Smaken av Oslo

  • Ut i Oslo
    • Amerikansk
    • Asiatisk
    • Burger
    • Fransk
    • Italiensk
    • Meksikansk
    • Norsk
    • Peruansk
    • Spansk
    • Diverse
  • Oppskrifter
    • Brød ++
    • Cocktails
    • Desserter
    • Drikker
    • Kaker
    • Middag
    • Supper
  • Kokebøker
  • Nytt & nyttig
  • Reise
  • Om Oss
You are here: Home / Nyheter / The Golden Chimp åpnet dørene i går!

The Golden Chimp åpnet dørene i går!

28. september 2017 by Tjodunn Leave a Comment

Golden Chimp-5
The Golden Chimp er stedet du skal gå om du fyser på dampede andeføtter!
…og gjør du ikke det, så har de mye annet digg også.

Nykommer

I de gamle lokalene til Tøyengata Bodega i Heimdalsgata 37 åpnet The Golden Chimp dørene i går. Dagens mann er Jan Robin Ektvedt, som både har vært på Kokkelandslaget og en drivkraft på kjøkkenet i Hitchhiker. Nå blir det dumplings på Tøyen.
Bakmennene er kokkekollektivet Lava Oslo med ikke ukjente Tom Victor Gausdal, Anders Braathen, Stian Floer og Even Ramsvik.

The Golden Chimp ligger heller ikke langt fra brunchfavorittene Grådi og Nord & Natt, og bare et steinkast unna Brutus, så det begynner å bli et bra nabolag for matglade.
Golden Chimp-2
Golden Chimp-3
Golden Chimp-4

Monkey business

På gateplan er det løs snipp og drop in med rødrutede duker og asiatiske dekorasjoner. Her serveres det enklere snacksretter og godt drikke.
Nede i dypet er det bordbestilling og smaksmeny som gjelder. Smaken av Oslo var heldige og fikk prøvesmake!
Og det ble en spennende aften både mat- og drikkemessig! Instagram-vennlig er det dog ikke der nede i mørket.

The Golden Chimp leverer!

Første rett var sashimi av uer, som var deilig og med perfekt sterk kimchi. Nabobordets rett var tydeligvis sterkere enn vår, så der ble det hostet og harket, men ikke verre enn at de smilte og ga tommel opp.

Så kom en trelags dampkurv med fiskeretter, og servitøren rev wasabirot ved bordet. Alle tre dumplings var gode, men min favoritt var kanskje Siu mai dumplings med røkt makrell og avruga. De to andre var med smørfisk og med kreps og smør. Sukk.

Drikkemenyen var lagt opp med både naturvin, sake og eget Golden Chimp-øl. Morsomt og interessant – og godt! Det er sjelden man får anledning til å smake så mye forskjellig i en drikkemeny og det er forfriskende.

Golden Chimp-1
Golden Chimp-6Golden Chimp-7
Føttene på bordet!

And fra nebb til stjert, som det står på menyen, men som mer var nebb til klo – var kanskje kveldens mest utfordrende rett. Nå var det faktisk ikke noe nebb som ble servert, men and i mange versjoner: Bryst, innmat, klissete vinger, confittert hals og altså dampede andeføtter. De ble kveldens snakkis på tvers av bordene i kjellerlokalet. Å stikke andeføttene i munnen og gnage på dem, var også en liten barriere å overkomme for de fleste.

Og hvordan smakte føttene?

Tja. Knoklete og gelatinaktig. Steambun’ene sørget for at vi fikk med oss den gode sausen. Andehals er kanskje heller ikke så vanlig på menyen, men smaken var knallbra. Resten av anden var mer tradisjonelle stykker, enklere og mer smakfulle å forholde seg til.

Golden Chimp-8

Death by dessert

Etter å ha smattet oss gjennom The Golden Chimp-menyen, som endte med en frossen sake-slush, var det et spørsmål om dessert eller ikke. Det ble et rungende ja, men etter å ha sjekket klokke og togtider løp spisefølget til Jernbanetorget og jeg ble sittende alene igjen med en dessert som passet bedre for fire sultne personer enn for én relativt mett en!

En enorm boblevaffel med friterte bananer, isparfait, krem, karamell og nonstop. Ingen finesser – bare store mengder av myk, søt comfort-dessert.

Det er ingen tvil om at det blir dumpling bonanza på Tøyen – så det er bare å ta turen innom The Golden Chimp asap!

Hjem til The Golden Chimp HER!

 

 

Filed Under: Nyheter, Nytt & nyttig, Ut i Oslo Tagged With: andeføtter, andehals, Anders Braathen, asiatisk, dumplings, Even Ramsvik, Grådi, Hitchhiker, Lava Oslo, nord & natt, oslo, restaurant, sake, stian floer, The Golden Chimp, Tom Victor Gausdal, Tøyen, ut i oslo

« Brugata Landhandleri – nytt spisested i sentrum
Koie Ramen – endelig! »

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

IMG_1061













Jeg startet denne bloggen som et familieprosjekt, et kulinarisk eventyr og en dannelsesreise for meg selv, mannen min Per og sønnen vår Storm.. Les mer→

Stikkord

amerikansk anmeldelse asiatisk barnevennlig blogg burger cafe cocktail cocktails enkel enkel oppskrift familievennlig favoritt foodie grünerløkka guide hvor skal vi spise i dag kafe kokebok kortreist kylling København lunsj mat mathallen middag new york ny oppskrift oslo Per Bremer reise reisetips restaurant restauranttips sentrum sjokolade smakenavoslo spisested tips Tjodunn Dyrnes Ukategorisert ut i oslo økologisk øl

Kategori

Arkiv

Søk

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress