The Golden Chimp er stedet du skal gå om du fyser på dampede andeføtter!
…og gjør du ikke det, så har de mye annet digg også.
Nykommer
I de gamle lokalene til Tøyengata Bodega i Heimdalsgata 37 åpnet The Golden Chimp dørene i går. Dagens mann er Jan Robin Ektvedt, som både har vært på Kokkelandslaget og en drivkraft på kjøkkenet i Hitchhiker. Nå blir det dumplings på Tøyen.
Bakmennene er kokkekollektivet Lava Oslo med ikke ukjente Tom Victor Gausdal, Anders Braathen, Stian Floer og Even Ramsvik.
The Golden Chimp ligger heller ikke langt fra brunchfavorittene Grådi og Nord & Natt, og bare et steinkast unna Brutus, så det begynner å bli et bra nabolag for matglade.
Monkey business
På gateplan er det løs snipp og drop in med rødrutede duker og asiatiske dekorasjoner. Her serveres det enklere snacksretter og godt drikke.
Nede i dypet er det bordbestilling og smaksmeny som gjelder. Smaken av Oslo var heldige og fikk prøvesmake!
Og det ble en spennende aften både mat- og drikkemessig! Instagram-vennlig er det dog ikke der nede i mørket.
The Golden Chimp leverer!
Første rett var sashimi av uer, som var deilig og med perfekt sterk kimchi. Nabobordets rett var tydeligvis sterkere enn vår, så der ble det hostet og harket, men ikke verre enn at de smilte og ga tommel opp.
Så kom en trelags dampkurv med fiskeretter, og servitøren rev wasabirot ved bordet. Alle tre dumplings var gode, men min favoritt var kanskje Siu mai dumplings med røkt makrell og avruga. De to andre var med smørfisk og med kreps og smør. Sukk.
Drikkemenyen var lagt opp med både naturvin, sake og eget Golden Chimp-øl. Morsomt og interessant – og godt! Det er sjelden man får anledning til å smake så mye forskjellig i en drikkemeny og det er forfriskende.



Føttene på bordet!
And fra nebb til stjert, som det står på menyen, men som mer var nebb til klo – var kanskje kveldens mest utfordrende rett. Nå var det faktisk ikke noe nebb som ble servert, men and i mange versjoner: Bryst, innmat, klissete vinger, confittert hals og altså dampede andeføtter. De ble kveldens snakkis på tvers av bordene i kjellerlokalet. Å stikke andeføttene i munnen og gnage på dem, var også en liten barriere å overkomme for de fleste.
Og hvordan smakte føttene?
Tja. Knoklete og gelatinaktig. Steambun’ene sørget for at vi fikk med oss den gode sausen. Andehals er kanskje heller ikke så vanlig på menyen, men smaken var knallbra. Resten av anden var mer tradisjonelle stykker, enklere og mer smakfulle å forholde seg til.
Death by dessert
Etter å ha smattet oss gjennom The Golden Chimp-menyen, som endte med en frossen sake-slush, var det et spørsmål om dessert eller ikke. Det ble et rungende ja, men etter å ha sjekket klokke og togtider løp spisefølget til Jernbanetorget og jeg ble sittende alene igjen med en dessert som passet bedre for fire sultne personer enn for én relativt mett en!
En enorm boblevaffel med friterte bananer, isparfait, krem, karamell og nonstop. Ingen finesser – bare store mengder av myk, søt comfort-dessert.
Det er ingen tvil om at det blir dumpling bonanza på Tøyen – så det er bare å ta turen innom The Golden Chimp asap!
Hjem til The Golden Chimp HER!
Legg igjen en kommentar