Svanen cocktailbar åpner mandag 28. januar. De holder til i de fine, gamle apoteklokalene fra 1896, i Karl Johansgate 13.
Her har Enoteca Svanen måttet kaste inn håndkleet, så vi krysser fingre for at det går bedre med nykommeren. Skal man dømme etter oppmøtet denne kalde januarkvelden går de en lys tid i møte. Innenfor dørene er det nemlig stinn brakke!

Cocktail-Love
At jeg elsker cocktails er ikke til å stikke under en barkrakk. Det er noe eget med å dingle i baren med en lekker drink i hånda eller å nyte en spennende variant mens du studerer menyen på restaurant.
Hos Ben Reddik ble det cocktails til maten og jeg går ikke av veien for å varte opp med noe godt i glasset der hjemme heller som en sloe gin fizz – eller en mojito på pinne!
Men tilbake til den nye cocktailbaren.
Det finnes mange hyggelige soner du kan sitte i både foran og bak baren, ut mot Karl Johan og ut mot Stortorget.
På drinkekartet på pre-åpningen står tre, spennende nye cocktails: Smørbukk med brunt smør-infusert bourbon, Tyttebær med tequila med, ja, nettopp, tyttebær og Fennikel med gin og fennikel-infusert bitter.
Lover godt!

Svanen best i verden?
Men kan Oslos nye cocktailbar bli en av verdens beste barer? En som har trua er Yunus Yildiz, tidligere daglig leder på nettopp en av verdens beste barer, Himkok.
Han kan fortelle at hos nykommeren blir det mer en cocktails på kartet. Her skal det også serveres litt enkel mat, oster og charcuterie. Kortreist, selvfølgelig. Du får også øl og vin om du er av den typen.
Denne gangen går vi før karaoken i kjelleren er i gang. Det er ikke sikkert vi gjør neste gang. Og det kan du ta som en advarsel!
Men én ting er sikkert: Smaken av Oslo skal i alle fall tilbake og teste cocktails hos Svanen.

Legg igjen en kommentar