Smaken av Oslo

  • Ut i Oslo
    • Amerikansk
    • Asiatisk
    • Burger
    • Fransk
    • Italiensk
    • Meksikansk
    • Norsk
    • Peruansk
    • Spansk
    • Diverse
  • Oppskrifter
    • Brød ++
    • Cocktails
    • Desserter
    • Drikker
    • Kaker
    • Middag
    • Supper
  • Kokebøker
  • Nytt & nyttig
  • Reise
  • Om Oss
You are here: Home / Nyheter / Tunco åpner med wok og Handwerk utvider igjen

Tunco åpner med wok og Handwerk utvider igjen

14. mars 2016 by Tjodunn 2 Comments

Gutta bak Tunco: F.v. Nam Mai, Mads Evju, Simon Ferguson, Jon Holmkvist (André Evju var ikke til stede da bildet ble tatt.)

Gutta bak Tunco: F.v. Nam Mai, Mads Evju, Simon Ferguson, Jon Holmkvist (André Evju var ikke til stede da bildet ble tatt.)

Det er vår, og ikke bare knoppene spretter i hovedstaden. Her dukker det  også opp nye steder.

I dag, mandag 14. mars åpner wok-stedet Tunco dørene på St. Hanshaugen. I Bjerregaards gate 2 blir det spennende smakskick når det skal wok’es fra lunsj og frem til nesten midnatt. Bak stedet står brødrene Mats og André Evju sammen med Nam Mai. Med på laget har de også fått Jon Holmkvist og Simon Ferguson. Når vi snakket med gutta på formiddagen var stemningen elektrisk. Ville de klare å få alt unna? Ville de klare å servere alle som kom? Ville maten bli godkjent?

Kø på åpningsdagen!

Kø på åpningsdagen!

– Det er ingen av oss som har noen kokkebakgrunn, forteller Mads Evju. – Men dette er noe vi brenner for, og vi synes det har blitt et kult konsept. På testmiddagen fikk vi mye bra tilbakemeldinger. Noe vi kunne fikse på, så nå håper jeg det blir en god åpningsdag!

Velg selv eller ta en klassiker!

Velg selv eller ta en klassiker!

Gutta er inspirerte av TOMS skos grunnlegger Blake Mycoskie som startet one for one-konseptet: Kjøp et par nye sko – og vi vil gi et par sko til et barn som trenger det. Gutta bak Tunco vil hjelpe fattige barn i Vietnam med måltider når du kjøper en wok hos dem – les mer her Meal for a meal.

Historien bak forteller de slik, på hjemmesidene sine: «TUNCO is the story about the construction guy, the finance dude and the foodie who travelled the world in search of exciting adventures and inspiring food.»

Navnet på stedet kommer fra beachen de møttes på  – i El Salvador. Nå har backpackerne lagt tursekkene på hylla og satser alt på wok’n roll. Prisen for en stor porsjon (ca 600 g) er 149, så de er ikke billigst i klassen, men om maten er god…

Det ble i alle fall raskt kø da Tunco åpnet dørene klokken 17. Om de klarer å inspirere Osloborgere daglig fremover – blir spennende å se. Menyen ser i alle fall fristende ut – og wok’en var fresh og god.

Beste lykke til fra Smaken av Oslo!

Her kan det meste fikses - om du vil ha kaffe, interiør eller kanskje en ny leilighet?

Her kan det meste fikses – om du vil ha kaffe, interiør eller kanskje en ny leilighet?

Nytt surdeigsbakeri på Sagene

Er det en cafe? Er det en eiendomsmelger? Eller er det en interiørbutikk?

Det er faktisk alle tre tingene på en gang i lekkert, stramt design, noe som også kjennetegner moderbakeriet Handwerk på Vulkan ved Mathallen. Nå har altså surdeigsbakeriet Handwerk har startet kul kafe og bakeriutsalg på Sagene sammen med nettbutikken Hviit og Aktiv eiendomsmegling Sagene & Bjølsen. En morsom, ny og dynamisk sammenslåing av flere aktører. Kombinasjonen interiørbutikk og cafe har vi sett før, men også eiendomsmelger – er nytt for oss i alle fall.

Entusiastisk partner og daglig leder Sverre Tandberg i Aktiv er godt fornøyd med de nye lokalene og kombinasjonen, selv om han ikke tror det vil gi utslag på bunnlinja de første månedene.

– Vi ønsket å være mer synlige og tilgjengelige – på en mer moderne måte. Det meste fungerer kjempebra allerede, men vi kommer til å justere litt småting etterhvert. Det er en god måte for oss å bli mer kjent i nabolaget og for nabolaget å bli kjent med oss, sier Tandberg.

Så om du stikker innom for en kaffe hos Handwerk på Sagene kan du fort ha kjøpt både leilighet og interiør i tillegg. 🙂

…og enda et i Botanisk Hage

Og Handwerk gir seg ikke. 1. april starter de helt ny cafe i selveste Botanisk Hage, inne i Tøyen hovedgård. Kakene skal bakes i på stedet i Tøyen, mens surdeigsbrød og -bakverk kommer fra moderbakeriet på Vulkan. Hurra! Vi gleder oss til åpningen!

1540CC9C-F6E1-42E9-A261E7539AE1D25E-2C45693F-3B97-44CA-A2F51C118A89DFE3

Filed Under: Nyheter, Nytt & nyttig Tagged With: André Evju, bakeri, Bjerregaardsgate, Botanisk hage, Handwerk, kaker, Mats Evju, Nam Mai, ny, nyhet, nytt, St. Hanshaugen, surdeig, Tom's Shoes, Tøyen hovedgård, tunco, wok

« Årets beste påskekake på 10 minutter
Oppskrift på verdens beste granola-is »

Comments

  1. Louise says

    15. mars 2016 at 16:00

    Hejsa
    jeg kan ikke finde en e-mailadresse, så nu kommer der en besked her. Jeg er ved at skrive en artikel om «hemmelige» steder til et nordisk fotomagasin, og jeg faldt over et af jeres billeder fra Izkaya i Oslo. Jeg ville høre, om det evt. var et, I ville dele?

    Svar
    • Tjodunn says

      16. mars 2016 at 12:29

      Hei Louise – takk for melding. Jeg mailer deg. Hilsen Tjodunn

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

IMG_1061













Jeg startet denne bloggen som et familieprosjekt, et kulinarisk eventyr og en dannelsesreise for meg selv, mannen min Per og sønnen vår Storm.. Les mer→

Stikkord

amerikansk anmeldelse asiatisk barnevennlig blogg burger cafe cocktail cocktails enkel enkel oppskrift familievennlig favoritt foodie grünerløkka guide hvor skal vi spise i dag kafe kokebok kortreist kylling København lunsj mat mathallen middag new york ny oppskrift oslo Per Bremer reise reisetips restaurant restauranttips sentrum sjokolade smakenavoslo spisested tips Tjodunn Dyrnes Ukategorisert ut i oslo økologisk øl

Kategori

Arkiv

Søk

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress