Smaken av Oslo

  • Ut i Oslo
    • Amerikansk
    • Asiatisk
    • Burger
    • Fransk
    • Italiensk
    • Meksikansk
    • Norsk
    • Peruansk
    • Spansk
    • Diverse
  • Oppskrifter
    • Brød ++
    • Cocktails
    • Desserter
    • Drikker
    • Kaker
    • Middag
    • Supper
  • Kokebøker
  • Nytt & nyttig
  • Reise
  • Om Oss
You are here: Home / Oppskrifter / Kaker / Pepperkaker på tre måter

Pepperkaker på tre måter

27. november 2016 by Tjodunn Leave a Comment

 

Pepperkaker på pinne!

Pepperkaker på pinne!

 

Ingen jul uten pepperkaker!

Jeg begynner ofte tidlig med pepperkaker. Ikke fordi jeg elsker pepperkaker over alt i verden, men fordi jeg synes det er så koselig å lage og så lukter det så godt. Med pepperkakeduft i huset blir det jul.

Det er heller ikke sånn at jeg har en pepperkakeoppskrift som jeg alltid lager. Jeg rett og slett kjøper deigen ferdig, for da kan du bake på en-to-tre når du har lyst. Ikke noe stress – ikke noe griseri – og ikke noen ventetid. Bare sett på ovenen og bak i vei. Når du har kjevlet ut deigen, er ovnen varm nok til å steke pepperkakene. Perfekt.

I fjor laget jeg sykt gode fløteboller med pepperkaker og den ikke mindre digge pepperkaker med peanøttkaramell….

Men nå har vi vært mer tradisjonelle. Pepperkaker er koselig fordi du  kan lage dem sammen med unger, venner eller alene. Dekorer dem eller  spis dem nakne. Eller bruk pepperkakene som dekorasjoner! Her er tre versjoner av pepperkaker som jeg har laget i år:

Ubakt stjernekrans av pepperkaker.

Nybakt, men upyntet stjernekrans av pepperkaker.

Gull og oppheng til pepperkakekransen.

Gull og oppheng til pepperkakekransen.

Fordi pepperkaker fyller huset med julelukt er de perfekte til dekorasjoner.

Fordi pepperkaker fyller huset med julelukt er de perfekte til dekorasjoner.

1. Krans av pepperkaker

Genialt og überkjapp dekorasjon. Du kan selvfølgelig bake store hjerter – som er kjempefint å henge i vinduet. Men i år har jeg laget julekrans av hjerter. Det er enkelt som bare det.

  1. Kjevl ut pepperkakedeigen og stikk ut stjerner.
  2. Ta et bakebrett med bakepapir og legg stjernene i en sirkel. Pass på at stjernene dekker over hverandre.
  3. Bak i ovnen. Stekeprosessen gjør at stjernene fester seg i hverandre og du får en krans.
  4. La kransen ligge på stekebrettet til den har blitt kaldere, slik at du ikke ødelegger den ved å flytte den. Flytt forsiktig til en rist og la kransen kjøles helt ned.
  5. Jeg har brukt spiselig gullstøv fra Mill & Mortar til å pensle kransen. Så knyttet jeg bånd på kransen og hengte den opp. Det smarte med pepperkakepynt er at den er enkel, fin og huset lukter deilig av pepperkaker.

 

 

pepperkaker

To små hull i hver pepperkake – vips er de klare for girlanderen.

Pepperkaker

Å lage en superfin pepperkakegirlander er latterlig lett!

2. Girlander av pepperkaker

Dette er en supersøt idé – og enkel å lage.

  1. Bak pepperkaker som vanlig. Bestem om du vil ha en girlander av pepperkakemenn, -stjerner, -hjerter eller hva du vil. Når du har stukket ut kakene du vil ha, lager du bare ekstra hull i dem. To hull i hver pepperkake – og så baker du som vanlig.
  2. Når pepperkakene er bakt og har blitt helt kalde, kan du tre et fint bånd gjennom kakene – og vips – en pepperkakegirlander til å henge på døra, i vinduet eller kanskje bruke på en stor krans.

 

pepperkaker

Legg pinner på brett og kaker oppå!

Pepperkaker

Pynt pepperkakene med glasur og glitter!

pepperkaker

Perfekt med pepperkaker til portvinen.

3. Pepperkaker på pinne

All mat er gøyere på pinne – det gjelder også for pepperkaker!

  1. Du kjevler ut deigen og stikker ut de formene du ønsker. For å få pepperkakene til å feste seg på pinnene, legger du pinnene på stekebrettet og de utstukne kakene oppå pinnene. Når du steker kakene i ovnen vil de feste seg til pinnene.
  2. Pynt pepperkakene med  glasur eller hva du vil. Jeg brukte melisglasur og rosa bringebærpulver, spiselig sølv- og gullstøv. Ble kjempefint, synes jeg. Ser ut som små tryllestaver.
  3. Du kan bruke disse kule pepperkakene som bordkort – skrive navn på dem – eller bare spise as is. Fine både til barneselskap og voksenselskap.
  4. Eller server enkelt med en kopp kaffe, et lite glass portvin og en pepperkake-lollipop på toppen. Kult!

 

Er du fysen på mer pepperkakemoro – kan du sjekke Guinness rekorder – hvor du blant annet finner verdens største pepperkakehus!!!

 

Ha det moro med pepperkakebakingen!

 

Filed Under: Kaker, Oppskrifter Tagged With: adventskos, bak med barna, enkle pepperkaker, ferdig pepperkakedeig, førjulskos, ispinner, jul, juleforberedelser, julekos, julekrans, ny vri, på pinne, pepperkake, pepperkakekrans, pepperkaker, pepperkaker på pinne

« Husk Restaurant Day på lørdag
Årets peneste spiselige julegaver »

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

IMG_1061













Jeg startet denne bloggen som et familieprosjekt, et kulinarisk eventyr og en dannelsesreise for meg selv, mannen min Per og sønnen vår Storm.. Les mer→

Stikkord

amerikansk anmeldelse asiatisk barnevennlig blogg burger cafe cocktail cocktails enkel enkel oppskrift familievennlig favoritt foodie grünerløkka guide hvor skal vi spise i dag kafe kokebok kortreist kylling København lunsj mat mathallen middag new york ny oppskrift oslo Per Bremer reise reisetips restaurant restauranttips sentrum sjokolade smakenavoslo spisested tips Tjodunn Dyrnes Ukategorisert ut i oslo økologisk øl

Kategori

Arkiv

Søk

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress