Smaken av Oslo

  • Ut i Oslo
    • Amerikansk
    • Asiatisk
    • Burger
    • Fransk
    • Italiensk
    • Meksikansk
    • Norsk
    • Peruansk
    • Spansk
    • Diverse
  • Oppskrifter
    • Brød ++
    • Cocktails
    • Desserter
    • Drikker
    • Kaker
    • Middag
    • Supper
  • Kokebøker
  • Nytt & nyttig
  • Reise
  • Om Oss
You are here: Home / Oppskrifter / Middag / Oppskrift på min favoritt tapas

Oppskrift på min favoritt tapas

14. juni 2016 by Tjodunn 2 Comments

Heit chorizo karamellisert i rødvin - tapasen over alle tapaaas for meg!

Heit chorizo karamellisert i rødvin – tapasen over alle tapas for meg!

Første gang jeg laget denne, ble jeg som besatt!

Chorizo karamellisert i rødvin er den perfekte kombinasjon søtt, salt og sterkt på en gang. Et Colombi egg eller et kinderegg i pølseform! Tapaslykken var enorm – og siden har jeg laget denne i enhver tapasanledning, og ofte ellers også.

Den store tapasdagen nærmer seg – 16. juni – og i den anledning vil jeg dele denne superenkle og digge tapasen med dere. Jeg får vann i munnen bare jeg skriver om den… Tapas – små mat – er spansk og en av de tingene jeg elsker å spise.

Jeg har akkurat kommet hjem fra San Sebastian og en matorgie der. Mer på bloggen om det senere – men her er et par smakebilder og sjekk gjerne instagramkontoen @smakenavoslo.

 


Tapasdagen 16. juni feires over hele verden. Her i Oslo er det en ukes feiring. På flere restauranter får du gratis tapas når du er ute og spiser. Det er også en foodtruck som serverer tapas og alkoholfritt spansk øl på Youngstorget mellom 15 og 19 på selveste tapasdagen. Les mer om opplegget HER.

Min chorizokjærlighet er stor og brennhet – og her kommer oppskriften.

 

Oppskrift på tapasen over alle tapas
Recipe Type: Tapas
Cuisine: Spanish
Author: Tjodunn
Cook time: 15 mins
Total time: 15 mins
Ingredients
  • 2 dl rødvin – behøver ikke være så bra kvalitet
  • 300 gram rå og ikke speket chorizo – så god kvalitet du kan få tak i! Jeg liker dem så sterke som mulig – men de er gode uansett.
Instructions
  1. Hell rødvinen i en tykkbunnet gryte og sett til koking. Poenget er å redusere rødvinen.
  2. Når vinen har begynt å redusere seg tilsetter du chorizopølsene. (Jeg liker egentlig å bruke de små chorizopølsene, men her fikk jeg bare tak i noen større – og det fungerer også bra. Jeg pleier å koke dem hele uansett størrelse, fordi jeg da synes de holder seg saftigere.)
  3. Pølsene skal kokes ferdig – og vinen reduseres til en mørk, karamellaktig og klissete saus. Da får du den utrolig deilige søte, salte, sterke smaken.
  4. Ta gryten av og server pølsene. Er de store, kan du nå kutte dem i mindre biter.
  5. Og skulle det mot formodning bli noen igjen – dette skjer aldri når vi har selskap – så er de knallgode kalde dagen etter, eller du kan bruke dem i for eksempel en omelett.
3.4.3177

 

Filed Under: Middag, Nyheter, Nytt & nyttig, Oppskrifter, Reise Tagged With: 16. juni, chorizo, deilig, den internasjonale tapasdagen, enkel, karamellisert, oppskrift, san sebastian, tapas, tapasdagen

« Sommerens beste ispinner lager du selv!
Oppskrift på deilig mojito med rips! »

Comments

  1. Camilla says

    1. februar 2019 at 09:36

    Hei. Jeg kjøpte speket pølse. Vil smaken bli helt feil?

    Svar
    • Tjodunn says

      17. februar 2019 at 18:23

      Hei Camilla! Jeg har ikke forsøkt den med speket pølse, men jeg tror det også kan fungere. Mulig den blir saltere og tettere – for når pølsa er speket har mye av fuktigheten forsvunnet og da blir den ikke like saftig. Spent på å høre om du gjorde et forsøk. 🙂

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

IMG_1061













Jeg startet denne bloggen som et familieprosjekt, et kulinarisk eventyr og en dannelsesreise for meg selv, mannen min Per og sønnen vår Storm.. Les mer→

Stikkord

amerikansk anmeldelse asiatisk barnevennlig blogg burger cafe cocktail cocktails enkel enkel oppskrift familievennlig favoritt foodie grünerløkka guide hvor skal vi spise i dag kafe kokebok kortreist kylling København lunsj mat mathallen middag new york ny oppskrift oslo Per Bremer reise reisetips restaurant restauranttips sentrum sjokolade smakenavoslo spisested tips Tjodunn Dyrnes Ukategorisert ut i oslo økologisk øl

Kategori

Arkiv

Søk

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress