Smaken av Oslo

  • Ut i Oslo
    • Amerikansk
    • Asiatisk
    • Burger
    • Fransk
    • Italiensk
    • Meksikansk
    • Norsk
    • Peruansk
    • Spansk
    • Diverse
  • Oppskrifter
    • Brød ++
    • Cocktails
    • Desserter
    • Drikker
    • Kaker
    • Middag
    • Supper
  • Kokebøker
  • Nytt & nyttig
  • Reise
  • Om Oss
You are here: Home / Oppskrifter / Desserter / Årets beste påskekake på 10 minutter

Årets beste påskekake på 10 minutter

13. mars 2016 by Tjodunn Leave a Comment

Alle gode ting er tre: kake-konfekt-godteri...

Alle gode ting er tre: kake-konfekt-godteri…

Påskekake på 10 minutter – kan det være mulig?

Jepp. Disse lekkerbiskenene skal ikke bakes – bare røres sammen. Men du bør like kokos og du bør like sjokolade. Men gjør du det, er disse påskeeggene i sjokoladereir noe for deg!

De smaker Bounty-ish og yummy. Legg til litt havsalt for balanse og sitronkrem for syre – så har du en deilig kombo. Eggene på toppen er sjokoladeegg fra Freia, lakrisegg og mandelegg fra Anton Berg – ikke så trist det heller. En deilig og enkel påskekake med andre ord.

Påske og egg hører sammen. Faktisk ligger det så spikret bevisst eller utbevisst i oss, at vi i løpet av påsken årlig øker eggforbruket vårt dramatisk. Ifølge Wikipedia spiser vi nordmenn 21 millioner (hønse-)egg! I tillegg til sjokoladeegg og andre godisegg.

Få, men gode ingredienser.

Få, men gode ingredienser.

Favoritt påskekake

Men disse påskekakene er altså noe du kan lage på 1-2-3. De tar seg lekkert ut og du kan imponere familie og venner med egenprodusert påskegodis. Jeg lagde ganske store reir, men du kan lage mye mindre reir og ha færre egg i dem.

Jeg vil nesten si at dette er en slags juksekaker – fordi alt er ferdig – du bare setter det sammen. Men da har du også laget den perfekte påskekake-konfekt-godteri. Har du lyst på litt mer utfordringer anbefaler jeg at du tester de hjemmelagede og sykt gode flødebollene våre!

Og til påskefesten – MÅ du bare lage vodka slush med sitronsorbet!

Men nok snakk – her er oppskriften på påskekake – og kos deg i påsken!

Påskekake på 10 minutter
Recipe Type: konfekt, kake
Author: Tjodunn
Prep time: 10 mins
Total time: 10 mins
Serves: 12 reir
Ingredients
  • 250 g hvit sjokolade, jeg brukte Valrhona
  • 1,5 dl kokoschips, usøtet
  • 1,5 dl ristede kokosflak
  • 1,5 dl finhakkede mandler
  • En klype flaksalt
  • Sitronkrem/lemoncurd – jeg brukte ferdig lemoncurd på glass. Det går med en liten teskje til hvert reir
  • Sjokoladeegg, mandelegg, lakrisegg til pynt på toppen
Instructions
  1. Smelt sjokoladen i microen.
  2. Bland sammen kokoschips, -flak og mandler. Hell den smeltede sjokoladen over kokos og mandler og bland godt. Tilsett flaksalt og rør igjen.
  3. Legg bakepapir på et par stekebrett. Lag reir på bakepapiret med et par teskjeer. Husk å lage en liten fordypning til sitronkremen. La reirene stivne.
  4. Når reirene er stivnet legger du i en teskje sitronkrem i hvert reir og pynter med et par-tre egg.
  5. That’s it! Du er klar til å servere deilig påskekake.
3.4.3177

 

Høneperspektiv :-)

Høneperspektiv 🙂

 

Filed Under: Desserter, Kaker, Oppskrifter Tagged With: havsalt, hvit sjokolade, kokos, kokos og sjokolade, kokoschips, kokosflak, konfekt, oppskrift, oppskrift på bloggen, påskeegg, påskegodt, påskekake, påskekos, reir, sjokolade, valhrona

« Mandelkjeksegg med sjokolade og sitron fra Bakeland
Tunco åpner med wok og Handwerk utvider igjen »

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

IMG_1061













Jeg startet denne bloggen som et familieprosjekt, et kulinarisk eventyr og en dannelsesreise for meg selv, mannen min Per og sønnen vår Storm.. Les mer→

Stikkord

amerikansk anmeldelse asiatisk barnevennlig blogg burger cafe cocktail cocktails enkel enkel oppskrift familievennlig favoritt foodie grünerløkka guide hvor skal vi spise i dag kafe kokebok kortreist kylling København lunsj mat mathallen middag new york ny oppskrift oslo Per Bremer reise reisetips restaurant restauranttips sentrum sjokolade smakenavoslo spisested tips Tjodunn Dyrnes Ukategorisert ut i oslo økologisk øl

Kategori

Arkiv

Søk

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress