Smaken av Oslo

  • Ut i Oslo
    • Amerikansk
    • Asiatisk
    • Burger
    • Fransk
    • Italiensk
    • Meksikansk
    • Norsk
    • Peruansk
    • Spansk
    • Diverse
  • Oppskrifter
    • Brød ++
    • Cocktails
    • Desserter
    • Drikker
    • Kaker
    • Middag
    • Supper
  • Kokebøker
  • Nytt & nyttig
  • Reise
  • Om Oss
You are here: Home / Oppskrifter / Kaker / Whoopie pies

Whoopie pies

27. januar 2015 by Tjodunn 1 Comment

IMG_0137

Javisst er jeg barnslig, men det er ett eller annet med strøssel eller sprinkles som gjør meg glad! Jeg kan da ikke være alene om å synes det? Det samme gjelder mat på pinne og miniatyrmat. Denne gangen er det min indre prinsesse på 3 år som får lov til å velge bakeeksperiment og oppskriften fant hun hos Donna Hay.

Mine ble litt store, men lag dem i hvilken størrelse du vil – som makroner eller større. Populære både hos barnlige voksne og en hit blant kidsa.

Whoopie pies
Recipe Type: Kake
Cuisine: Amerikansk
Author: Tjodunn Dyrnes
Prep time: 30 mins
Cook time: 15 mins
Total time: 45 mins
Serves: Gir ca 14 doble kjeks
Ingredients
  • 250g mykt smør
  • 1 cup (175g) brunt sukker
  • ¾ cup (165g) castersukker (superfint)
  • 3 egg
  • 2½ cups (375g) vanlig hvetemel, siktet
  • ½ cup (50g) kakao, siktet
  • 1 ts bakepulver
  • strøssel til dekorering
  • Til marshmallowskremen trenger du:
  • 150g marshmallows
  • 30g smør
  • 60g hvit sjokolade, kuttet i småbiter
Instructions
  1. Sett ovnen på 150 grader
  2. Miks sammen smør, brunt sukker og castersukkeret i en mikser til massen er blek og kremete. Ha i eggene, et av gangen, og miks godt.
  3. Tilsett mel, kakao og bakepulver og rør det godt sammen.
  4. Rull en liten skjefull med deig sammen til en liten ball og sett det på et bakebrett med bakepapir. Kakene siger godt utover så sørg for at du ikke har dem for tett sammen.
  5. Trykk de små bollene lett sammen og ha dem i bakeovnen 15-20 minutter eller til de er gyldne (du kan se på bildet at mine ble litt godt stekt…). Du vil ikke de skal bli harde som kjeks – så pass på tiden!
  6. Avkjøl kakene på rist.
  7. Her kan du enten lage kremen – eller så kan du jukse, det gjorde jeg. I stedet for marshmallowskremen brukte jeg ferdigmiks Betty Crocker’s vaniljeicing, som jeg synes er riktig god til å være en ferdigvariant – ikke fikk jeg noen klager heller.
  8. Men skal du lage marshmallowskremen så tar du marshmallows og smør i en gryte, setter den på lav varme og rør konstant til massen er myk.
  9. Fjern så gryten fra varmen og tilsett sjokoladen og rør til den har smeltet. La kremen kjølne helt.
  10. Ta to kjeks. Smør krem på en av kjeksene og sett den sammen med den andre. Rull kantene i strøssel og kakene er klare til servering. Makes 14.
Notes
Tips! Deigen er veldig klissete så det er smart å fukte hendene når du skal rulle ut de små deigbollene.
3.2.2885

 

Filed Under: Kaker, Oppskrifter Tagged With: amerikansk, favoritt, kake, kjeks, oppskrift, sjokolade, smakenavoslo, strøssel, whoopie pies

« Territoriet på Grünerløkka, No.19 ved Youngstorget og The Thief på Tjuvholmen
Tre kjappe biter av Tromsø »

Trackbacks

  1. Franske makroner selv en nybegynner kan klare! sier:
    13. august 2015, kl. 12:12

    […] 3.3.3077 Har du lyst til å prøve en annen av våre oppskrifter – test Pers versjon av Verdens beste pannekaker eller Tjodunns Whoopie Pies! […]

    Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

IMG_1061













Jeg startet denne bloggen som et familieprosjekt, et kulinarisk eventyr og en dannelsesreise for meg selv, mannen min Per og sønnen vår Storm.. Les mer→

Stikkord

amerikansk anmeldelse asiatisk barnevennlig blogg burger cafe cocktail cocktails enkel enkel oppskrift familievennlig favoritt foodie grünerløkka guide hvor skal vi spise i dag kafe kokebok kortreist kylling København lunsj mat mathallen middag new york ny oppskrift oslo Per Bremer reise reisetips restaurant restauranttips sentrum sjokolade smakenavoslo spisested tips Tjodunn Dyrnes Ukategorisert ut i oslo økologisk øl

Kategori

Arkiv

Søk

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress