Smaken av Oslo

  • Ut i Oslo
    • Amerikansk
    • Asiatisk
    • Burger
    • Fransk
    • Italiensk
    • Meksikansk
    • Norsk
    • Peruansk
    • Spansk
    • Diverse
  • Oppskrifter
    • Brød ++
    • Cocktails
    • Desserter
    • Drikker
    • Kaker
    • Middag
    • Supper
  • Kokebøker
  • Nytt & nyttig
  • Reise
  • Om Oss
You are here: Home / Oppskrifter / Desserter / Overnight oats eller kjøleskapsgrøt

Overnight oats eller kjøleskapsgrøt

10. april 2015 by Tjodunn Leave a Comment

Fresh frokost

Fresh frokost

Hele familien i Smaken av Oslo har fått dilla på kjøleskapsgrøt! Fordi det er enkelt – fordi det er godt – og fordi det kan varieres med enkle grep.

Da jeg var liten laget pappa eller mamma gjerne havregrynsgrøt hjemme. Tradisjonelt servert med kanel og sukker og kanskje rosiner, om vi hadde det – deilig og varmende.

Kjøleskapsgrøten er freshere – og kald. Du får mer dessertfølelsen når du får grøten i skåla. Og kjøleskapsgrøt er en farsott på Instagram!

Det som har gjort den til en gjenganger og ikke bare en test her hjemme hos oss er at jeg lager større porsjoner – og da har vi alltid en grøt stående i kjøleskapet om man vil ha et lite mellommåltid, trenger litt kos, et pick-me-up-måltid etter trening eller til en fresh frokost.

Grøten tar 1 minutt å lage – men gjør seg best om den får 8 timer eller mer i kjøleskapet før du spiser den.

Det finnes mange måter å lage grøten på – men jeg tenkte dele den som er min favoritt akkurat nå. I tillegg til de «vanlige» ingrediensene har jeg også i chiafrø ( fordi det er en massiv omega-kilde, visstnok bedre enn laks!), acai (for ekstra antioksidanter, vitaminer og mineraler) og baobab (som The Telegraph lurer på om kan bli årets superfood 2015).

Regner med at jeg må bli supersunn og sprek av grøten! God er den i alle fall.
Her kommer oppskriften!

Overnight oats eller kjøleskapsgrøt
Recipe Type: Frokost, lunsj, treningsmat, kveldsmat eller hva du vil
Author: Tjodunn
Prep time: 1 min
Total time: 1 min
Serves: 4-6 porsjoner
Ingredients
  • 5 dl havregryn
  • 2,5 dl kokosmelk (jeg synes kokosmelken i de små kartongene er mye bedre enn de fra boks)
  • 4 dl gresk yoghurt
  • 3,5 dl pærejus med solbær
  • frukt og bær etter smak og sesong
Instructions
  1. Rør sammen havregryn, kokosmelk, yoghurt og pærejus. Du kan selv variere tykkelsen på grøten – ut fra om du liker den litt tett eller en litt lettere konsistens. Bruk mer våte ingredienser til du finner tykkelsen du ønsker deg.
  2. Da er grøten ferdit til å settes kaldt.
  3. Bruk gjerne en plastboks med lokk, som du kan sette rett i kjøleskapet etter at du har rørt alt sammen.
  4. (Hvis jeg tilsetter grøten chiafrø og baobab tar jeg gjerne mer væske i – for begge har en fortykkende effekt. Chiafrøene trekker til seg væsken og blir geleaktige i konsistensen og gir grøten din en mer dessert-pudding effekt. Baobab har naturlig pektin.)
  5. Grøten bør stå i minimum 8 timer. Den holder seg flere dager i kjøleskapet – så hos oss er det alltid lurt å lage en stor porsjon, for det blir ofte kamp om grøten!
  6. Ta rett fra kjøleskapet og på tallerkenen. Ta på frukt, bær og kanskje nøtter og nyt!
Notes
Det viktigste når du lager grøten er at mengdeforholdet er sånn cirka 1/3 havregryn og 2/3 væske – ellers er alt lov. :-)[br]Tips![br]Du kan bytte den greske yoghurten med skyr eller annen type yoghurt.[br]Kokosnøttmelken kan byttes med mandelmelk eller havremelk eller annet. [br]Pærejuicen gjør grøten lekker og rosa, men jeg bruker også ofte eple-mango-juice eller ananasjuice – du kan bruke din favoritt.
3.2.2885

Filed Under: Desserter, Oppskrifter Tagged With: blåbær, bringebær, enkel oppskrift, fresh, frokost, havregryn, juice, kjøleskapsgrøt, lunsj, oppskrift, overnight oats, sunn, superfood, superfoods, treningsmat, yoghurt, yummi

« Hvordan lage majones på 30 sekunder!
Designgull til dansk restaurant »

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

IMG_1061













Jeg startet denne bloggen som et familieprosjekt, et kulinarisk eventyr og en dannelsesreise for meg selv, mannen min Per og sønnen vår Storm.. Les mer→

Stikkord

amerikansk anmeldelse asiatisk barnevennlig blogg burger cafe cocktail cocktails enkel enkel oppskrift familievennlig favoritt foodie grünerløkka guide hvor skal vi spise i dag kafe kokebok kortreist kylling København lunsj mat mathallen middag new york ny oppskrift oslo Per Bremer reise reisetips restaurant restauranttips sentrum sjokolade smakenavoslo spisested tips Tjodunn Dyrnes Ukategorisert ut i oslo økologisk øl

Kategori

Arkiv

Søk

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress