Smaken av Oslo

  • Ut i Oslo
    • Amerikansk
    • Asiatisk
    • Burger
    • Fransk
    • Italiensk
    • Meksikansk
    • Norsk
    • Peruansk
    • Spansk
    • Diverse
  • Oppskrifter
    • Brød ++
    • Cocktails
    • Desserter
    • Drikker
    • Kaker
    • Middag
    • Supper
  • Kokebøker
  • Nytt & nyttig
  • Reise
  • Om Oss
You are here: Home / Ut i Oslo / Italiensk / Skur 33 – Trattoria di Mare

Skur 33 – Trattoria di Mare

19. mai 2015 by Tjodunn Leave a Comment

Perfekt beliggenhet - restaurant Skur 33 på  Akershusstranden.

Perfekt beliggenhet – restaurant Skur 33 på Akershusstranden.

Etter en forfriskende Pisco sour på Smaken av Oslos nye nabolagsbar Perla, rusler vi gjennom byen, og ned mot restauranten vi i månedsvis har hatt lyst til å besøke: Skur 33 på kaikanten ved foten av Akershus festning.
På utstikkeren der «Christian Radich» ligger når skuta ikke er ute på tokt, like ved sjømat-klassikeren Solsiden og den røffere Royal Marine, finner vi det gamle havnelager-bygget. I fjor høst ble det forvandlet til en italiensk crossover-restaurant med tydelig link til det nordiske kjøkkenet. Restaurant-driverne Dag Tjersland, Steff Herbern og Ingunn Svoren hadde jobbet med prosjektet siden 2010, og etter åpningen har lovordene haglet. «Leverer mat i toppklasse»! (Aftenposten).»Oslos fineste restaurantrom» (D2). «Digg smak, flotte råvarer og hyggelig stemning» (VG). «Sympatiske priser» (D2).
Har de klart å holde standarden?

Beste restaurantlokalet i byen, mener Per!

Beste restaurantlokalet i byen, mener Per!

Vi står foran hovmesterskranken og venter. Klokken er 21, vi har nest siste bordsetning, og det begynner å tynnes litt ut blant gjestene. Servitørene suser forbi, enser oss ikke, tydeligvis ikke deres bord eller gjester, og hovmesteren er ikke å se.
– Er ikke dette litt svakt? Bør vi gjøre anskrik?
Vi rekker både å diskutere, småsurne og kikke oss nysgjerrig rundt. Men så dukker hovmesteren opp.

Han er ikke helt blid han heller, for vi er bare to og vi booket opprinnelig til fire.

– Men vi mailet og forklarte situasjonen tidlig i dag, forsvarer Per oss.

– Jaha. Men det er ingen som har hatt tid til å sjekke mailer i dag, sier han på veien innover i lokalet. Hmmmm. Det var jo ikke godt for oss å vite….

Cocktail hour!

Cocktail hour!

Uansett: Vi blir vist vei inn i til bordet, ser oss rundt og nikker anerkjennende: Stilig! Råpusset betong, glass, gammelt treverk, panoramautsikt utover havnebassenget, og i vinduet bak oss kneiser Akershus festning stolt mot kveldshimmelen.
Oslos fineste restaurantrom? Check.
Vel parkert ved restaurantbordet starter nok en gang ventetiden. Ikke noe meny. Ikke noe vann. Men etter at vi får grepet tak i servitøren som tydeligvis har vårt hjørne av restauranten, er alt på stell. Per velger et glass prosecco («en Ferrari laget på champagne-metoden»), og Tjodunn tar en Negroni (campari, gin og vermuth), mens vi studerer menyen.

På italienske restauranter ender vi nesten alltid med en plate charcuteri som forrett. Så når Skur33 frister med Affetati misti D.O.P, et utvalg av regionale skinker, oster og pølser, klarer vi ikke la være. Et ekstremt godt valg, viser det seg. Vi skulle gjerne hatt en nærmere presentasjon av hva vi egentlig spiser, så vi spør servitøren til råds. Men hun har ikke kunnskapen, og henter en av kokkene til bordet.

Dette sa kokken at det var.

Dette sa kokken at det var.

Affetati Misti D.O.P. - beste dop'en i Oslo!

Affetati Misti D.O.P. – beste dop’en i Oslo!

Han er italiener til nederst i stemmebåndene, så etter at han har lekset opp for oss, blir vi sittende og se på hverandre: – Hva sa han egentlig???
Dermed gjenstår bare en mulighet: Kokken må skrive. Beskjed utgår til kjøkkenet og i retur får vi en håndskrevet lapp. Uten at vi ble så mye klokere.
Men lekkert var det.
Hovedrettene kommer fra sjøen. Per velger dagens grillede fisk, som er skatevinge. Tjodunn går for en halv grillet hummer med ingefær og chilismør. For å toppe begge disse fantastiske rettene ber vi begge om grillet hvit asparges.
Men hva skjer? Bare en porsjon asparges lander på bordet. Vi må vinke på hovmesteren:
– Dessverre, vi er gått tomme for hvit asparges, er forklaringen.

Smakfull skatevinge.

Smakfull skatevinge.

 

Nesten like god som den vi fanger selv.

Nesten like god som den vi fanger selv.

Han må ha sett Pers fårete ansiktsuttrykk, for etter noen minutter kommer han småløpende med en asjett til:
– Vi klarte å skrape sammen til en porsjon til!
Riktignok grønne aspargestopper istedenfor hvite, men til den store og perfekt grillede skatevingen passer de utmerket.
Også den canadiske hummeren slipper igjennom hos Tjodunn, der alle måles opp mot de selvfangede i havet utenfor Bergen. Det eneste måtte være at kjøkkenet kunne vært litt rausere med sitronen.
Nå er vi mer enn godt forsynte, men vi lar oss overtale til en dele-dessert. Det blir en søt Malaga-is, heller ikke den gjør skam på stedet.
Mat i toppklasse? Check.

NY IMG_6571Pris: Prosecco, cocktail, en flaske vin, forrett, to hovedretter, en dessert og to kaffe: 1827 kroner.
Sympatisk pris? Check.

Passer for:
Småbarnsfamilier: Dette er nok mer et voksensted. Men matvante, litt større barn, bør kunne trives.

Ut med jobben: Jepp! Praktfulle omgivelser,. god stemning, muligheter for å sitte utendørs i sommerhalvåret, overkommelige priser. Men vær tidlig ute med å reservere!

Romantikk: Ja. Punktum.

Enestående spisegjester: Ja, du kan spise i baren uten at det kjennes kleint.

Hjem til Skur 33: HER

Filed Under: Italiensk, Ut i Oslo Tagged With: Aker brygge, Akershusstrand, anmeldelse, cocktails, hummer, italiensk, negroni, prosecco, restaurant, skatevinge, Skur 33, solsiden, trattoria di mare

« Otro Lio – spansk sjarmør på Majorstua
Pølsene lager vi selv! »

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

IMG_1061













Jeg startet denne bloggen som et familieprosjekt, et kulinarisk eventyr og en dannelsesreise for meg selv, mannen min Per og sønnen vår Storm.. Les mer→

Stikkord

amerikansk anmeldelse asiatisk barnevennlig blogg burger cafe cocktail cocktails enkel enkel oppskrift familievennlig favoritt foodie grünerløkka guide hvor skal vi spise i dag kafe kokebok kortreist kylling København lunsj mat mathallen middag new york ny oppskrift oslo Per Bremer reise reisetips restaurant restauranttips sentrum sjokolade smakenavoslo spisested tips Tjodunn Dyrnes Ukategorisert ut i oslo økologisk øl

Kategori

Arkiv

Søk

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress