

Vi går for granola med yoghurt og quinoa og to kaffe til totalt 100 kroner. På kjøpet får vi stå trangt og hyggelig sammen med mange andre som også benytter søndagen til å smake seg rundt hos kjente eller ukjente restauratører.
Noen timer senere er det lunsj-middag og den skal foregå i Akersbakken på Salinas Cantina som har fristet med hjemmelagde mais-tortillas, deilige sauser med tørket chipotle, tomatillos, poblano, ancho-chili og chili negro. Chilimarinert langtidsstekt svin og knallbra kylling samt nydelig hjemmelaget guacamole og tomatsalsa. Er det rart vi havnet her?
I bakgården er det også mye folk. Ved utekjøkkenet svinger Mirja og Kathy seg med tortillasteking. Fire freske mannfolk stuffer fyll og sauser inn i de sprø tortiillaene og leverer videre til sombrero-mennene som løper avgårde til sultne store og små gjester.
Det er litt festivalstemning – folk er glade og forventningsfulle. Den store sombreroen kommer susende med limonade og øl og snart har vi også to store mais-tortillas hver på bordet foran oss.
– Bedre mat enn jeg har fått på restauranter her i byen, slår Tjodunn fast. – Jeg elsker Restaurant Day!
Passer for – ALLE!!!!!!
[…] På Restaurant Day i august gikk Smaken av Oslo fra den ene hyggelige matopplevelsen til den andre. Vi luxet oss med deilig yogafrokost og kanskje Oslos beste tacos til middag. Det kan du lese mer om HER! […]