Når du først har begynt å lage egne ispinner er det rett og slett vanskelig å slutte!
Min fascinasjon med ispinnene har bare utviklet seg enda mer etter at jeg startet dette annonsesamarbeidet med Melk.no. Jeg lurer stadig på hva jeg kan fryse og hva som smaker godt sammen. Å lage et yummy frokostalternativ har vært viktig. Jeg har både tenkt på hva som er bra for kroppen slik at jeg kan få en god start på dagen, men også at det ikke tilfører meg for mye energi – eller kalorier, om du vil.
Det er ikke alltid jeg tenker så mye på kalorier, må jeg innrømme. Tidligere har jeg også laget deilige ispinner som kan erstatte kaker eller kjøpeis – som denne digge og utrolig enkle panna cotta ispinnen og for ikke å snakke om cocktailvarianten – sommerens ultimate ispinnefavoritt – Mojito på pinne! Se mer på Instagram på @daily_popsicle
Men jeg synes det er bra både å ha ispinner man kan spise hele dagen – hele uken – og noen som skal være mest til fest og kos. Og nå skal jo altså en frokostis erstatte deler av frokosten – og ikke komme i tillegg – på samme måte som en smoothie ikke skal komme på toppen av alt det andre vi spiser.
Jeg ville gjerne lage et alternativ med Cottage Cheese, og det bød på visse utfordringer. Den særegne tørre, litt krittaktige smaken på hytteosten ble enda sterkere i ispinner enn den gjør når du spiser det vanlige produktet, og det ble for voldsomt for meg. Etter flere forsøk med mer og mindre Cottage Cheese og ulike blandinger – og med meget varierende resultater – fant jeg en blanding av ingredienser som ga en skikkelig god ispinne. At den er sunn i tillegg er jo en superbonus.
Smaksmessig er disse ispinnene en slags blanding av jordbærmilkshake og jordbærsmoothie, synes jeg.
Her kommer oppskriften på de rosa skjønnhetene – og flere geniale og sunne ispinner finner du HER! Blant annet havregrøt ispinnene som jeg elsker! De er som kalde energibarer. What’s not to love?
- 2 beger Skyr & Cottage Cheese med mango og pasjonsfrukt (Du kan godt mikse Cottage Cheese og Skyr selv)
- 1 dl ekstra lett melk
- 200 g jordbær – vi brukte frosne og det gikk helt fint. Hold av noen fine du kan ha nedi ispinneformene til pynt.
- 1 skvis med lime – det fresher opp smaken!
- 1 ss flytende honning eller mer – valgfritt. (Smak på røren før du har i søtning og vurder hva som passer for deg. Vi laget uten og var fornøyde med det, men her er smaken forskjellig!)
- Frysetørkede jordbær til pynt – eller markjordbær når den tid kommer!
- Hell alle ingrediensene, bortsett fra honningen, i blenderen din og kjør til hele ispinne-røren er smooth. Alle klumper skal være borte.
- Smak og sjekk om du vil ha honning i røren eller ikke. Blend en runde til om du tilsetter honning.
- Fyll formene. Press de hele jordbærene ned i formen – så tett inntil kanten du klarer. Det blir kjempelekkert. I tillegg kan du strø litt frysetørkede jordbær på toppen hvis du har – det smaker deilig – nesten litt som markjordbær. Nå er pinnene klare for fryseboksen.
Legg igjen en kommentar