Påskekake på 10 minutter – kan det være mulig?
Jepp. Disse lekkerbiskenene skal ikke bakes – bare røres sammen. Men du bør like kokos og du bør like sjokolade. Men gjør du det, er disse påskeeggene i sjokoladereir noe for deg!
De smaker Bounty-ish og yummy. Legg til litt havsalt for balanse og sitronkrem for syre – så har du en deilig kombo. Eggene på toppen er sjokoladeegg fra Freia, lakrisegg og mandelegg fra Anton Berg – ikke så trist det heller. En deilig og enkel påskekake med andre ord.
Påske og egg hører sammen. Faktisk ligger det så spikret bevisst eller utbevisst i oss, at vi i løpet av påsken årlig øker eggforbruket vårt dramatisk. Ifølge Wikipedia spiser vi nordmenn 21 millioner (hønse-)egg! I tillegg til sjokoladeegg og andre godisegg.
Favoritt påskekake
Men disse påskekakene er altså noe du kan lage på 1-2-3. De tar seg lekkert ut og du kan imponere familie og venner med egenprodusert påskegodis. Jeg lagde ganske store reir, men du kan lage mye mindre reir og ha færre egg i dem.
Jeg vil nesten si at dette er en slags juksekaker – fordi alt er ferdig – du bare setter det sammen. Men da har du også laget den perfekte påskekake-konfekt-godteri. Har du lyst på litt mer utfordringer anbefaler jeg at du tester de hjemmelagede og sykt gode flødebollene våre!
Og til påskefesten – MÅ du bare lage vodka slush med sitronsorbet!
Men nok snakk – her er oppskriften på påskekake – og kos deg i påsken!
- 250 g hvit sjokolade, jeg brukte Valrhona
- 1,5 dl kokoschips, usøtet
- 1,5 dl ristede kokosflak
- 1,5 dl finhakkede mandler
- En klype flaksalt
- Sitronkrem/lemoncurd – jeg brukte ferdig lemoncurd på glass. Det går med en liten teskje til hvert reir
- Sjokoladeegg, mandelegg, lakrisegg til pynt på toppen
- Smelt sjokoladen i microen.
- Bland sammen kokoschips, -flak og mandler. Hell den smeltede sjokoladen over kokos og mandler og bland godt. Tilsett flaksalt og rør igjen.
- Legg bakepapir på et par stekebrett. Lag reir på bakepapiret med et par teskjeer. Husk å lage en liten fordypning til sitronkremen. La reirene stivne.
- Når reirene er stivnet legger du i en teskje sitronkrem i hvert reir og pynter med et par-tre egg.
- That’s it! Du er klar til å servere deilig påskekake.
Legg igjen en kommentar