biter, dryss med flaksalt eller lakris – og server!

Kakene er enkle å lage og holder seg noen dager i kjøleskapet.

Men om du er bekymret for juleflesket, kan det være lurt å gi bort alt som spiselige julegaver – og det litt fort! Men hvor er kosen og moroa da?

Vi ga bort noe, spiste noe og tok resten med i selskap.

Jeg forslår du testbaker denne oppskriften tidlig i år – for det kan hende du må lage den mange, mange, mange ganger…

Kos deg!

Oppskrift på pepperkaker med peanøttkaramell
Recipe Type: kake
Author: Tjodunn
Prep time: 60 mins
Cook time: 30 mins
Total time: 1 hour 30 mins
Serves: 60 biter
Ingredients
  • Til pepperkakene:
  • 125 g usaltet og mykt smør
  • 90 g brunt sukker
  • 230 g lys sirup
  • 375 g siktet mel
  • 1 ts natron eller baking soda
  • 2 ts malt ingefær
  • 2 ts cookie spice (jeg har en boks fra Mill & Mortar)
  • Til karamellen:
  • 175 g usaltet smør
  • 220 g brunt sukker
  • 175 g lys sirup
  • 250 ml matfløte
  • 210 usaltede peanøtter (jeg brukte salte – det gikk helt fint)
Instructions
  1. Først lager du pepperkakedeigen.
  2. Legg smør og sukker i kjøkkenmaskinen og visp i vei i 5-6 minutter til smøret er lyst og kremete.
  3. Så tilsetter du sirup, mel, natron, ingefær og cookie spice og mikser til det så vidt blir en deig.
  4. Smør en firkantet kakeform på ca 20 x 30 cm – eller som jeg – bruk to rektangulære paiformer. Du kan gjerne ha bakepapir i bunnen og langs kantene – da er det lettere å få ut kakene.
  5. Press deigen ned i formen med fingrene og sett dem i kjøleskapet i en halvtime – til deigen er fast.
  6. Sett ovnen på 180 grader.
  7. Når kaken har stivnet setter du formen inn i ovnen på et stekebrett og lar den steke i 12-15 minutter. Den skal være lysebrun. Når den er ferdig lar du den stå og kjøle seg ned, mens du lager karamellen.
  8. Legg smør, sukker og sirupen i en middels stor kjele på medium varme og rør til alt har smeltet. La blandingen koke til den har en temperatur på 140 grader, det tar en 8-10 minutter.
  9. Rør forsiktig inn fløten og la blandingen koke i 2 minutter. Så tilsetter du peanøttene og blander dem sammen med karamellen.
  10. Legg et bakepapir på stekebrettet og sett formen på toppen, så slipper du søl på stekebrettet. Hell miksturen oppå pepperkaken i formen og sett den inn i ovnen igjen.
  11. La kaken steke i 15-18 minutter eller til den er mørk, gyllen brun.
  12. Ta kaken ut av ovnen og la den kjøle ned minst 10 minutter før du setter den inn i kjøleskapet for å bli helt avkjølt.
  13. Trim kantene og skjær i ruter eller striper til servering.
  14. For ekstra piff kan du gjerne drysse litt flaksalt på toppen eller kanskje litt lakris?
Notes
Pepperkaken med peanøttkaramell hodler seg i flere dager i kjøleskapet, men la kaken få romtemperatur igjen før du serverer den.
3.4.3177

 

Filed Under: Kaker, Oppskrifter Tagged With: advent, bak, bakeglede, Donna Hay, elsker, favoritt, gaver, jul, juleforberedelser, karamell, konfekt, konfektkake, oppskrift, peanøtter, peanøttkaramell, pepperkake, pepperkaker, pepperkaker med karamell, smaken av oslo, snickerskake, spiselige gaver

« Pinerolo Americano ved Solli plass
Restaurantguide: Her bør du spise i København »

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

IMG_1061













Jeg startet denne bloggen som et familieprosjekt, et kulinarisk eventyr og en dannelsesreise for meg selv, mannen min Per og sønnen vår Storm.. Les mer→

Stikkord

amerikansk anmeldelse asiatisk barnevennlig blogg burger cafe cocktail cocktails enkel enkel oppskrift familievennlig favoritt foodie grünerløkka guide hvor skal vi spise i dag kafe kokebok kortreist kylling København lunsj mat mathallen middag new york ny oppskrift oslo Per Bremer reise reisetips restaurant restauranttips sentrum sjokolade smakenavoslo spisested tips Tjodunn Dyrnes Ukategorisert ut i oslo økologisk øl

Kategori

Arkiv

Søk

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress