Spice up your life! Og du trenger slett ikke vente til fredda’n!
Salt, søtt og sterkt. Kyllingvinger i hot og klissete saus er en familiefavoritt og vi har testet mange versjoner – og for tida er det denne versjonen som er på topp! Obs – Kan nok være i sterkeste laget for enkelte sarte barneganer. Da kan Pers fantastiske kyllingburger kanskje være et mer familievennlig alternativ?
Basen for grillsausen vår er den thailandske sausen sriracha – eller som Urban dictionary kaller den – hipster tabasco. Sausen består i hovedsak av hvitløk, sukker, chili, eddik og salt. Sriracha er hot på alle måter – den har også fått sin egen dokumentar, «Sriracha – the movie» les mer HER!
Den thailandske kraftkaren blandes med honning, soyasaus og sesamolje – og vips er du klar for hot chicken wings bonanza! Server as is – eller med ditt favorittilbehør. Kanskje lurt med en litt sval rømme- eller yoghurtdipp ved siden av. Kan funke som middag, snacks, lunsj, tapasrett eller til koldtbordet. Dagen derpå er det en himmelsk combo!
Og når jeg sier kyllingvinger – så kan du bytte ut vingene med andre deler av kyllingen også – og få et finger licking bra resultat. Og funker selvfølgelig på for eksempel ribbe…. Og serverer du øl til vingene – er kvelden perfekt!
Ja, vi elsker denne sausen, disse kyllingvingene – og her kommer oppskriften!
- 2 kg rå kyllingvinger
- 80 ml sriracha
- 90 g honning
- 1 ss soyasaus
- 1 ts sesamolje
- Salt og pepper etter smak
- Sett ovnen på 220 grader.
- Bland sammen sriracha, honning, soyasaus, sesamolje, salt og pepper i en stor bolle og miks godt.
- Tilsett kyllingvingene og bland godt slik at kyllingen får på seg mest mulig av sausen. Dekk til med plast og la stå et kvarters tid.
- Hell kyllingvingene og sausen over i en stor bakepanne og sett i ovnen.
- Kyllingvingene trenger ca 30 minutter i ovnen – men vær sikker på at de er gjennomstekte. Snu gjerne vingene et par ganger i løpet av steketiden.
- Etter 30 minutters tid sjekker du at kyllingvingene er stekte og sausen har karamellisert seg til en klissete konsistens. Du er nå klar for å servere vingene. Skvis over litt lime eller sitron rett før servering, om du har – det setter en ekstra fresh spiss på vingene.
Legg igjen en kommentar