Smaken av Oslo

  • Ut i Oslo
    • Amerikansk
    • Asiatisk
    • Burger
    • Fransk
    • Italiensk
    • Meksikansk
    • Norsk
    • Peruansk
    • Spansk
    • Diverse
  • Oppskrifter
    • Brød ++
    • Cocktails
    • Desserter
    • Drikker
    • Kaker
    • Middag
    • Supper
  • Kokebøker
  • Nytt & nyttig
  • Reise
  • Om Oss
You are here: Home / Oppskrifter / Desserter / Oppskrift på verdens beste pannekaker

Oppskrift på verdens beste pannekaker

4. februar 2015 by Tjodunn 3 Comments

IMG_0431

Pannekaker, flortynne og digge, her med is, granateple og et lett melisdryss…

 

For den som ikke vet det så er det Per som lager verdens beste pannekaker – det er vi helt enige om her i huset. De er flortynne og smaker fantastisk – uten sukker!

Det har egentlig vært litt vanskelig å få lov til å dele oppskriften – for her hos oss får ingen andre enn Per lov til å lage dem, men etter nøye overveielser har han kommet frem til at verden blir et bedre sted om vi deler, så….

Her kommer avsløringen: Pers hemmelige oppskrift på verdens beste pannekaker. Utgangspunktet er en oppskrift funnet i Hjemmets kokebok rundt 1976, deretter er den justert og servert oppvoksende slekter gjennom flere titalls år.

Enjoy!!!

Verdens beste pannekaker
Cuisine: French
Author: Tjodunn
Prep time: 15 mins
Cook time: 15 mins
Total time: 30 mins
Serves: 16-20 pannekaker
Ingredients
  • 6 egg
  • 225 g. hvetemel
  • 6 dl. helmelk
  • 3 ss. smeltet smør
  • 1 knivsodd salt
Instructions
  1. Bland sammen egg, mel, salt og halvparten av melken til en tykk røre. Tilsett resten av melken og smøret, og visp for hånd til røren blir jevn og uten klumper. Erstatt gjerne litt av melken med fløte. Synes du røren blir for tykk – tilsett litt mer melk.
  2. La røren svelle en time i kjøleskapet.
  3. Kunsten når du steker er å få pannekakene så tynne og jevnt stekte som mulig. Stek på middels sterk varme.
  4. Tilbehøret kan varieres i det uendelige. Til middag: Hva med sprøstekt bacon og sukker? Kombinasjonen gjør middagen til en fest i vår familie.
  5. Eller som dessert eller kake? Fylte dessertpannekaker er også en vinner. Prøv krem (gjerne laget av Røros-fløte), karamellsaus og granateplekjerner. Mmmmm….
3.2.2885

Og for deg som elsker pannekaker – sjekk ut Guinness World Records for pannekakerekorder. Visste du at verdens største pannekake målte 15,01 cm i diameter?

Filed Under: Desserter, Kaker, Oppskrifter Tagged With: dessert, frokost, middag, oppskrift, pannekaker, verdens beste pannekaker

« Ny bok med digge knekkebrød!
Munchies åpner på Grünerløkka! »

Trackbacks

  1. Franske makroner selv en nybegynner kan klare! sier:
    11. august 2015, kl. 22:06

    […] Har du lyst til å prøve en annen av våre oppskrifter – test Pers versjon av Verdens beste pannekaker eller Tjodunns Whoopie […]

    Svar
  2. Curry fra Kjøttfri mandag - Smaken av Oslo sier:
    8. januar 2016, kl. 10:37

    […] Den kjøttfrie middagen vi lager mest av hjemme – og som også er sukkerfri – er Pers Verdens beste pannekaker! Men det blir ikke kjøttfritt ofte nok. Derfor kaster vi oss i grønnbølgen med første […]

    Svar
  3. Vi feirer med verdens beste pannekaker - Smaken av Oslo sier:
    9. februar 2016, kl. 12:41

    […] er så heldige i familien at Per lager verdens beste pannekaker – oppskriften finner du HER – og de kan serveres på utallige, digge måter – skjønt vi ender oftest opp med det […]

    Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

IMG_1061













Jeg startet denne bloggen som et familieprosjekt, et kulinarisk eventyr og en dannelsesreise for meg selv, mannen min Per og sønnen vår Storm.. Les mer→

Stikkord

amerikansk anmeldelse asiatisk barnevennlig blogg burger cafe cocktail cocktails enkel enkel oppskrift familievennlig favoritt foodie grünerløkka guide hvor skal vi spise i dag kafe kokebok kortreist kylling København lunsj mat mathallen middag new york ny oppskrift oslo Per Bremer reise reisetips restaurant restauranttips sentrum sjokolade smakenavoslo spisested tips Tjodunn Dyrnes Ukategorisert ut i oslo økologisk øl

Kategori

Arkiv

Søk

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress