Da toppmodellen Chrissy Teigen slapp kokeboken sin Cravings nå i 2016 var det ingen tvil i min sjel – jeg måtte ha boken. Jeg cravet den, for å si det på norwinglish. Og så er det også fordi Chrissy og jeg har så mye til felles!
1. Vi er begge gift med kjekke menn! Mannen til Chrissy: Superstar og sanger John Legend er både kjekk og flink. Du kjenner sikkert monsterhit’en All of me – kunne vært skrevet om Per og meg:
What would I do without your smart mouth
Drawing me in, and you kicking me out
You got my head spinning, no kidding, I can’t pin you down
What’s going on in that beautiful mind
I’m on your magical mystery ride
And I’m so dizzy, don’t know what hit me, but I’ll be alrigh
2. Vi er begge høye. Nå er jeg faktisk fire cm høyere enn Chrissy, så hun er egentlig litt liten til å være modell, men de er ikke så nøye på det i USA, virker det som.
3. Vi er begge glade i fet, crunchy mat som kyllingvinger. Og som du kan se av bildet over så bygger man en ekte modellkropp med kyllingvinger! Selv har jeg satset mye på vår hjemmelagede kyllingburger!
4. Vi digger begge thaimat. Chrissys mor er thailandsk – så her har hun en fordel med mye digg thaimat fra oppveksten. Mamma er fra Sunnmøre, så her har det vært mer ball og svele.
5. Vi har begge norske besteforeldre på farssiden.
Og her slutter vel likheten…
Boken
Cravings har 240 sider, 92 oppskrifter + Sh*t on toast og masse lekre bilder av Chrisy og John. Og maten. 🙂 Mye amerikansk og litt thai.
Bildene i Cravings
Fotografen bak boken er San Fransiscobaserte Aubrie Pick – kjent for mat, interiør og kjendisfotografier. Bildene er kjempefine – men for en nøktern nordmann er det litt snodig å kombinere det hotte paret, Chrissy og John, med fettete frires og fritters, men hey – lekkert begge deler.
Oppskriftene i Cravings
Bortsett fra thai-kapittelet er det mye fett og godt på sidene i Chrissys kokebok. Chrissy selv sier: I don’t want to be one of those dead-inside laughing-with-a-salad chicks, and I don’t want to seem like one of those annoying «I can eat anything I want anytime» chiks. Og legger til at hun elsker disse rettene og må forsøke å finne en måte å få cravingsene til å funke med modelljobben. Tro det den som vil… 🙂
Det er mye lekkert å sette tennene i – spredt utover hele dagen fra frokost til kosemat. Det meste amerikansk short ribs, Mac and Cheese,Chicken lettuce wraps og mye annet digg. Kapittelet med thaioppskrifter fra Chrissys mamma (@PepperThai2 på Instagram med 96,6k følgere! )ser deilige ut og Pounded Thai Papaya Salad skal testes. Men også meksikansk og italiensk kjøkken har inspirert forfatteren.
Leseropplevelsen
Boka er morsom å lese – i tillegg til at det er mange spennende oppskrifter. Chrissy deler små historier fra barndom og nåtid. Hun skriver direkte, småfrekt og morsomt. «Mom can cook evvvvverything well, but man, she is a papaya salad ninja.» Bildene gir boka en slags miks av Elle, kokebok, blogg og litt God kveld, Norge med Dorthe Skappel.
Hva lagde vi?
Det var mye å velge mellom – men litt lite i skap og skuffer hjemme og derfor landet vi på Toscansk kylling – John Legends egen! Til denne oppskriften trenger du murstein – så vi måtte improvisere litt… Mer om det i selve oppskriften.
Dommen over maten
Kyllingen var deilig, både saftig og sprø. Hele familien var storfornøyde. Boken ga ingen tips til hva du kunne lage til – så vi laget en enkel wok med grønnkål og nudler og det vi ellers hadde i kjøleskapet. Funket bra.
Hvem passer Cravings for?
Passer for alle som liker pene damer, Chrissy Teigen, John Legend og som er glad i mat med store smaker!
Ville vi kjøpt Cravings?
Ja, ville nok det. Aaaall of me – loves aaaall of Cravings og lettkledde John Legendbilder.
- 1,2 dl olivenolje
- 3 ss finhakket fersk rosmarin
- 3 ss finhakket fersk salvie
- 2 ss finhakket hvitløk – ca 4 fedd
- 1 1/2 ts tørket rød chili
- salt
- 1 1/2 ts nykvernet sort pepper
- Revet skall av 2 økologiske sitroner
- 2 hele økologiske sitroner med skallet på – delt i fire
- 4 hele kyllinglår med benet i
- 2 ss rapsolje
- 2 murstein – til å tynge ned kyllingen med, men vi jukset litt og brukte en tung jerngryte. Du kan bruke hva som helst som er tungt.
- Bland olivenolje, rosmarin, salvie, hvitløk, rød pepper flakes, 1 1/2 ts salt. Pepper og revet sitronskall i en bolle. Tørk av kyllingen og legg den i en ildfast form. Dekk til med plast og la hvile i kjøleskapet i 2 til 24 timer.
- Pakk inn mursteinene i dobbel folie – om du har murstein.
- Sett en stor jerngryte eller en annen jernpanne e.l. (som får plass inne i steikeovnen) på platen på medium varme til den er godt varm. Tilsett rapsoljen og legg i kyllingen i med skinnsiden ned og vei kyllingen ned med mursteinene – eller i vårt tilfelle en mindre jerngryte. Får du ikke plass til alle kyllinglårene på en gang, kan du steke i to omganger.
- Stek, uten å bevege på kyllingen i 7-9 minutter, eller til undersiden er crisp og mahognybrun.
- Fjern mursteinene, snu kyllingen og legg på mursteinene igjen. La kyllingen steke i 7-9 minutter.
- Fjern kyllingen fra pannen og ha i sitronen som er delt i fire. La dem steke til de er lett karamellisert, ca 2 minutter per side. Server kyllinglårene med salt og sitronene som du skviser over.
Cravings – Recipes for all the food you WANT to eat
av Chrissy Teigen
Clarkson Potter/Publishers
Pris: Jeg kjøpte boken på amazone.com – 18.88 USD + shipping
Legg igjen en kommentar