Gastropub Heim åpnet i går!
Virkelig?
Det ser liksom ut som om de alltid har vært her. Vi har akkurat tumlet inn fra Ullevålsveien til Collettsgate 33 – tidligere Colletts café og Enoteca – men nå Lillehammers eksportgastropub – Heim! To minutter opp i veien fra Smalhans og Schrøder.
Dette er bare steg én i verdens-take over, mener gutta bak gastropubkonseptet. If we can make it there… Blir Oslo en suksess, står andre norske byer for tur, forteller de til lokalavisen på Lillehammer.
Vi kommer rett fra kino. To mammaer og to sønner. Sultne og glade etter en god film. Et perfekt utgangspunkt for å la seg glede av et bedre måltid.
Sikre vinnere på menyen
– De har popcornmaskin!!! Gutta synes det er utrolig kult. Og det tar ikke lang tid før det kommer begre med nypoppet popcorn på bordet. – Og uten at det koster noe ekstra!!!!
Allerede her har gutta bestemt seg for at dette er et hyggelig sted. Tjodunn bekymrer seg for vanskelig fotolys.
Det er lunt og koselig interiør, men popcorn-osen er i meste laget for de voksne, som synes påfunnet er morsomt, men dunsten er fæl. Skjønt – etter et kvarter, tjue minutter kjenner vi den ikke lenger.
Menyen er grei og oversiktlig på en side. Burger, med hemmelig ingrediens – ifølge servitøren. Fish’n chips, boeuf bourguignon, fjøl, bangers and mash (pølser fra Annis pølsemakeri og potetmos), og diverse.
Barnemeny med kvalitet
Og de har barnemeny også – og her er det spesifisert – barneburgeren er, som voksenburgeren, basert på kjøtt fra Strøm Larsen. Et signal om at barnemeny tas på alvor og det er gode råvarer i den. At man får is inkludert i barnemenyen gjør at gutta velger unisont: Barneburger!
Etter litt frem og tilbake, hvor Tjodunn egentlig har mest lyst på pølsene fra Annis, men nysgjerrigheten ble tilstrekkelig kilt av denne hemmelige ingrediensen i burgeren – så det ble burger. Gro gikk for en høstvarmende bouef bourguinon. Kelneren slår seg jovialt ned ved bordet og lurer på om gutta ville ha øl?
Vi lander på glass med rødvin og brus, men barna er allerede solgt: – Han var veldig kul, mamma! Han trodde jeg ville ha øl.
Brusen kommer med kule papirsugerør, men sugerørene smaker ikke så godt, så de blir fort droppet. De smaker papp, mamma! Og det gjør de!
Men hva er en gastropub? Ifølge Wikipedia er det en pub som selger «high end food».
Spennede å se hvor gastropub Heim har lagt seg i det gastronomiske landskapet.
God stemning på gastropub Heim!
Det er superhyggelig miljø en tidlig lørdagskveld. Fordi klokka ikke er særlig mye, er det både barnefamilier og voksne, par og grupper. Noen skal hjem etter middag og noen skal på byen. Kelnerne er like hyggelige og flørtne mot både unge og eldre, jenter og gutter.
Det tar ikke lang tid før vi får maten på bordet. Heim har brennemerket burgerbrødene. Burgerne ser kjempegode ut og boeuf’en – brun, som den skal. Den har fått et grønt følge, som vi lurer litt på hva er, men det er bare å hugge innpå.
Burgerne er gode, både voksenburgeren med taleggio, chipotle-dressing, crispy salat, sylteagurk og tomat, og barneburgeren. Godt kjøtt og rosa innmat. Burger er en favoritt her på Smaken av Oslo – både de håndholdte favorittene som Munchies og Illegal, samt tallerkenburger-toppene som Kverneriet og Døgnvill. Selv om selve burgeren er god, kunne Tjodunn ønsket seg litt mer spennende tilbehør.
Mye mos
Bouef bourguignon’en er også god. Kjøttet faller fra hverandre og sausen er velsmakende, men den grønne mosen – selv om den er velsmakende – ja, så er det bare så alt for mye av den – og for lite bourguignon!
Burgerne serveres med sprø fries. Absolutt godkjente.
Men vil vi si det er high end hos gastropub Heim? Mnei, det er det vel ikke. Men hyggelig og godt, bevares.
Gutta får dessert til barnemenyen – og her blir vi skikkelig imponerte. Tre iskuler med både vanilje, solbær og sjokolade – hjemmelaget is. Veldig godt! Og heldig for de voksne får vi lov til å smake både lenge og vel.
I stedet for dessert ønsker mammaene seg cocktails. Skal det være kalorier kan de like gjerne være flytende! Har de cocktailliste på gastropub Heim?
Godt i glasset
Nei, den er ikke ferdig trykket, siden de åpnet i går. Men har de noen gode cocktailer?
Ja, servitøren forslår et par whisky cocktails – en Sankthanshaugen spesial og en Whisky ale.
Begge blir servert i joviale glasskrus med skrulokk og pappsugerør. Nam! Både den søte spesialen med eplejuice og den litt syrligere varianten med øl faller i smak. Pappsugerørene kunne vi ønske de droppet fremover, for de ser mye bedre ut enn de smaker. Vasne blir de også. Derfor går drinkene kjapt nedpå – sånn før sugerørene skal bli slaskete.
Mens mødrene diskuterer livet og kjærligheten går gutta i baren og fordi det ikke er for mange, voksne kavalerer ute så tidlig en lørdag, får de full oppmerksomhet fra den kvinnelige bartenderen. De dingler veslevoksent på barkrakkene og konverserer belevent, ser det ut til. (De samme gutta som for en halvtime siden ville leke gjemsel på puben.)
Vi får regningen og det blir vi ikke skremte av. Lørdagsmiddag for fire, to desserter, brus, vin og cocktails for 1033 kroner – vel, det må man si var en hyggelig pris?
Passer for:
Barnefamilier: Absolutt! Her har de barnetekke og god barnemeny.
Ut etter jobben: Kjør på! Real mat, godt øl og topp stemning.
Romantikk: Hyggelig, men ikke typisk romantisk. Det finnes bedre alternativer.
Enestående gjester: Ikke spesielt tilrettelagt, men du kan dingle i baren.
At det er en gastropub derimot, er vi ikke enige i. Maten er god, men high end god? Mnei, det er det enda et stykke igjen for å hevde.
Men det viktigste spørsmålet gjenstår – vil vi komme tilbake? Definitivt!
Hjem til gastropub Heim – HER!
Legg igjen en kommentar