Italiensk rett hjem
Vårt restaurantvalg denne gangen er en langtidsfavoritt vi gleder oss til å dele: Focacceriaen til restauratør Jan Vardøen i Markveien 34 på Grünerløkka. At den mørkhårede kjekkasen Tjodunn traff i et okkupert hus i Brixton for et halvt liv siden skulle slå seg opp som restaurantbaron og gründer i hovedstaden, var ikke noe hun hadde trodd, men det er ikke mindre hyggelig av den grunn.
Catch of the day:
Tips: Skal du ikke spise umiddelbart – i nærmeste park eller om du bor 2 minutter unna – få med deg focacciaene kalde i esken – så kan du varme dem i egen ovn og få en perfekt nybaktsmak på stykkene. Vil du imponere gjester kan du kanskje også juge på deg å ha laget dem selv. Husk å kaste esken. 🙂
Anbefalt for:
Romantikk: Tja – maten er god – så da kommer det an på hvor romantisk du er på hjemmebane en vanlig kveld.
Bit for bit – bilde for bilde
Ansjoskos: Bedre enn fryktet for en inngrodd ansjosskeptiker (Per)
Det ville valget: Deilig villsvinpølse, i kombinasjon med artisjokken, men det hadde ikke gjort noe om den var litt hottere.
Svidd skuffelse: Denne ville vært en vinner, om ikke rødløken hadde kost seg litt for lenge i pannen.
Grønne gleder: Helt OK, og et godt alternativ hvis du ikke er kjøttfysen.
Svinaktig god: Velsmakende svinekjøtt, men vi måtte kjempe litt med den bitre rapinien. Stilkene ble særlig røffe.
Crunchy pig: Overraskende, men ikke ueffen kombinasjon med skinke, bønner og parmesan.
Barnefavoritten: Dobbeldekker med parmaskinke, ruccola og mozzarela. Resten havnet i skolematboksen dagen etter!
Prisen på gildet. Litt dyrere enn den vanlige pizza take away, men mer mat for pengene. At de voksne blir tre ganger så lykkelige – er også verd et par kroner.
Herlig tips! Visste ikke om dette…. Er nok for lite ute.
Så bra du likte tipset vårt, Tone. Vi tar gjerne mot dine beste tips om favoritter i Oslo. 🙂
Foccacceria anbefales på det varmeste. VI pleier å kjøpe de enkle uten fyll – salt&rosmarin eller tomat&oliven: perfekt følge til suppen hjemme 🙂
Godt forslag, Astrid Notø Larsen! Nam! 🙂